x

Musikkens Beat: Mærk pulsen banke i musikken

Musikkens Beat: Mærk pulsen banke i musikken

For andet år i træk løber Musikkens Beat af stablen i Musikkens Hus i Aalborg. Med en nyskabende og ambitiøs tilgang til den nye danske musik har Musikkens Hus skabt nogle helt særlige rammer for et bredt publikum og en bred palet af musikere. Oplev blandt andre Steen Jørgensen og Katinka i selskab med Who Killed Bambi, Go Go Berlin, Ganger og Hugorm samt sidste års vinder af KarriereKanonen, Angående Mig

Festivalsæsonen er så småt begyndt at skyde op omkring os. I den sene vinterkulde har Oslo allerede taget hul på by:Larm, og Copenhell, Roskilde Festival, NorthSide og så videre og så videre har musikprogrammerne kørt i stilling. Musikbranchen er begyndt at få blod på tanden efter et år med ny og gammel musik, og uanset årstiderne er der altid en undskyldning for at bevæge sig udenfor og udforske alt det spændende, den danske musikscene har at byde på.

I Aalborg har Musikkens Hus tilsluttet sig en spillestedskultur, hvor der skrides til handling for at skabe nye og anderledes rammer for musikken. Der siges at være noget for enhver, og kaster man et blik på programmet, lader det også til at være tilfældet. Side om side med Steen Jørgensen og Katinka, der begge bliver akkompagneret af Who Killed Bambi, og over Simon Kvamm med Hugorm, præsenterer festivalen spirende stjerneskud fra den danske musikscene. Der præsenteres det etablerede og det nye og alt imellem, der omfatter navne fra Selma Judith til Freja Kirk og mod Ganger, Soon og Farveblind, ligesom vinderen af KarriereKanonen 2019, Angående Mig, også er at finde på plakaten.

– Der er kælet for både lyd, mad og stemning for at give den bedste, reneste og mest festlige musikoplevelse, hvor publikum kan opleve morgendagens stjerner og etablerede kunstnere i nye konstellationer, siger Pernille Dige Weltz, der er festivalleder hos Musikkens Beat. – Musikkens Hus råder over en unik placering helt ned til vandet ved Aalborg havnefront samt arkitektur og akustik i særklasse, som skaber en helt særlig stemning for festivalens musikoplevelser.

Ambitiøs nyskabelse og et Aalborg på verdenskortet

Musikkens Beat har kun et enkelt år bag sig og har som ambition at skabe nogle helt særlige og gennemførte rammer for den nye musik i et moderne musikhus. Nyskabelse er nøgleordet i festivalen, der sidste år blandt andet kunne præsentere Phlake øverst på plakaten.

– Vi mener helt klart, at det er de eksklusive rammer for festivalen, som adskiller os fra den øvrige festivalscene, fortsætter Pernille Dige Weltz. – Derudover har vi fokus på at præsentere ny musik, som man ikke har hørt i Aalborg før. Vigtigst af alt vil vi gerne give unikke musikalske oplevelser, som kun kan opleves til vores festival.

Ambitionen er at sætte Aalborg på det skandinaviske landkort som en by, man skal tale om, når samtalen bevæger sig over på musik. Idéen er at tage fat i alle led af musikken – halvfærdigt som gennem-konceptualiseret og præsentere det for et interesseret publikum, der spænder over alle aldersgrupper. Men det er samtidig en platform for det lokale vækstlag, og Musikkens Beat har derfor et stærkt samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium. Det er en platform, der skaber opmærksomhed omkring Aalborg som en sprudlende musikby, men samtidig en chance for at give nordjyderne nogle særlige og unikke musikoplevelser.

– Der er fantastisk meget god musik på den danske livescene i øjeblikket, og det mener vi, at programmet afspejler, siger Pernille Dige Weltz afsluttende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA