x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Er du i musikkrise, så bare rolig. Der er masser af god musik til at redde dig igennem den solbeskinnede uge. Hør alle ugens bedste sange på en playliste nedenfor.

Barselona – 1 dag er vi 1 minde

Barselona har fra starten af deres karriere mestret at indfange ungdommens essens i deres lette, dansksprogede indiepop, og nyeste single sætter blot endnu en streg under det. Nummeret er en bittersød kærlighedsfortælling fuld af forelskelsens håb og den barske realitet ved at vide, at alt en dag er forbi.

LÆS OGSÅ: Barselona annoncerer efterårsturné

Hugorm – Bange for mig selv

Hvis man blander smule Kraftwerk med lidt Prodigy, topper med lidt Massive Attack og lægger Simon Kvamms vokal øverst, så har du seneste single fra Hugorm. Den inviterer ind med sine overraskelseselementer, hvor man selv efter flere gennemlyt sidder og er spændt på, hvor sangen nu tager dig hen.

LÆS OGSÅ: Hugorm annoncerer single, album og efterårstour

Undertekst – Hun kender alle fra Aarhus

At være forelsket i en person, der løfter alles humør med sit smittende smil kun for at have et mørke i sit indre. Det er omdrejningspunktet i Underteksts splinternye ungdomspopsang. Endnu engang har de formået at koncentrere følelsen af at være ung, håbefuld, fortabt og forvirret ned til tre minutters ren popmagi.

LÆS OGSÅ: LIVE FRA VA15: Se fantastiske livesessions med Elisha, Undertekst og Marshall Cecil

mags – Elephant in the Room

Unge mags har specialiseret sig i lette, dansable popnumre, man ikke kan lade være med at bevæge sig i takt til. Det er popmusik med kant og en lækker vokal. Senest single fra hende taler lige til dansegulvet og tvinger ens mundvige opad. ”Elephant In the Room” er sommerpop, når det er bedst.

LÆS OGSÅ: LIVE FRA VA15: Glæd dig til mags og Liberty aka Mattias Kolstrup

Liberty – Paradise on Fire

Jo flere sange, Liberty udgiver, jo mere bryder Mattias Kolstrup med brandet som frontmand i det hedengangne Dúné. ”Paradise on Fire” er endnu et bevis på dette. Balladen viser en helt anden side, hvor vokalen er mørkere og mere effektfuld end før. Samtidig er nummeret bare et bundsolidt popnummer af højeste kvalitet.

Drew Sycamore – Take it Back

Med ”Take it Back” får Drew Sycamore – tidligere kendt som Drew – os kun til at savne diskotekernes dansegulv endnu mere. For nummeret fortjener, at man står og sveder på hinanden under strobelysets skær, i håb om at ens crush indser, hvor perfekte man ville være for hinanden. Endnu en vanvittigt catchy popsang fra den dygtige, autentiske sangerinde.

Bette – Fin regn

Bette sender den ene solide r&b-sang af sted efter den anden. ”Fin regn” er blot endnu en i rækken. Omkvædets kor og den jazzede undertone taler til langsomme morgener med kaffe i kruset og sommerregnen kærtegnende på ruden på de der helt magiske søndage, mens teksten omfavner og gør hovedet klar til endnu en uge.

Dopha – The Game

Dopha har endnu engang velsignet os med sin tilbagelænede pop. Hun er ikke bange for at være sårbar, hvilket får os andre til at føle sig mindre alene i tåbelige og forvirrende følelser. På ”The Game” har følelsen af at lade sig forvandle til en spillebrik i forelskelsens arena endelig fået sit helt perfekte soundtrack.

LÆS OGSÅ: Dopha udsender single og giver efterårskoncerter

AV AV AV ft. Suspekt – Hundetimen

At verden ikke er imploderet af samarbejdet mellem de to kæmpesucceser AV AV AV og Suspekt, er en gåde. På ”Hundetimen” står Suspekt knivskarpt, mens trioen lægger et tungt beat under, der trækker sin lytter ind, som var det en malstrøm. Det er endnu et virkeligt smittende og stærkt nummer fra nogle af landets dygtigste.

Palace Winter ft. Lowly – Top of the Hill

Den fineste perle af en indieballade er blevet begået af Palace Winter og Lowly. Vokalerne fra Soffie Viemose og Carl Coleman smelter organisk sammen og tager os i hånden fra første tone. Nummeret begynder roligt med en subtil, smittende fløjten, indtil lydbilledet i omkvædet vokser i selskab med den lækre synthesizer.

LÆS OGSÅ: Palace Winter udgiver single og annoncerer album og turné

Djøn – Sad

Jonathan Engel Rousseau er en ung, splinterny rapper på den danske musikscene. Alligevel lyder ”Sad” vanvittigt erfaren. Flowet spiller sammen med kombinationen af de ældre raptraditioner og den nyere, franskinspirerede, autotunede lyd, mens nummerets uptempo beat helt sikkert vil give genklang fra soundboxes sommeren over. 

Bathsheba – Hit’n’Run

Bathsheba er en stjerne. Så simpelt kan det beskrives. ”Hit’n’Run” er tredje single og tredje fuldtræffer i rækken. Sangen drypper så meget af girl power, at man kan mærke, hvordan ens rygrad forstærkes lyt for lyt – og så bliver historien om, hvordan det føles at blive ramt af en fuckboy bare aldrig irrelevant.

Hør sangene på playlisten nedenfor. Da alle numre i denne uge er danske, har vi lagt sangene ind på vores "Bedst lige nu – spil dansk special"-playliste, som vi begyndte at sammensatte, da musik-Danmark blev corona-nedlukket i midten af marts. Ugens playliste begynder derfor 12 sange fra neden, med Barselona og "1 dag er vi 1 minde":

Hør alle sangene her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA