x

Kira Skov: Her er mit soundtrack til livet

Kira Skov: Her er mit soundtrack til livet

Kira Skov er aktuel med sit 14. album, I nat blir vi gamle – hendes første på dansk. I den forbindelse har hun her udvalgt en stribe sange, der betyder noget særligt for hende.

LÆS OGSÅ: Kira Skov udgiver første album på dansk: ”Dette er ikke sorgværk nummer to”

Denne sang husker jeg tydeligt fra min barndom: 

”Når jeg ser et rødt flag smælde”

”Når jeg ser et rødt flag smælde” er den første sang, der dukker op i min erindring. Mine forældre var meget aktive på den yderste venstrefløj, og mine tidligste barndomsminder er fra en kælder i Nansensgade, hvor DKP havde partilokaler. Der hang røde faner på væggene, og de voksne diskuterede højlydt, og denne sang gjorde et særligt indtryk. Det handlede om at kæmpe for en sag og at have sine meningers mod. Og der var nogle stærke billeder i teksten, som gjorde indtryk på et lille barn som mig.

Denne sang minder mig om den første gang, jeg var forelsket: 

Janis Joplins: "Piece of My Heart"

Den minder mig om min første forelskelse. De store utæmmede følelser, da man stillede sig helt ud på kanten og risikerede det hele for første gang. Det rummer den sang stadig for mig.

Denne sang gør mig sentimental: 

John Lennon/Plastic Ono Band: "Love"

Det er en af de mest rørende sange, jeg kan komme i tanker om. Den får mig til at tænke på alle dem, jeg har elsket og stadig elsker. Der er så meget hengivelse i den sang.

Denne sang vender jeg altid tilbage til: 

Bob Dylan: "Love Sick" 

Jeg bliver aldrig færdig med denne her plade (Time Out of Mind, red.), og denne sang er et mesterværk. Den bliver ved med at føles frisk for mig. Så sent som i går aftes lyttede vi til den i bilen på vej fra et job. Den har været med mig i 22 år nu og bliver ved med at inspirere. 

Denne sang har jeg på heavy rotation lige nu:  

Bruce Springsteen: "The River"

Jeg var med i en hyldest til Bruce Springsteen for nylig, hvor vi hyldede mesteren i forbindelse med hans 70 års fødselsdag. Jeg genopdagede i denne sammenhæng flere af hans sange, og de seneste uger har jeg haft et nærmest fysisk behov for at høre denne her sang mindst en gang om dagen. Som om der findes noget i den melodi og fortælling, jeg skal forstå, eller som jeg kan spejle mig i. Det er længe siden, jeg har haft det sådan med en sang.

Denne sang er min ultimative party starter: 

The Rolling Stones: "Jumpin’ Jack Flash"

Hvem kan lade være med at danse til den sang? 

Denne sang ville jeg ønske, jeg selv havde skrevet: 

Leonard Cohen: "Avalanche"

”Avalanche” kunne være et godt bud. Fantastisk tekst, dramatik og uovertruffent eksekveret. Jeg bøjer mig i støvet af evig beundring og kærlighed til Leonard Cohen. The master!

Denne sang skal spilles til min begravelse: 

Billie Holiday: "I’ll Be Seeing You" (og Nicolai Munch-Hansens Wedding March)

Denne her sang er så uendeligt smuk og handler for mig om at mindes et menneske, man har elsket, som ikke er her mere. Jeg har selv sunget den en del igennem årene. Og så vil jeg gerne have, at de spiller Nicolai Munch-Hansens ”Wedding March”. Den blev også spillet til Nicolais begravelse. 

LÆS OGSÅ: Kira Skov udgiver første album på dansk: ”Dette er ikke sorgværk nummer to”

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA