x

GUIDE: Her er august måneds mest spændende koncerter – med siddepladser og afstand

GUIDE: Her er august måneds mest spændende koncerter – med siddepladser og afstand

GAFFAs månedlige koncertguide er tilbage, men den er stadig ikke helt, som den plejer – som ingenting er, når det gælder livemusik denne sommer. De eneste tilladte koncerter er stadig siddekoncerter med afstand og maksimalt 500 tilhørere, men dem er der heldigvis også kommet en del af rundt om i landet. Da det samlede koncertudbud dog er begrænset i forhold til det normale, anbefaler vi lidt flere koncerter, end vi plejer at gøre. Klik på navnet på koncertstedet for mere info. Rigtig god musiksommer! 

Og ja, så må spillestederne jo efter planen genåbne med stående koncerter i august, men der er stadig så mange usikkerheder forbundet med denne genåbning, at vi for en sikkerheds skyld undlader at anbefale nogle af disse stående koncerter indtil videre. Til gengæld skriver vi løbende om udviklingen i denne sag på GAFFA.dk

 

Hele landet:

Grønnere Grøn – intime hjemmekoncerter

Grøn Koncert er aflyst i år, men den 25. juli får vi alligevel en slags erstatning. Det sker, når en række kendte danske musikere såsom Hjalmer, Medina og Phlake giver koncerter i private hjem. Koncerterne sendes live på radiostationen NOVA, og om aftenen kulminerer det i et show på TV 2, hvor Dizzy Mizz Lizzy optræder, og Anders Breinholt er vært.

Oplev blandt andet:

25/7, Scarlet Pleasure, Clara og TopGunn med flere på NOVA og TV 2

Stella Polaris – chill out hjemme hos dig selv

I år finder Stella Polaris sted i dit køkken, dit sommerhus, din lokale park, eller hvor du vælger at befinde dig. For i år er chill-out-festivalen blevet digital. 

Musikken kan du altså opleve online i år, når festivalen lørdag den 1. august sender ni timers musik fra haven ved Bakkehuset på Frederiksberg i København. 

Tonerne leveres blandt andet af indiepoptrioen WhoMadeWho i en særlig hybrid-udgave, den tyske techno-gruppe Der Dritte Raum, sangene og sangskriverne Aura Dione og Freja Kirk og dj Kasper Bjørke. 

Der bliver dog plads til cirka 75 gæster i haven på Frederiksberg, hvor der også serveres en seks-retters menu.

Oplev blandt ahdre:

1/8, WhoMadeWho, Der Dritte Raum, Auro Dione, Freja Kirk, Kasper Bjørke, Nicka, Kalle B

København:

Alice – udfordrende og avantgardistiske sommerhymner

Alice åbnede for to år siden som en fusion mellem spillestederne Global og Jazzhouse. Dets mission er at præsentere eventyrlysten musik inden for et væld af genrer som roots, folkemusik, jazz og avantgarde-rock. I august løses den opgave blandt andet med koncerter af den colombianske elektroniske musiker Lucrecia Dalt, den københavnske duo HVAALL og komponistkollektivet År & Dag.

Oplev blandt andet:

1/8, Lucrecia Dalt

7/8, År & Dag

15/8, HVAALL

Den Grønne Kødby – musik, mad og drikke i skøn forening

Siden juni har der været gang i Kødbyen, hvor en række madiværksættere er gået sammen for at skabe et nyt gadekøkken og eventspace under navnet “Den Grønne Kødby.” Det har budt på et mangfoldigt udbud af mad og drikke. Musikudvalget har været lige så mangfoldigt, og det er blevet leveret fra GAFFAs legendariske campingscene, som er lånt til eventet. Også i resten af juli og august optræder upcoming navne på campingscenen. Læs mere på Facebook.

DR Koncerthuset – femstjernet underholdning

På Amager kan du i DR Koncerthuset komme til koncerter med rockbandet Magtens Korridorer, pop- og jazzsanger Caroline Henderson og sangskriver Annika Aakjær. Sidstnævnte har GAFFA nu to gange i rap anmeldt til fem stjerner for hendes musikalske evner og særegne blanding af humor og sårbarhed på scenen. Derudover kan du opleve DR Symfoniorkester og DR Vokalensemble, hvis du mere er i humør til noget klassisk.

Oplev blandt andet:

7/8-8/8, Magtens Korridorer (udsolgt)

13/8, Annika Aakjær

22/8, Caroline Henderson

Haveselskabets Haveskudtætte performere

I juli afsluttes rækken af koncerter under navnet Sommer i Haveselskabet, hvor markante danske kunstnere optræder i Frederiksberg Have. Men noget af det bedste er blevet gemt til sidst, for i den sidste uge kan du blandt andre opleve skudtætte performere som Annika Aakjær, Jacob Bellens og Caroline Henderson.

Oplev blandt andet:

30/7, Annika Aakjær

30/7, Jacob Bellens

31/7, Caroline Henderson

Aarhus:

De Grimmeste Aftner – dobbeltkoncert på Grimhøjgård

Den aarhusianske festival GrimFest fortsætter koncertrækken De Grimmeste Aftner, som erstatter årets festival. Den 24. juli bliver det sangskriverne Claus Hempler og Carl Emil Petersen, tidligere forsanger i Ulige Numre, som giver en solokoncert hver. I samme koncertrække har blandt andre Allan Olsen gæstet gården i Brabrand med en velanmeldt optræden.

Oplev blandt andet:

24/7, Claus Hempler

24/7, Carl Emil Petersen

31/7, Tim Christensen

28/8 og 29/8 TV-2 + Zar Paolo

 

Musikhuset Aarhus – stærke kvinder i Smilets By

I Musikhuset Aarhus er der en række koncerter resten af sommeren, og man kan opleve flere stærke kvinder såsom Caroline Henderson og Kajsa Vala. Og så giver æ synnejyske sangerinde Rikke Thomsen, som vi tidligere har skrevet om her i bladet, en gratiskoncert. Er man til det mere rockede udtryk, optræder også Magtens Korridorer i midten af august.

Oplev blandt andet:

20/8-21/8, Caroline Henderson

21/8, Rikke Thomsen

28/8, Kajsa Vala

 

Teaterkoncert C.V. Jørgensen – Danmarkspremiere i Aarhus

Teaterkoncert C.V. Jørgensen skulle have haft premiere på Aveny-T i København i maj, men grundet corona-krisen blev premieren udskudt til den planlagte efterårsopsætning på Aarhus Teater, hvor teaterkoncerten spiller i dagene 14. august-19. september. Efter planen bliver teaterkoncerten sat op på Aveny-T senere – tidspunktet bliver meldt ud medio august.

Sangene bliver fremført af blandt andre Tue West, Nive Nielsen og Mark Linn. Iscenesættelsen står Nikolaj Cederholm for, mens Kåre Bjerkø tager sig af de musikalske arrangementer – de to havde samme roller ved alle teaterkoncerters moder, Gasolin' på Dr. Dante i 1994. Til koncerterne vil 20 af ordsmedens bedste sange blive opført. Scenografien har Aveny-T-teaterdirektør Jon Stephensen ansvaret for.

Aalborg:

Skråen – mere hygge, færre muskler

På Skråen i Aalborg har man skruet ned for antallet af musikalske muskler på scenen, men op for hyggen. Det kan man blandt andet opleve til en række akustiske koncerter med danske hardhitters i form af Lis Sørensen, Lars Lilholt Band og Magtens Korridorer. Hyggen får dog på programmet også modspil af Onkel Reje og Ude af Kontrol.

Oplev blandt andet:

1/8, Lis Sørensen (udsolgt)

7/8, Lars Lilholt Band (udsolgt)

8/8, Ude af Kontrol

14/8, Magtens Korridorer (udsolgt)

Musikkens Hus – et klassisk indspark

Den klassiske musik vejer tungt i programmet hos Musikkens Hus i Aalborg, som i slutningen af sommeren har flere koncerter med Aalborg Symfoniorkester. I den lettere ende er der koncerten “Sommerklassisk”, hvor der bliver spillet “lyse og livsbekræftende toner”. Er man til opera, kan man tage til “Opera Highlights”, der som en anden opsamlingsplade byder på operagenrens allerstørste arier.

Oplev blandt andet:

7/8, Sommerklassisk

13/8, Opera Highlights

20/8, Troldmanden og Strygerne

Bornholm:

Gæstgiveren – Store navne i intime rammer

Med et aflyst folkemøde har spillestedet Gæstgiveren i Allinge på Bornholm formentligt været besøgt af en del færre mennesker i år end sidste år. I juli og august er der dog igen skub i sagerne, når Gæstgiveren afholder masser af koncerter. Blandt andre får spillestedet besøg af Peter Sommer, mens det dagen efter besøges af hans legekammerat Simon Kvamm i front for Hugorm. Begge disse koncerter er dog udsolgt, men der stadig billetter til blandt andre nedenstående.

Oplev blandt andet:

6/8, Fraads

7/8, Barselona

8/8 Chorus Grant + M.I.L.K.

Harboøre:

18b – Danske giganter på vestkysten

“Et sted mod vest på Jyllands kyst, derude hvor sandet er så lyst,” synger Tørfisk om Lemvigbanen på kulthittet “V.L.T.J.”. Men linjerne kunne også gælde spillestedet 18b, der ligger i Harboøre nær Lemvig. I løbet af august besøges spillestedet af danske rock- og popgiganter såsom Tim Christensen, Steen Jørgensen og Mads Langer. Alle disse er dog udsolgt, men der er stadig billetter til Claus Hempler + Ginne Marker.

Oplev blandt andet:

1/8, Claus Hempler + Ginne Marker

14/8, Tim Christensen (udsolgt)

15/8, Mads Langer (udsolgt)

Samsø:

Brundby Rockhotel – legender og opkomlinge på Samsø

På Samsø kan man opleve en blanding af danske legender og opkomlinge, når blandt andre Sebastian, Alberte Winding, Savage Rose, Hush, Sonja Hald, og Rasmus Walter gæster Brundby Rockhotel. Et familieejet hotel, som hver sommer besøges af et væld af musikere.

Oplev blandt andre:

5/8, Aura Dione

7/8, Rasmus Walter

22/8, Alberte Winding

Svendborg:

5700 Summer – sydfyn er fin - også musikalsk

Under det fancy navn “5700 Summer” omdanner Svendborg på Sydfyn sig i en uge til festivalplads, når en række danske musikere giver koncerter forskellige steder i byen. Heriblandt r&b-sangeren Hans Philip, anmelderdarlingen Bisse og spasmageren Martin Brygmann. Derudover optræder et væld af dansk popmusiks store koryfæer som Lis Sørensen og Rugsted & Kreutzfeld.

Oplev blandt andet:

31/7, Barselona

1/8, Hans Philip

8/8, Bisse

Thyholm:

Høloftet – skovture med Dinesen, Olsen og Krebs

I Thyholm kan man på spillestedet Høloftet opleve flere af dansk rocks stjerner, når navne som Allan Olsen, Poul Krebs og Jacob Dinesen lægger vejen forbi i august. Der er tale om udendørs picnic-koncerter, hvor gæsterne må medbringe tæpper og campingborde. Spillestedet står for stolene og madkurvene.

Oplev blandt andet:

8/8, Poul Krebs

15/8, Jacob Dinesen

28/8, Lars Lilholt


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA