x

Reportage: Benicàssim 2008

Reportage: Benicàssim 2008

For tredje år i træk var GAFFA repræsenteret på Festival Internaçional de Benicàssim for at se navne som The Raconteurs, Death Cab For Cutie, Gnarls Barkley, My Bloody Valentine, Mika, Morrissey og mange, mange andre. Som altid blev det til en lang række anmeldelser, der kan læses her på siden, og denne gang var der blandt andet drøje hug til My Bloody Valentine og Mates Of State, mens der stort set kun var lovord tilovers for Death Cab For Cutie, Mika og The Raconteurs.

Der var i år rigtig mange danskere, der havde fulgt GAFFAs opfordring om at tage til den spanske festival, og særdeles mange af dem havde købt deres billetter gennem GAFFA Billet. Men det var ikke kun blandt publikum, man fandt danskere. Hvor man sidste år kunne opleve WhoMadeWho på festivalens største scene, kunne man i år til festivalen opleve de tre PowerSolo-medlemmer som rytmesektion for Jon Spencer og Matt Verta-Ray i Heavy Trash. Det overraskede dog GAFFA-redaktionen, at også danske Kira Skov pludselig dukkede op på festivalen. Ikke som hverken gæst eller solist, men som sanger i den engelske rapper Trickys band.

Selvom Benicàssim i år havde tiltrukket hovednavne som Leonard Cohen, Gnarls Barkley, My Bloody Valentine og Morrissey, var der alligevel massiv kritik af programmet, som den spanske presse mente ikke var stærkt nok. Sammenlignet med sidste år virker kritikken reel nok, selvom der dog retfærdigvis var masser af spændende navne at komme efter. Men arrangørerne har tydeligvis hørt kritikken, og det skal derfor blive interessant at se, hvordan de reagerer på den til næste år. Her vil man desuden sikkert igen forsøge at få så mange forskellige slags europæere til at deltage i festivalen, der fortsat bærer præg af, at 60 procent af publikum består af folk, der har taget turen fra England.

For at give et indtryk af, hvad festivalen kan byde på udover koncerter, har vi i år sammensat et galleri af billeder, der viser hvordan stemningen er både festivalpladsen, campingarealet og stranden. Udover de tre scener er der nemlig også et telt med dj’s, et med modeshows, et silent disco samt forskellige afslapningsområder, og så ligger pladsen kun en gåtur fra stranden, hvor der er barer og i år også underholdning i form af moderne dans.

Festival Internaçional de Benicàssim vil igen til næste år blive afholdt i slutningen af juli i den spanske badeby Benicàssim.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA