x

CITYBOIS-INTERVIEW: "Sådan skal det være, når man er os"

CITYBOIS-INTERVIEW: "Sådan skal det være, når man er os"

Fænomenet Citybois er på gaden med deres første album. Vi har talt med drengene om tilblivelsen og tankerne bag Bois Forever.

Thor: – Vi har lavet et album. For første gang nogensinde! Vores første større udgivelse var en engelsksproget ep tilbage i 2015. Det har været drømmen længe at udgive et helt album på dansk – faktisk lige siden vi startede. På daværende tidspunkt vidste vi godt, at det ville tage tid at stable på benene, fordi et album ikke bare er én sang, men ét stort værk, hvor der skal være plads til det hele. Hvor hver en dråbe af musik skal have plads.

Anthon: – Indtil nu har rene single-forløb været det helt rigtige for os. Her har folk stille og roligt kunne danne sig et indtryk af, hvordan vores musik lyder. Vi har været vidt omkring, fordi vi gerne ville lave det hele. Vi elsker disco, hiphop, trap, indie, funk og ikke mindst dansk-top. Der er blevet skudt til højre og venstre, og i sidste ende er det alt sammen endt i en sovs af god popmusik.

Hvor er inspirationen til Bois Forever kommet fra?

Thor: – Vi bliver inspirerede af så mange vidt forskellige ting, så vi kommer faktisk tit op at skændes om, hvad fuck det egentlig er, vi skal lave. Jeg synes, albummet er blevet et mix af det hele – bare på Citybois-manér. Det er frækt, det er sødt – det er ligetil. Og sådan skal det være, når man er os. Vi elsker at samle folk, vi elsker at samle forskelligheder. Derfor er viben bag vores musik også den der "alle skal kunne være med"-feeling. 

Er der nogle tydelige budskaber på jeres debutplade?

Anthon: – Vores musik har ikke et konkret budskab. Det er mere en følelse, man selv må fortolke på. Vi åbner op om flere personlige ting. Mor-sangen er for eksempel noget helt andet end det, vi plejer at lave. Vi elsker den slags, og følte også det var på tide at tage chancen omkring sange som den.

Anthon: – Men det er heller ikke en sang, hvor vi graver os ned i et dybt sort hul. Den indeholder både fremgang og håb. Sådan er vi også som personer. Vi ser fremad, og prøver at se de gode ting i de dårlige, selvom det kan være virkelig svært. De glade minder er altid de bedste; og det vil vi gerne huskes for i vores musik.

Når I nu har haft så stor succes med singleudgivelser, hvorfor var et album så pludselig vigtigt?

Thor: – Det er vigtigt for os at udgive et album, fordi vi elsker musik. Vi vil gerne dele den glæde, vi har omkring vores sange, med andre end os selv. Vores fans er trofaste, og vi vil ikke skuffe dem. Vi har kæmpet os frem, vi bliver endelig taget seriøst, og med albummet her kom en mulighed for at udgive et værk, som folk vil lytte ordentligt til. Det er vigtigt for os at bevise, at vi er blevet bedre musikere, og at vores produkt er selvskrevet fra bunden.

Hvem har I arbejdet sammen med på albummet?

Anthon: – Albummet er primært produceret af Official Music, der består af Mads, Jeppe og Celine. Dem mødte vi tilbage i sommeren 2018. Her lavede vi vores første sang med dem "Ring på dig" og sidenhen har samarbejdet udvidet sig.

Thor: – Det er vigtigt for os at have et fast team, så lyden kan dyrkes og forfines indenfor en bestemt vibe. Mads, Jeppe og Celine respekterer vi meget.

TRACK BY TRACK - BOIS FOREVER

– Man skal lytte til Citybois, når man føler sig fresh! Vores favoritracks svinger fra dag til dag, men hvis du vil vide mere om de forskellige sange på albummet, så læs med her: 

1) "Kærlighed gør blind"

Anthon– Du har ikke et Citybois-album uden en sang som "Kærlighed gør blind’". Den er smækfyldt med energi, kærlighed og med en klar reference til klubben. Denne gang tager vi lidt af Thors franske med i sangen, der emmer af dansevenlig disco.

2) "Sol over København" ft. Kesi

Thor: – Vi føler virkelig, at det her collab er lyden af København! Vi har længe ventet på at lave en sang med Kesi, og når du hører "Sol over København", giver det også mening, at den lyder, som den gør. Nu hvor festivalerne er revet væk fra os, må vi stadig holde os aktuelle, og 'ronaen har jo ikke taget ørerne fra os. Så hop ud med afstand til andre og knap din iskolde øl op og lyt til "Sol over København".

3) "Det kom som et chok"

Anthon: – Det kommer selvfølgelig ikke som et chok for nogen, at vores sange altid har et kærlighedstwist. Men det skønne ved "Det kom som et chok’" er, at vi begge var super nyforelskede, mens vi skrev den, og vi følte, at hver en linje nærmest skrev sig selv. Kærlighed er altid et godt emne at skrive om. Der er så mange forskellige sider, men når du føler, at du skriver direkte fra dit hjerte, så bliver det nogle gange større end sangen selv. Det var den følelse, vi fik af at skrive den her sang.

4) "Ringer i morgen"

Thor: – "Ringer i morgen" tog lidt fusen på os. Alle kender følelsen af ikke at kunne overskue noget som helst. Det man kender som en dårlig dag. Sådan en har vi allesammen i ny og næ. Nogle gange har man bare lyst til at være alene, slukke telefonen og fordøje sin nedtur. Som vi beskriver i sangen, så skal man ikke tage det personligt. Det er blot en pause fra omverden, og man har det som regel bedre igen på den anden side.

5) "Når du møder mig" ft. Michael Williams

Thor: – Vi besidder nogle forskellige musikalske sider, og her har vi at gøre med noget lidt mere kantet og hiphoppet. Og et emne, vi endnu ikke har berørt endnu. Sangen handler om pigen i dit liv, der finder en anden. At det er vigtigt, at hun ved, vi er der når som helst – selvom hun har fucket op. 

Anthon: – Michael Williams har længe været et spændende og anderledes i urban-verdenene. Hans udgivelser har oftest været tungere og klart mere basdrevne end andre rapperes herhjemme. Ud over at vi har hængt ud på diverse klubber og festivaler, så synes vi også, at det var et spændende match. Michael er først lige begyndt, og vi elsker at kunne være en del af hans rejse.

6) "Helt Ærlig"

Anthon: – "Selvom jeg ikke er ædru, lover jeg at være helt ærlig." "Helt ærlig" er bare gode vibes. Vi var begge i en fase, hvor vi måske følte, at det var svært at sige tingene ædru. At stå face to face om mandagen og fortælle om de følelser, man egentlig har for den her pige. Her går vi ud fra, at der må være nogen derude, der kan relatere til, at man liiige kommer til at give en kærlighedserklæring, mens man er fuld, og så tør man ikke stå ved det dagen efter. Men man mener jo alt, hvad man siger, når man fuld. Det mener vi i hvert fald.

7) "Vant til" Ft. Icekidd

Thor: – Icekiid er en ægte del af bois-familien, og vi har før lavet "Helt fair", som var genialt for begge parter. Vi har spillet den sammen på alt fra Roskilde Festival til Fredagsrock, og energien er bare god mellem os. Derfor var det også en selvfølge, at vi skulle ramme et track sammen på pladen, og det er der kommet det her "lad os drømme os til et varmt sted"-track ud af. Nummeret er produceret af den altid varme Nicki Pooyandey. Og netop Nicki giver pladen en anden lyd, da han oftest arbejder i urbanland og er mere hiphoppet i sin lyd. Skru op for bassen, læn dig tilbage og drik din yndlings-gin - så giver det hele mening.

8) "Se os"

Anthon: – Ud over kærlighed og store omkvæd har vi også en side af os, der taler til ungdommen og festen. Da vi udgav "Se os", havde vi en lyst til at komme ud med noget attitude. "Se Os" er en vaskeægte bois-sang med flabethed og fed energi, og vi er taknemlige for, at folk derude også tager godt imod en mere klubbet vibe nogle gang.

9) "Finde tilbage"

Thor: – Du kan ikke høre "Finde Tilbage" uden at tænke tilbage på sommeren 2019. Den sang har skabt så mange minder, og man tænker tilbage på festivaler, folk der bragede den ud af deres åbne biler, og den var på soundtracket til mange sommerfester. 

Anthon: – Efter vi udgav "Sig Mig", og den havde været ude et par måneder, vidste vi godt, at det næste move skulle være gennemtænkt, og at der var tårnhøje forventninger. Men da vi så lavede "Finde Tilbage", og det svenske vers kom på, så var vi ikke sekund i tvivl om, at vi ville udgive den. Netop på grund af den nordiske energi, men også fordi vi føler, at det var den perfekte sommer/kærlighedssang.

10) "Hvad så nu?"

Anthon: – Det her er en af vores personlige favorit på denne plade. En erklæring om, at vi begge er faldet i kærligheden, og at der ikke er noget vigtigere. Den fanger en ikke kun klubbet, men også houset lyd, vi ikke har lavet før. Det' en vibe!

11) "Sig mig"

Thor: – Det skal ikke være nogen hemmelighed, at "Sig mig" har en stor betydning for os, og vil blive set som en af vores vigtigste udgivelser. Den har åbnet nye døre, vi ikke troede, vi ville kunne komme ind af. Vi husker tydeligt vores reaktion i studiet, da vi godt vidste, at her havde vi et nummer, vi potentielt kunne samle hele den brede befolkning med. Det har senere vist sig at være et af vores mest streamede numre og den med mest airplay. Det er 100 procent også en af vores personlige favoritter.

12) "Du ka' li'"

Anthon: – Bum der var den! Festen, dj’en, sveden på kroppen, tæt kropskontakt og pigen, du er vild med. En cocktail, vi er vildt forelskede i. Her skal der ikke tænkes for meget. Den skal bare brages op på fuld skrue, da du ikke kommer ned i gear på noget tidspunkt i sangen. Vi håber på, at denne bliver pladens "kom i stemning"-sang, da den er skabt til din fest. Nik & Jay ned ad Strandvejen, hvis du forstår...

13) "Søndag nat"

Thor: – Hvornår er man mest sårbar? Vi er det søndag nat. Det var ikke nemt at komme frem til denne sang, men vi havde en drøm om at have en helt stripped down guitarsang med på pladen, som havde søndag nat som tema. Vi har alle en facade. Folk spiller smarte, folk passer på deres brand osv. osv., men ingen kan komme udenom, at alt det smides væk, når man ligger derhjemme søndag aften og ikke behøver at tænke på andet end det, der sker i hjemmet. Og det synes vi er smukt.

14) "Mor"

Anthon: – For første gang har Thor og jeg skrevet om en helt anden slags kærlighed og relation. Det er en meget personlig sang, der handler om mine følelser og tanker omkring min mors alt for tidligere død. Det har været svært for mig at åbne op om det emne i musik. Så at kunne lytte til den her sang giver os begge gåsehud, og alle vores ord kommer fra hjertet. Thors vers rører mig, når han synger til mig. Thor kendte min mor rigtig godt, og han har fulgt mig alle situationer, lige siden hun gik bort. Derfor har det været rart endelig at kunne synge om det. Sangen er håbefuld og ærlig.

15) "Hvor vi ender"

Thor: – Det er både en starter og en slutter. Det er blær, det er energi og et simpelt catchy hook. Sangen giver os lidt følelsen af uovervindelighed. Du ved, når man er høj på livet, og følelsen af at være ligeglad på den fede måde strømmer igennem hele kroppen. Drengene er med os, pigerne er velkommne, hvis de har lyst. Alle mand på dæk, lad os gøre det!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA