x

Hjalmer: Her er mit soundtrack til livet

Hjalmer: Her er mit soundtrack til livet

Hjalmer er aktuel med Medina-duetten "Folk som os". Her fortæller han om en stribe sange, der har betydet noget særligt for ham.

Den her husker jeg tydeligt fra min barndom:

Min fars sang “Dukkedreng” fra hans album Luft under vingerne fra ´98. Den er skrevet til mig (“dedikeret til hr. Hjalmer” står der i bookletten), og den har altid og vil altid betyde utrolig meget for mig. I sangen synger han: “Skidt med, om du bli'r rig, bare du bli'r lykkelig”, hvilket virkelig opsummerer meget af måden, jeg er opdraget på og noget, jeg altid vil leve efter. 

Den her forbinder jeg med min første forelskelse:

“Hey There Delilah” med Plain White T´s. Jeg var 15, kæk og stormende forelsket, så jeg lærte den sang på guitar og spillede den for min udkårne. Derefter var det “vores” sang.

Den her gør mig virkelig sentimental:

Uh, det er der utrolig meget musik, der gør. Men jeg er jo en lille “Beatles-pige”, når det kommer til stykket, haha. En af deres b-sider fra starten af deres karriere, “This Boy”, kan altid få en tåre frem hos mig. Den hørte jeg, da jeg for første gang fik hjertet knust som teenager, og den har været med mig i alle svære tider lige siden.   

Den her er min ultimative party starter:

Det er nok “The Next Episode” med Dr. Dre og Snoop Dogg. Det er den ultimative festivalsang for mig; når den bliver sat på, så er der dømt regulær dødsdruk med drengene, haha!   

Den her ville jeg ønske, jeg selv havde skrevet:

Damn, der er godt nok også mange sange i den pulje, hm... Jeg går med “The Sound of Silence” med Simon & Garfunkel. Jeg blev præsenteret for den meget tidligt, og den brændte sig bare fast i mit hoved. Bare fordi den er så out of this world-godt skrevet. Den melodi er decideret større end livet; så underspillet og finurlig, og så samtidig bare den perfekte popsang med den mest rammende tekst. Det er genialt. Men der er bare så mange andre også. Altså “God Only Knows” med Beach Boys og “Oh My Love” med John Lennon, bare for at nævne nogle få. Dem gad man godt kunne komme i nærheden af. 

Den her roterer nonstop lige nu:

Det gør “Midnight” med Logic, fra hans Bobby Tarantino 2-mixtape. Jeg er faldet pladask for ham; han skriver og rapper så vildt, og jeg kan slet ikke få nok af det lige nu. Jeg føler, at jeg kan flyve og løbe hele jorden rundt, hver gang jeg hører hans musik. Det er motivation og refleksion på samme tid. 

Den her vender jeg altid tilbage til:

“I See Monsters” med Ryan Adams. Da jeg gik i gymnasiet, spillede jeg i et band med min bedste ven, og Ryan var bare vores helt. Vi gjorde alt for at skrive sange som ham, og især det nummer her stod bare som det højeste, man kunne opnå. Og vi var hjælpeløse langt hen ad vejen, haha, men han fik os til at drømme. 

Den her skal spilles til min begravelse:

“And I Love Her” med Beatles. Den sang har absolut intet med død og begravelser at gøre. Men jeg elsker den sang, og den står for mig som alt, der er godt her i livet. Og det er lige præcis det, jeg skal sendes af sted med.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA