x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

Kamma 

”Kamma tør, hvor Rønsov tier” er der tidligere blevet skrevet om den nye sangerinde Kamma. Og det billede stemmer fuldstændig overens med debutsinglen ”Yet Another Girl”. Her lægger Signe Rønsov vokal til en historie om venskab og jalousi. Der, hvor man har på fornemmelsen, at man ikke betyder lige så meget for en person, som vedkommende måske gør for én selv.

Det er et ønske om at tage ejerskab over skamfulde følelser, som Rønsov ikke selv har været god til at gøre tidligere. Kamma er melodramatisk og storladen, mens Signe er sensitiv og forsigtig – og en vanvittigt talentfuld sanger og sangskriver.

”Yet Another Girl” rummer en velbalanceret komposition med klare paralleller til den newzealandske sangerinde Lorde. Debutsinglen springer nemlig i tempo i et naturligt flow, hvilket gør sangen inderlig, mørk og alligevel dansabel. Den kræver både et dansegulv og et stearinoplyst soveværelse midt i en søvnløs nat.

Kamma er drømmepop, hvor inderlighed, ærlighed og skrøbelighed er i fokus, og masken langsomt tages af. Hvor det ikke er skamfuldt at være følsom og have behov for at råbe højt om netop dette.

SASO 

Sangerinden og sangskriveren SASO er så ny på den danske musikscene, at hun først dukkede op på sociale medier i 2020. Alligevel har hun på sin nyeste single ”Let’s Be Honest” vist, at hun med sin fløjlsbløde, luftige stemme og selvsikre produktioner er klar til at angribe Danmarks øregange.

Bassen er insisterende på både debuten ”Little Girl” og den nye ”Let’s Be Honest”, mens de elektroniske trommeslag og den legesyge synthesizer vugger os af sted i tre minutter. Melodierne er fængende, og fortællingerne er ærlige. SASO viser, hvordan urban pop skal lyde, når hun tonser af sted med sin henslængte musik og sin insisterende fremførelse.

Bag SASO står Sarah Sophie Malmros med en attitude, der både er sassy og hamrende sårbar, og så laver hun ørehængere med kæmpe hitpotentiale. Et så stærkt repertoire på blot to sange er noget, mange kun kan drømme om.

Suni

Allerede fra første guitarstrejf kan hjertelængslen mærkes på Sunis debutsingle ”Allernærmest”. En fortælling om at turde give sig hen et andet menneske, at give slip på kontrollen og anerkende, at det nogle gange føles tryggest at lade sig falde i håb om, at man lander blødt på den lyserøde sky.

Det pop-rockede lydunivers bygges op af kantede guitarriffs, sensible trommer og støvede synthesizere. Sat sammen af en skarp produktion og en bundærlig tekst følger Suni med ”Allernærmest” i fodsporene på store singer-songwritere. Dog har genren her fået et klædeligt rocket ansigtsløft.

Suni er tydeligt en stærk sangskriver. Han lader de poetiske strofer hamre sig fast i lytterens hjertebark. ”Jeg er ikke bange for at elske,” nærmest råber Jonas Suni sidst på sin debutsingle. Det sproglige er banalt på en måde, så det rummer lag, man kan fare vild i.

  

Yaeger 

Lige straks begynder årets Spot Festival, hvor svenske Yaeger er på plakaten. Som skudt ud af Sveriges stærke pop-DNA har den unge kvinde rørt rundt i gryden af traditionel popmusik og skabt sin egen lyd i et æterisk, atmosfærisk og dynamisk univers. Der er høj energi og adrenalinsus fra start til slut. Det er ikke for ingenting, at svenske Hanna Jäger har gået på den svenske musikskole Rytmus, hvor Robyn og Tove Lo før har betrådt gulvene.

Yaeger laver cool, alternativ popmusik, som kun skandinaver kan, mens hun skuler mod de transatlantiske r&b-tendenser. Det skaber det perfekte mix af ungdommelig attitude, en stærk vokal og lækre dansable produktioner.

Med sin seneste ep Fixed-Gear tvinger hun sin lytter ud på dansegulvet, hvor der bliver skabt et rum til at stå i diskotekets dæmpede lys og danse sit hjerte ud med tårerne løbende ned ad kinderne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA