x

Sæt Netflix på pause og stream koncerter hjemmefra

Sæt Netflix på pause og stream koncerter hjemmefra

En ny koncertapp skal opfylde den manglende kontakt mellem publikum og musikerne i en tid, hvor der skal holdes afstand. Appen giver mulighed for at tage festivalstemningen med hjem og streame sommerens livekoncerter når som helst.

Appvirksomheden Tribute har netop lanceret en ny version af, hvad holdet bag betegner som en ”all-in-one livemusik-app”. I appen kan man få overblik over alle online såvel som fysiske koncerter, anmelde dem og læse publikums anmeldelser samt de professionelle kritikeres.

Der er hele tiden livestreams verden over, men mange går glip af dem, fordi det kan være svært at danne sig det fornødne overblik. Ved at samle og gemme de bedste livestreams har Tribute gjort det nemt for alle at se med. Det gælder også de artister, som i år skulle have spillet på de danske festivaler. Det giver musikelskere mulighed for at holde sig opdateret og finde inspiration til deres næste koncertoplevelse.

Derudover kan publikum nu skrive deres egne koncertanmeldelser af både livestreamede koncerter og de koncerter, som efterhånden begynder at blive fysisk tilgængelige. På den måde kan enhver udleve drømmen om at være koncertanmelder.

Coronatiden krævede drastiske ændringer

Tribute lancerede første version af appen i 2018 i samarbejde med både SPOT Festival, NorthSide og Tinderbox og har siden modtaget mere end 5000 anmeldelser fra musikglade koncertgængere. Claus Holm, direktør og co-founder af Tribute, forklarer hvordan virksomheden måtte ændre appen, og hvad publikum kan bruge den til:

– Grundet coronavirus var vi nødt til at lave ændringer i produktet og inkludere livestreams, som faktisk er endt med at gøre appen endnu mere interessant. Vi håber, at appen vil bidrage til, at koncertgængere i fællesskabet kan være med til at skabe en ny kultur for livemusik, der også skaber incitament for musikerne til at give publikum en endnu bedre oplevelse.

Med den nye app har Tribute skabt verdens første sociale medie for livemusik, hvor koncertgængere kan tilkendegive deres holdning og debattere med hinanden samt med de professionelle anmeldere. På den måde får alle fremtidige koncerter også en forventet score baseret på publikums tidligere anmeldelser. Dermed hjælper alle hinanden med at guide til gode musikoplevelser.

Livestream-koncerter er kommet for at blive

Tribute er en af de første kulturtech-virksomheder, der er udsprunget af coronakrisen. Nedlukningen har påvirket musikbranchen hårdt, men har også i høj grad begrænset folk, der elsker at gå til koncert. Det har Tribute ønsket at gøre noget ved, og selvom landet nu er ved at åbne op igen, har formatet potentiale på den lange bane, mener Lars Ettrup, direktør og co-founder af den danske virksomhed Linkfire, der leverer data til musikbranchen:

– Livestreaming af koncerter er noget, vi har set vinde indpas globalt de seneste par måneder, og vi tror, at formatet er kommet for at blive. Det erstatter ikke live-koncerter, men det giver branchen et helt nyt format at arbejde med. Det giver et større publikum mulighed for at deltage i en koncert, uanset hvor de befinder sig i verden, samtidig med at det kan skabe et tiltrængt økonomisk boost til musikbranchen.

Nogle vil måske stille spørgsmålstegn ved, hvorvidt livestream-formatet er noget, publikum vil betale for? Her påpeger Claus Holm, at man blot skal kigge mod Asien, hvor det allerede har slået igennem. Det populære band SuperM lykkedes eksempelvis med at sælge 74.000 livestream-billetter og endte derved på en omsætning på over 13 millioner danske kroner på den ene koncert.

Tribute kan hentes gratis på både App Store og Google Play i dag.

Link til iOS

Link til Android


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA