x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

Daniel Firth (billedet)

Første gang den danske befolkning stiftede bekendtskab med 25-årige Daniel Firth var, da han i 2018 sang Danmark til en 9. plads i Eurovision som korsanger for Rasmussen.

Debutsinglen ”Like I Used To” er dog noget helt andet end Rasmussens vikingepop. Her fortæller den dansk-britiske musiker fra Aalborg nemlig historien om at være blevet single for derefter at lade som om, at man er fuldstændig ovenpå og helt uden ondt i hjertet. Hvilket naturligvis ikke er hele sandheden. Firth beskriver musikken som poppet r&b med humor, ærlighed og empati – og alt dette har han formået at tage med ind i sin dansable debut.

Sangen emmer af minimalistisk poplyd og funky toner, som rammer godt ind i nutidens kommercielle succeser. Kombineret med Firths stærke vokal synes fremtiden lys. ”Like I Used To” bliver eftersigende fulgt op af en ep i starten af 2020.

Owmi 

Bag Owmi står de to unge mænd Jakob Miang og Bashir Billow, som har spillet musik sammen i godt og vel ti år i en række forskellige konstellationer. I oktober udgav de deres debut-ep, Tourner, der står som et genrevridende værk, hvor lytteren tages på en rejse fulde af elektro-akustiske lydbilleder og en vokal fuld af nerve og sjæl. Mens rødderne, som spreder sig fra Østafrika over Norden og helt til Brasilien, viser sig som musikalske strømninger strøet ud over Owmis debut.

Duoen er blevet sammenlignet med Frank Ocean og Kendrick Lamar – og med god grund. Den tilbagelænede attitude og det drømmende univers rummer en nyfortolkning af, hvordan popmusik skal lyde i 2020. Det er en blanding af spoken word-rap, melankolske, elektroniske baggrundstoner, house og 70’er-soul. Musikkens mange lag gør derfor kun Owmi bedre lyt efter lyt.

Amea 

Trods sin unge alder brager Emma Amalie Jensen for tiden frem fra undergrundsscenen i Aarhus. Hendes soulede popmusik har rod i r&b-genren, hvor ærlige og skarpe tekster om livet som ung kvinde er i fokus. De nutidige, synthesizerprægede produktioner sat sammen med hendes modne, erfarne vokal står som en kontrast til den ungdom, der skinner ud af det 21-årige stjerneskud. Det gør unægteligt Amea til en potentiel stor, kommerciel popsucces.

Lige nu kan hendes musik kun findes på SoundCloud og gennem KarriereKanonen, men det er det værd at lede lidt ekstra efter. Amea formår som få at ramme ned i en kerne af sensuel, dansabel r&b. Især ”Hot” og ”Bad for You” rammer der, hvor soveværelse og dansegulv mødes, hvor kroppe damper side om side, og ungdommens kilde aldrig løber tør. Et mødested, der endda nok vil kunne brage vel ud over Danmarks grænser.

Twin Dive 

Savner du også den klassiske 90’er-rock med skramlet lyd, spyttende vokal og psykedeliske indie-vibes? Så kommer Twin Dive dig til undsætning.

Trioen bosat i Aarhus har indtil videre udgivet tre numre, der tager sine lyttere i hver sin retning under paraplyen ”den lede, fede rock”. Fælles for alle numrene er, at de er præget af masser af guitar og stemningen af både grunge og garage. På en måde så det føles både genkendeligt og nyt. Trommeslager Ragnar ”Raggi” Gudmund, sanger og guitarist Robert Jancevich og bassist Charlotte Mortensen har mestret at tage det bedste af den klassiske rock med ind i det nye årtusinde.

Samtidig er tempoet langsomt nok til stadig at være udpræget melodisk og aldrig lande helt ovre i punkens manier, hvorfor guitaren rammer dybere og kan mærkes helt inde i struben. Og så er attituden fra de tre musikere, som havde de stået på stadionscener de sidste 30 år med langt hår og vred ansigtsmimik.

Twin Dive leverer allerede hele pakken, og det ville ikke være underligt, hvis de fik lov til at sprede deres energi på landets store scener inden længe.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA