x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

Hver måned dykker vi ned i det spirende vækstlag of udvælger nogle favoritter, som vi holder et vågent øje med - og som vi mener også fortjener din opmærksomhed.

MERCEDESS 

Unge Mercedes Botoft kan højst sandsynligt prale af at være en af dem, der har bevidnet flest koncerter på det ikoniske Gæstgiveren i Allinge på Bornholm. Det er nemlig hendes familie, der ejer stedet. Man kan derfor godt sige, at musikalsk stortalent flyder i årene på artisten Mercedess – for man næsten ikke bruge hele sin ungdom foran (og bag) sådan en scene, uden der drypper lidt musikkundskab af på én.

Første single ”Shy Gangster” viser bestemt også denne store viden og musikalske kendskab. Vokalen lyder erfaren, når den fortæller en længselsfuld historie om, at det er i orden at være sårbar. Omkring denne står hendes drømmende, følsomme univers, der samtidig er fuld af en hård attitude. Det føles næsten som om, at Mercedess selv er for sky til at ville servere sine lyttere alt, hun kan, på sin første udgivelse. Resultatet er derfor, at man står tilbage og længes efter mere i håb om at lære Mercedess og hendes musik rigtigt at kende.

”Shy Gangster” smager lidt af Lana Del Reys kølige vokal lagt oven på en melankolsk, bittersød elektropop-perle. Det er popmusik med kant, når det er bedst.

OLLIE

Olivia Junget er endnu en dygtig sangerinde, der har baggrund i SheCanPlay-foretagendet. Hvad de putter i vandet under det forløb vides ikke, men Ollie er endnu en dygtig musiker med internationalt potentiale i rækken derfra.

Den bløde vokal slår hårdt på singlen ”Bullshit” fra dette forår. Under kunstnernavnet OLLIE bliver vi præsenteret for catchy pop af fineste kaliber. Musikken føles nonchalant og tilbagelænet, mens den i høj grad tager essensen af girl power ind i 2020. Hvilket også skinner igennem på navnet på OLLIEs helt eget label: Bad Girls Club Music.

Selvom musikken udgives uafhængigt af store selskaber, har der været hjælp inde over fra hitmageren Ole Bjørn fra det hedengangne Dúné og sangerinden ANYA, hvilket unægtelig højner stjernepotentialet.

Resultatet er, at OLLIE er flabet, farverig, forførende og fuldstændig formidabel.                     

BETTY BASS

I artisten Betty Bass har Danmark fået sig en ny soulstjerne. Hun blander trap beats, soul vibes og klassiske r&b feels – og så har singlen ”Sideways” allerede fået over en million velfortjente streams.

Betty Bass smager af 90’ernes gyldne r&b-æra, hvor den luftige vokal fortæller små kærlighedshistorier. Nogle, vi alle kan relatere til, og som alligevel efterlader lytteren med et behov for endnu mere hver eneste gang. Den unge dansk-gambiske sangerinde har kreeret en håndfuld stærke ørehængere allerede. Sange, der alle emmer af talent til fingerspidserne, og som alle flyder ud af højttalerne med en drømmende og let tilgang til musikken.

At hun er tidligere korsanger for Jada og har helt klare paralleller til H.E.R. og SZA, understreger blot, at Betty Bass rummer den perfekte balance mellem at være et powerhouse af en diva og en sårbar ung kvinde.

LUKAS VANGGAARD

Få ting er så charmerende og vanedannende som en ung mand med en guitar på armen – og Lukas Vanggaard er ingen undtagelse.

Vanggaard står på skuldrene af Christian Hjelm og Hjalmer med sine dansksprogede, lette og ærlige tekster om livet og kærligheden. Musikken er bundcharmerende og iørefaldende, hvilket giver flere sange stort hitpotentiale.

Sangene er meget melodiske, mens teksterne leger med det danske sprog på en nysgerrig og naiv måde. Ep’en Håndspillede hits rummer en perlerække af popsange, hvor musikeren selv slår alle de håndspillede instrumenter an – og så er de alle indspillet på en iPhone, hvilket giver en lidt skramlet produktion, som bakker den charmerende vokal noget så fint op.

Det er ungdommeligt, catchy og, som vi skrev i anmeldelsen af ep’en, så lyder Lukas Vanggaard lidt som en indieversion af Rasmus Seebach.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA