x

When Copenhell Freezes Over – få en forsmag på sommerens store metalbrag

When Copenhell Freezes Over – få en forsmag på sommerens store metalbrag

Copenhell har efterhånden cementeret sig som en af Danmarks mest populære sommerevents. Du kan genfinde eller forsmage på festivalviben, når der inviteres til forfest i Vega den 13. januar.

I musikkens verden er det stort set alment kendt, at metalfans er enormt trofaste og loyale over for deres genre og særdeles nysgerrige på den mørke undergrund. Siden 2010 har Copenhell været leveringsdygtige i hård rock og metal til folket, og siden 2013 har festivalen arrangeret en tidlig forfest til de mest utålmodige typer. When Copenhell Freezes Over giver en forsmag på, hvad der rører sig i hardrocken og metallens beskidte muld. Her får en række spirende, danske bands mulighed for at vise, hvad de kan, og har dermed en perfekt platform for fremtidige bookinger ved den store event, der i år løber af stablen fra den 21. juni til den 23. juni på Refshaleøen.

Glæd dig blandt andet til en øresønderrivende optræden fra Baest (billedet), der er en særdeles lovende dødsmetalkvintet. Det er gået hurtigt for drengene, og siden de spillede deres debutkoncert til Royal Metal Fest i 2016 har de imponeret på både Uhørt, Copenhell og Roskilde Festival. Især koncerten på Roskilde Festival i sommeren 2017 gav genlyd hos mange metalfans, og den samlede anmelderstab kvitterede med fem- og seksstjernede anmeldelser – inklusive GAFFA, der skrev: ”Umiddelbart er det svært at forestille sig, hvorvidt god, gammeldags dødsmetal skulle få tag om Roskilde-publikummet. Men det kan det, og det gjorde det.” De spiller i øvrigt også til GAFFA-Prisen 2018!

Du kan også høre aarhusianske Unseen Faith, der er noget så sjældent som et kristent dødsmetalband. Groft sagt kan de betegnes som et brutalt sidestykke til Hymns From Nineveh. Genren er stor i USA, Guds eget land, og der har bandet allerede fået opmærksomhed for deres skærende guitarriffs, hektiske tempo og den direkte og brutale tilgang uden for megen spildtid. De fik et mindre gennembrud med det seneste udspil Yokebreaker, hvis titel udtrykker den bølgende fornemmelse, det er at være et religiøst menneske, der forsøger at holde fast i sin tro i en hektisk virkelighed. Metalmagasinet Devilution udråbte dem til Årets Nye Danske Navn i forbindelse med udgivelsen.

Københavnerne fra Cabal spiller mørke dommedags-heavytoner og blander tung metal med black metal og djent. Med det unikke mix lyder det mest af alt som soundtracket til verdens undergang. Gruppen blev dannet i 2014 og består af medlemmer fra et udvalg af Danmarks mørke undergrund – Embracing Sickness, Scarred By Beauty og New Discolour. De udgav sidste år deres første single “Innocent Blood”, som tidligere i år også figurerede på gruppens debut-ep Purge. De spiller også på dette års Roskilde Festival.

Ud over Baest, Unseen Faith og Cabal kan du opleve Konvent, Junkyard Drive og Dirt Forge. Så tag dine bedste venner i hånden og få dig en på opleveren, når helvede fryser til den 13. januar klokken 19.00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA