x

GUIDE: Her er marts måneds mest spændende koncerter

GUIDE: Her er marts måneds mest spændende koncerter

En ny måned står for døren, og traditionen tro kommer her vores bud på marts måneds allermest spændende koncerter, som der stadig er billetter til – og vi tager lige slutningen af februar med. Klik på overskrifterne for links til billetsalg.

HALSEY – INTERNATIONAL HITMAGER VENDER TILBAGE

Siden debuten i 2015 er det kun gået støt opad for amerikanske Ashley Nicolette Frangipane, kendt verden over som Halsey. Med sit spritnye album Manic gør den 25-årige sangerinde endnu en dansk entré – denne gang i imponerende arena-format. Det bliver et brag af et show, hvor du får rig mulighed for at høre megahits som ”Without Me” og ”Nightmare”. 

Kan opleves her:
22/2, Royal Arena, København

 

GAFFA-PRISEN – ÅRETS LIVE-BEGIVENHED

Publikum kan se frem til fantastiske liveoptrædener fra Dizzy Mizz Lizzy, When Saints Go Machine, Rebecca Lou, VOLA, Joyce, Freja Kirk og Monti. Og så skal der uddeles 17 musikpriser, alle kåret af GAFFAs dybt engagerede læsere. Vært er altid veloplagte Melvin Kakooza.

Kan opleves her:

26/2, Musikhuset Aarhus (udsolgt, men det kan ses live på TV2 Play klokken 20)

 

AGNES OBEL – DANSK VERDENSNAVN VENDER HJEM

Berlinbaserede Agnes Obel forkæler sit ophavsland med hele to koncerter. I februar udgav hun sit fjerde album Myopia, som den fintklingende single ”Island of Doom” banede vejen for. Her følger en flot verdensturné, der blandt andet bringer den anerkendte singer/songwriter forbi London, Madrid, Los Angeles og Vancouver.

Kan opleves her:
26-27/2, KB Hallen, København

BAEST – STÆRKT EFTERSPURGT DØDSMETAL

Baest forstår at smede, mens jernet er glohedt! Grundet stor efterspørgsel har de fire dødsmetallere tilføjet en ekstrakoncert i København til deres headliner-turné. Gutterne er ved at få et stærkt greb om det udenlandske publikum, og vi ser frem til at hylde dem med velfortjente horn herhjemme.

Kan bl.a. opleves her:
28/2, Posten, Odense
6/3, Studenterhuset, Aalborg
7/3, VoxHall, Aarhus
13/3, Pumpehuset, København

KING KRULE – ANMELDERFAVORIT, DER ER SVÆR AT DEFINERE

Britiske Archy Marshall bringer igen sin mørke crooner-vokal til Danmark under kunstnernavnet King Krule. Han har netop udgivet sit tredje album Man Alive!, og med det følger en verdensomspændende turné. Hans genremæssige kompromisløshed har høstet anmelderroser verden over, og 2017-albummet The Ooz scorede topkarakter her på matriklen.

Kan opleves her:
7/3, KB Hallen, København

BLEEDER – HØJSPÆNDT REUNION FRA PUNK-JUBILARER

Efter 15 år gendanner den tidligere Sort Sol-guitarist Peter Peter sit andet ikoniske projekt, Bleeder. Det 10 personers store punk-band markerer deres 25-års jubilæum med en række koncerter, der byder på numre fra Psycho Power og Sunrise toppet med nyt. Med tre guitarister, to bassister og to trommeslagere er der lagt op til en højspændt reunion.

Kan opleves her:
7/3 og 13/3, Alice, København (udsolgt)
3/4, VoxHall, Aarhus

KVINDERNES INTERNATIONALE KAMPDAG I VEGA

For sjette år i træk bliver kvindernes kampdag fejret i Vega, og i år bliver festlighederne markeret med den åbenhjertige svenske sanger og sangskriver Jenny Wilson og det danske indierockband Frida Diamant – samt den feminisiske kabaret Pandora, designeren Tania Anaissie, menneskerettighedsaktivisten Sofia Rais og digiteren Veronika Katinka Matzen, kendt fra Den Korte Radioavis. Vært er komiker Sanne Søndergaard.

Kan opleves her:
8/3, Store Vega, København

ORM – BORNHOLMSK BLACK METAL TIL DIT LYSE FORÅR

Selvom det farverige forår står klar til at springe ud, bør du stadig berede dig på en mørk og hedensk fest. Black metal-gruppen Orm drager på turné efter udgivelsen af deres andet album Ir, der har væltet sig i anmelderkærlighed. Den bornholmske kvartet slår også et smut eller to forbi Oslo og spreder deres mytologiske budskab.

Kan bl.a. opleves her:
13/3, Templet, Lyngby
14/3, Studenterhuset, Aalborg

MARSHALL CECIL – CATCHY OG SELVREFLEKTERENDE POPMUSIK

Mange har spået, at det store gennembrud står lige for døren. Indtil nu har vi kun fået en forsmag på Marshall Cecils særegne univers, der dynamisk blander r&b, hiphop, rock og pop. Men nu gør de tre gutter klar til et stort Vega-show, hvor de for første gang spiller numre fra deres kommende debutplade Going Up/ Going Down i koncertformat. 

Kan opleves her:
14/3, Vega, København

WAFANDE – EN AFSKED, DER TRODS ALT GIVER ET SMIL PÅ LÆBEN

Sidste år meddelte reggae/popsangeren Wafande, at han indstiller karrieren. Men inden da ønsker han at sprede et sidste smil på danskernes læber, når han tager på sin store afskedsturné, Sidste Smil Tour. Turnéen, der belejligvis afsluttes i Smilets By, vil ligesom karrieren være spækket med humørspredende og dansevenlige hits.

Kan bl.a. opleves her:
1/3, Gimle, Roskilde
13/3, Tapperiet, Køge
15/3, Musikhuset, Aarhus

ARTIGEARDIT – DANSK-ALBANSK RAPKOMET FYLDER VEGA

Ardit Aliti har gjort sig godt bemærket landet over under aliasset Artigeardit. Han bliver ofte omtalt som en af de mest spændende stemmer på den danske hiphop-scene. Interessen for rap-håbet er efterhånden så stor, at han har måttet annoncere en ekstra koncert i Vega til april. Hans nye album Idiot udkom i januar.

Kan bl.a. opleves her:
19/3, Train, Aarhus
20/3, Store Vega, København (udsolgt)

VELVET VOLUME – SØSTERTRÅD FRA AARHUS

Det er fire år siden, at vi udnævnte Velvet Volume til dansk rocks nye håb. De tre søstre fra Aarhus har sidenhen udgivet debutalbummet, Look Look Look! og spillet en helvedes masse shows. Energiniveauet er altid absurd højt og lige så sveddryppende som hastigheden på guitarakkorderne.

Kan opleves her:

26/3, Hotel Cecil, København (få billetter)

LAMB OF GOD – METALMASTODONT I GODT SELSKAB

Alene Lamb of God er undskyldning nok til at tage af sted. Men med Kreator og Power Trip i tourbussen er der hele tre grunde til at aflyse dagen efter og lade dig selv brænde op i konfetti i Forum sidst i marts. Lamb of God har desuden et nyt album på bedding, der eftersigende skulle være en temmelig massiv fuck-finger til det politiske USA.

Kan opleves her:

28/3, Forum, København

CHELSEA WOLFE – GOTISK FYRSTINDE I SMUKKE OMGIVELSER

Mørkets fyrstinde er endelig tilbage på dansk jord. Siden udgivelsen af The Grime and the Glow fra 2010 er Chelsea Wolfe kun vokset på den internationale metalscene. Og det set ud fra, at hun slet ikke spiller metal. Gotisk folk kaldes det, og det er med en ordentlig omgang mørke i mikset.

Kan opleves her:

30/3, DR Koncerthuset, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA