x

Heino Hansen: ”Det sekund, jeg lærer at rappe, har I hørt den sidste vittighed om at være skeløjet herfra” 

Heino Hansen: ”Det sekund, jeg lærer at rappe, har I hørt den sidste vittighed om at være skeløjet herfra” 

Alder: 35 år

Profession: Komiker, aktuel i Stormester på TV 2

Hvad er dit allerførste musikminde?

Det er, fra da jeg gik til gymnastik som barn. Instruktøren på mit hold fik den fuldstændig utilgivelige idé, at vi til årets gymnastikopvisning i Næstved Hallen skulle optræde til Gitte Hænnings fuldtræffer ”Ta’ med ud og fisk”, i en halvhjertet koreografi med et fiskenet i hånden. Jeg var så flov over det, at jeg meldte mig syg på dagen og solgte mine gymnastikvenner i en ufuldendt pyramideopstilling. Undskyld, guys. Undskyld!

Vi går desværre glip af festivalsommeren i år, men hvad er dit bedste festivalminde?

Vig Festival 2014. En af mine allerbedste venner, Stefan, havde mistet sin far få dage inden festivalen, men valgte at tage med alligevel. Vi sang, græd og krammede i halvanden time til Nik & Jay-koncerten, fordi den bragte minder frem. Det var meget smukt og intenst. Det glemmer jeg aldrig.

Hvad er din vildeste livekoncert-oplevelse nogensinde?

Jeg så Kendrick Lamar omdanne Royal Arena til Thomas P. Hejles Ungdomshus for en aften. Den sal var ikke én kvadratmeter for stor til hans karisma. Klart næstfedeste oplevelse nogensinde. Magtens Korridorer i Ringsted – kan ikke overgås. De ejer et lokale som få. De optræder ikke FOR publikum, men MED publikum. Jeg er kæmpe fan-boy.

Hvad lyttede du til, da du var teenager?

Østkyst Hustlers. Jeg kan Verdens længste rap fra start til slut. Husk det, når du ser mig optræde – hvis klappen går ned, kan det skyldes, at jeg har allokeret mental harddisk til 79 minutters funky fortælling om Jazzy & Bossy, der smutter til Randers for at sælge vitaminpiller.

Spiller du selv et instrument?

Nej. Jeg kan ikke. Jeg gad virkelig godt være musiker. Komikere er jo i udstrakt grad kiksede fyre, der ikke kunne blive rappere. Det sekund, jeg lærer at rappe, har I hørt den sidste vittighed om at være skeløjet herfra. 

Hvilken kunstner vil du allerhelst opleve live?

Eminem. Gud, hvor er jeg træt af at have levet samtidig med Eminem uden at have oplevet ham live. Giv mig en Eminem-koncert, hvor han kun spiller sine største hits.

Hvad er din største musikalske guilty pleasure?

Dansktop er verdensklasse. Shu-bi-dua, Bamses Venner, Kandis, Johnny Reimar, PS12 – jamen, jeg kunne blive ved. Lad mig sige det sådan her: Jeg meldte ikke afbud til gymnastikopvisningen grundet MIN holdning til Gitte Hænning.

Hvilken artist vender du altid tilbage til, når du shuffler rundt på dine playlister?

Niarn. Jeg tror, jeg hørte Niarn seks timer hver nat i et år, da jeg og min medlærling Sebastian havde nattjansen i Føtex Roskildes bageri. Jeg bliver aldrig træt af Niarn. Jeg bliver i vildt godt humør af ”Stikkersvin” – selvom den jo i bund og grund er en tre minutter lang dødstrussel mod Søren Strøm.

Hvilken sang kan få dig i godt humør, hvis du er trist?

”Bornholm, Bornholm, Bornholm”. Det er gode minder – og så bor min lillebror på Bornholm, så jeg kommer til at tænke lidt på ham.

Hvilken sang kan få dig til at græde uden varsel?

Rasmus Seebachs ”Øde ø”. Min mors yndlingssang. Jeg spillede den for hende den dag, jeg tog afsked med hende på rigshospitalet. Jeg dansede brudevals til ”Øde ø” for at ære min mor. Når den bliver spillet i et storcenter, mens jeg handler, skal jeg bide mig selv hårdt i læben.

Er der noget musik, som du har det meget svært med?

Jeg forstår ikke heavy rock, dødsmetal og den slags. Lyden af mit vækkeur er mindre stressende. Hvis du ikke kan finde ud af at spille musik, så lad være. Du kan ikke bare afreagere ved at skrige i mikrofonen og smadre instrumenterne – og så kalde det en koncert. Det første metalband, der smadrede en guitar var jo i raseri over, at publikum udvandrede fra koncerten.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

En god venne-date med Johan Olsen fra Magtens Korridorer. Ham gad jeg virkelig godt drikke et par fadøl med på en billardbar. (Hey, han læser jo GAFFA?! Gider I spørge ham fra mig? Jeg giver… den første)

Når du engang skal begraves, hvad kunne så være et godt soundtrack til dit liv?

Frank Sinatra: ”My Way” – den passer med den måde, jeg ser mig selv på. Jeg har aldrig interesseret mig for, hvad der ville være populært eller effektivt – jeg har troet på min stil og holdt fast i den, selvom den i 10 år ikke var attraktiv. ”Det tog mig 10 år at blive en succes overnight”, for at citere Pede B. 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA