x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

The Love Coffin

De stak en dynamitstang op i røven på Spot Festival og leverede et eksplosivt udstyrsstykke af en koncert på Bora Bora, der efterlod et uudsletteligt udtryk på flere af de tilstedeværende. Efterfølgende blev betegnelsen ”Danmarks bedste rockband” luftet, når snakken faldt på The Love Coffins koncert under festivalen. Den slags kan være svært at afgøre, men helt sikkert er det, at det fem mand store foretagende hører til blandt de mest interessante og spændende bands i det danske vækstlag lige nu.

Kompromisløs støj, dyster desperation og stærk melodisk tæft suger lytteren til sig som en truende malstrøm, en ren naturkraft, der påtvinger sig opmærksomhed. Der er mindelser om Kellermensch og tidlig Nick Cave tilsat en sund portion psych og vrede. Bandet har netop udgivet singlen ”Pure”, og debutalbummet venter efter sigende lige om hjørnet. Her på redaktionen kan vi ikke vente, til det udkommer, for hvis bandet følger udviklingen fra deres to fremragende ep’er Veranda og Buffalo Thunder, er der uden tvivl noget stort i vente. 

Lærke Corfix

Corfix har rykket på sig i mange år i den danske undergrund. Delvis under projektet Alaudidae, og sidste år udgav hun sin selvbetitlede debut med store sange som ”Pinewood Land” og ”Waltz” – og varmede også op for selveste Placebo i Luxembourg. Brian Molko ringede selv til Corfix efter at have hørt hendes rockede sange.

Netop nu turnerer hun med det vedkommende projekt Songs for Hearts Next of Kin. Ideen er at præsentere en samling sange for pårørende til udfordrede mennesker i særlige rammer, hvilket blandt andet kunne opleves i Trinitatiskirken i København. En koncert, som vores anmelder gav fem stjerner. Corfix’ engelske tekster og melodier er af en sjælden, stor kvalitet, som er uhørt herhjemme, og hendes stemme er en af de mest vedkommende lige nu. Det er på tide, at hun får de lyttere, som hun har fortjent.

Lød

Luk dine øjne og forestil dig en seance, hvor Lars H.U.G., i årene efter Kliché, flyttede til Ruhr-distriktet for at lave musik med NEU!, mens han stadig insisterede på at synge på dansk. Det er nogenlunde lyden af den danske kvintet Lød, der sidste år udgav den medrivende ep Folder. Lyden ligger et sted mellem Can og Television, mens sangene vokser, afmonteres og genetableres på et lag af kaotisk, repeterende rytmik og velspillet bas.

Numre som ”Så blå” og ”Fælled” trækker dig ind i en verden af supertankere og Per Højholt-referencer og holder dig knugende fast i et monotoniens sprudlende bølger med proggede tendenser. Lød har haft et stormfuldt år, som kulminerer på Roskildes Rising-scene, hvor de spiller tirsdag den 3. juni. Så pløj endelig internettet igennem og find Folder på deres Bandcamp.

ionnalee

ionnalee er bedre kendt som den ene halvdel af det svenske elektropopprojekt iamamiwhoami, der gik viralt i en sky af mystiske videoer med nordisk folklore tilbage i 2010. Da hypen lagde sig, forsvandt opmærksomheden – hvilket var en skam, for iamamiwhoami leverede tre stærke udspil lige efter hinanden, med trumfen blue som sidste foreløbige album under det navn.

Nu står frontfiguren med det borgerlige navn Jonna Lee solo under navnet ionnalee med albummet Everyone Afraid to be Forgotten, der byder på et mere ligefremt udtryk end iamamiwhoamis mystiske univers. Udtrykket er stadig audiovisuelt, og med albummet følger, som vanligt, en række kryptiske videoer med Lee som naturligt centrum. Hendes igangværende turné blev crowdfundet af hendes meget dedikerede fanbase, og den bragte hende blandt andet forbi Vega i sidste måned. Er du til Zola Jesus, Fever Ray og Austra? Så giv ionnalee et lyt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA