x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Er du i tvivl om, hvad du skal skrue op for i weekenden, så bare rolig. Der er masser af spændende nye udgivelser til din ferie eller weekend. Hør alle ugens bedste sange på en playliste nedenfor.

Kid Cudi ft. Eminem – The Adventures of Moon Man & Slim Shady

Kid Cudi og Eminem har begge bygget karrierer på at lave rapmusik, der både er sårbar og trodsig. På deres første samarbejde er de mest det sidste, når de bytter kolde vers over et nedtonet beat. Cudi klarer sig fint, men Eminem stjæler showet med et afslappet flow og referencetunge linjer, der udgør et af hans bedste vers i nyere tid.

Sufjan Stevens – My Rajneesh

The Ascension, opstigningen, er navnet på Sufjan Stevens’ kommende album, men det kunne lige så være titlen på “My Rajneesh”. Sangen låner sit navn og narrativ fra den religiøse bevægelse The Rajneeshees, der i 1984 forsøgte at sprede salmonella i en amerikansk by. I Sufjans version bliver historien genfortalt som et 10 minutters episk værk, der dog lander i skurrende lyde og molakkorder. Smukt, rørende og barskt på samme tid.

James Blake – Are You Even Real?

Med en fod i drømmeverdenen og en i den fysiske leverer James Blake med “Are You Even Real?” et nyt nummer, der sætter spørgsmålstegn ved virkeligheden. Med den der bløde stemme, de fængende linjer og den kunstfærdige produktion lyder det både som James Blake, som vi kender ham, og det lyder også som James Blake, når han er bedst.

Future Islands – For Sure

“For Sure” er Future Islands’ første sang i tre år, men det lyder som om, at de aldrig har været væk. Sangen er indbegrebet af bandets særegne blanding af glad firser-pop mikset med forsanger Samuel Herrings alfaderlige vokal. Omkvædet lyder: “I will never keep you from an open door/I know, you know/That’s how much I feel in everything you are/You know, I know.” Man fristes til at sige i lige måde.

Barselona – Min eneste rus

“Det korte sus kan aldrig slå den lange lykke,” synger Barselona på deres seneste single, “Min eneste rus”. Den lange lykke lader også til at være udsigten for Barselona, der med denne seneste single fortsætter den perlerække af popsange, som bandet efterhånden har under deres navn.

The Streets ft. Idles – None of Us Are Getting Out of This Life Alive

Med “None of Us Are Getting Out of This Life Alive” finder punken og garage-musikken hinanden i en herlig forening, når Mike Skinner og Joe Albot fra Idles spytter både morsomme og ærlige punchlines over et skrabet beat. Det er som en god film af Guy Ritchie: Underholdende, cool og unægteligt britisk.

Alanis Morissette – Reckoning

Det starter med at lyde som et af John Carpenters klassiske gysertemaer og ender som pop. Det er meget passende, for Alanis Morissettes seneste sang, “Reckoning”, er en fortælling om en person, der udnytter andre, men i sidste vers ender i fængsel. Måske handler den om Morissettes manager, der i 2017 tilstod at have stjålet næsten fem millioner dollars fra sangeren. Uanset hvad har han nu en sang, han kan lytte til.

Rufus Wainwright – Devils & Angels (Hatred)

Sangene på Rufus Wainwrights seneste album, Unfollow the Rules, beskrev GAFFAs anmelder som “himmerigsmundbidder” og “livgivende musikalske stunder fra en mestersangskriver i fuldt flor. Rufus synger så sublimt, som han alle dage har gjort, og musikalsk holdes der ikke noget tilbage.” Få steder er ovenstående mere sandt end på “Devils & Angels (Hatred)”, som er en ballade i vanlig teatralsk stil.

Ashnikko – Daisy

Ashnikko hørte vi først fra, da hun brød igennem på TikTok med sangen “Stupid”. Man skal heller ikke anstrenge sig meget for at se en lignende skæbne for hendes nye sang “Daisy”, der med legesyge rim og Game Boy-beat synes skræddersyet til hurtig indtagelse og danse-challenges på de sociale medier.

H.E.R. - Do to Me

Det sidste stykke tid har r&b-sangeren H.E.R. lavet flere slagkraftige sange om raceforholdene i USA. Men med “Do to Me” tager hun en pause fra det politiske og giver sit bud på et sommerhit. Det bygger blandt andet på et velvalgt sample af reggae-klassikeren “Bam Bam” af Sister Nancy, og resultatet vugger lige så blidt og behageligt som en hængekøje.

Kate Bollinger – Grey Skies

2020 har for mange været et angstpræget år med coronavirus, økonomisk krise og uro i verden. Men med Kate Bollingers nye single, “Grey Skies”, er det muligt at finde sjælefred i minimum to minutter og 45 sekunder. Over et silkeblødt beat, som J Dilla dog stadig ville nikke med nakken til, synger hun med fløjlsstemme: “Grey skies, they don’t scare me/I find them unnecessary”. Gid det var så let, som hun får det til at lyde.

Voldy Moyo – Walt Disney Is a Nazi

“Walt Disney Is a Nazi” af den britiske rapper Voldy Moyo burde ikke fungere. Titlen er provokerende og har ikke noget at gøre med nummeret, som fortæller en historie om et forhold, der ikke længere hænger sammen. Den fortælling bliver leveret i fragmentariske bidder via en dårlig mikrofon, som også fanger en blæsende vind. Det er sært fængende. Lo-fi på højt plan, fristes man til at sige.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA