x

PLAYLISTE: Håndplukket hiphop til din weekend

PLAYLISTE: Håndplukket hiphop til din weekend

Hiphop-playlisten er tilbage, lockdown eller ej – og som sædvanlig spækket med bangers. Hør alle sangene nedenfor.

Don Toliver - Heaven or Hell 

Lige siden den dengang relativt ukendte Don Toliver pludselig kunne høres på Travis Scotts højtelskede Astroworld, har mange ører og øjne været rettet hans vej. Interessen er sidenhen steget yderligere takket være singler, mixtapes og bidrag på Jackboys-albummet. Nu er det blevet den 25-åriges tur til for alvor at shine, i form af hans nye udgivelse Heaven or Hell. Dette er intro-tracket, som sætter en spændende og mystisk tone for resten af udgivelsen. 

NLE Choppa - Walk Em Down (Featuring Roddy Ricch) 

“Walk Em Down” er nok noget af det bedste, jeg har hørt fra NLE Choppa. Ørehængende omkvæd, solide vers og god produktion samt en gæsteoptræden fra en af de største artister lige nu, Roddy Ricch. 

Joyner Lucas - Lotto

Kongen af at udgive singler er tilbage med endnu en (og han har faktisk også lige udgivet én mere single igen i skrivende stund). Der er godt og vel en måned til, at hans debutalbum ADHD bliver udgivet, men albummet har mildt sagt været længe ventet. Joyner holder fansene hen med endnu en single, “Lotto”, som er et hårdt trapbeat-nummer. 

Guapdad 4000 - Greedy

“Greedy” er et ud af to nye tracks fra Guapdad 4000. Virkelig spændende produktion med en så prominent og stærk violin i fokus. Den 27-årige rapper fik for alvor vind i sejlene sidste år, da han medvirkede en stor del på Dreamvilles Revenge of the Dreamers 3. Herefter udgav han sit debutalbum “Dior Deposits”.  Han er i den grad en spændende artist at følge. 

Peacoat Gang - Mood (Featuring SOB x RBE)

Duoen baseret i Oregon har et solidt nummer på sine hænder med “Mood”. To medlemmer fra SOB x RBE møder også op. Peacoat Gang har tidligere været med SOB på tour, og derfor har de et stærkt bånd. Jeg synes virkelig, de alle fire får skabt noget fedt med “Mood”. 

Vanderslice - Barry White Shit (Featuring G Perico)

Hold op, hvor er det lækkert det her! Vanderslice har skruet et synth-tungt nummer sammen, som passer helt perfekt til G Perico. 

Jay Worthy - Backpage (Featuring Daytona & Grafh)

Harry Fraud er en af mine yndlingsproducere, og man ved bare, det bliver godt, hver eneste gang man hører "La música de Harry Fraud" i starten af et nummer. Det samme gælder selvfølgelig “Backpage”, hvor Harry Fraud kommer med en omgang lækker produktion, som passer godt til alle tre rappere. 

Jack Harlow - 2stylish

Jack Harlow er lidt kommet krybende fra sidelinjen uden at have fået betydningsfuld opmærksomhed eller omtale. Dét er faktisk ret interessant, for han høster flere streams på Spotify end mange andre, mere “kendte” rappere. Med omkring 11 millioner månedlige streams overstiger han blandt andet Joyner Lucas og 2 Chainz. Hans nye udgivelse Sweet Action synes jeg ikke er helt på samme niveau som hans tidligere musik, men er dog stadig et lyt værd, især “2stylish”.

Capolow - Bitch Might

Capolow har lavet musik i et godt stykke tid, men det lader til først rigtigt at være nu, han begynder at komme frem i rampelyset. Det hjælper bangere som “Bitch Might” ham blandt andet med. 

Rich The Kid - Ray Charles 

“Bankroll, bankroll bigger than ever, my n****s richer than ever” rapper Rich The Kid på “Ray Charles” fra sit nye album Boss Man. Rich The Kid er betegnelsen af at flexe og blære sig, og han har fundet en formular, hvor det alligevel aldrig føles kedeligt, selvom hans emner er temmelig repetitive. Sjov og simpel produktion, som får et smil frem på enhvers læber. 

Lil Uzi Vert - Yessirskiii (Featuring 21 Savage)

Pi’erre Bourne er en af de største producere lige for tiden, og han står også for produktionen på Uzi og 21 Savages “Yessirskiii”. Nummeret er fra Deluxe-udgaven af Eternal Atake, som har fået sit eget liv som Lil Uzi Vert vs. the World 2. Nummeret virker egentlig ikke som et, hvor 21 er en gæst, men nærmere i forening med Uzi, hvilket jeg synes får nummeret til at flowe meget bedre. 

Juelz Santana - Bloody Mary (Featuring Lil Wayne)

Juelz Santana sampler 2Pacs legendariske “Hail Mary” i samarbejde med Lil Wayne. Men dette er faktisk ikke et helt nyt nummer. “Bloody Mary” var også at finde på Lil Waynes Dedication 6 Reloaded-mixtape. Santana har dog ændret sit vers, og produktionen er blevet justeret. Nummeret har ikke førhen været tilgængelig på streamingtjenester, men det er endelig blevet lavet om, takket være den fængslede rappers nye album #FreeSantana. Virkelig et fedt nummer! 

Azizi Gibson - Change That Back (Featuring AKTHESAVIOR)

Azizi har en meget karakteristisk stemme og lyd, som kommer til udtryk i alt hans musik. AKTHESAVIOR, den ene halvdel af duoen The Underachievers, er et perfekt match til den tyskfødte rapper. 

Chika - Industry Games

“Industry Games” er titelnummeret fra Chikas nye debut-ep. Den 23-årige rapper fra Alabama har uden tvivl en stor karriere foran sig, hvis hun fortsætter i samme stil som dette. 

Jay Electronica - The Blinding (Featuring Jay Z & Travis Scott)

Jay Electronicas debutalbum er næsten lige så berygtet som Dr. Dres Detox, som aldrig blev udgivet. Det er over ti år siden, Jay Elec første gang teasede sin debut, og langt om længe er A Written Testimony endelig landet. Et album med en så lang ventetid burde næsten kun kunne skuffe, men jeg synes faktisk alligevel, det lever okay op til forventningerne. Jay Z er desuden at finde på godt og vel de fleste numre. “The Blinding” er et af højdepunkterne fra udgivelsen. Er det kun mig, som synes Travis Scott lyder en anelse som Kanye West tilbage fra hans 808s & Heartbreak-æra? Fedt er det i hvert fald! 

Hør playlisten på Spotify:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA