x

GAFFA-jubilæumsinterview: 2002 – Junior Senior

GAFFA-jubilæumsinterview: 2002 – Junior Senior

Hvad husker du som det bedste, der skete i 2002?
– Jeg kan huske, at jeg lyttede til Barometeret, efter vi var blevet testet ugen før. Det havde været vildt nok, hvis vi var blevet nummer 7 eller 8 – men tiden talte ned, og det var vi ikke, og jeg tænkte, ”fuck, hvor nederen”. Men også ”shit – kan den alligevel være nummer 5?”, men det var den ikke, og heller ikke nummer 4. Jeg tænkte, ”det er fucked, det kan ikke lade sig gøre nu”. Og så var den nummer 1! Det var fuldstændig langt ude, for de sagde ikke ”og nummer 1 er…” – de spillede bare ”Coconut”-sangen.

Hvad husker du som det værste, der skete i 2002?
– Vi har rimelig mange keyboards og lyde, som vi har på en harddisk, ligesom de fleste andre bands nu om dage. Men vi havde en lidt dårlig harddisk. Vi spillede opvarmning for Superheroes inde i Store Vega, og under ”Shake Your Coconuts”, hvor der er sådan nogle bongotrommer, hoppede det fuldstændig sindssygt meget, mens der var helt fyldt op i Store Vega. Det var virkelig, virkelig nedtur.

Hvilken musik hørte du især i 2002, og er det noget, du stadig lytter til?
– Det var det år med Queens Of The Stone Age-pladen – Dave Grohl-pladen. (”Songs For The Deaf”, red.) Jeg kan huske, vi var på Stockholm Records i Sverige, og de virkede faktisk rimelig meget mere begejstrede for dén, end de var for vores! Ej, de var også rimelig begejstrede for vores. Men jeg kan huske, vi gik ind på deres A&R-mands kontor og hørte den helt vildt højt. Det er nok noget af det eneste musik fra det år, som jeg stadig synes er ret fedt. Jeg kan ikke rigtig huske, hvad der ellers udkom det år.

2002 var året, hvor alverdens ører blev fyldt med "How You Remind Me" af Nickelback. Hvad tænker du, når du tænker tilbage på den single?
– Nå ja, det havde jeg allerede glemt – det er godt, den er glemt, haha!

2002 var også året, hvor Peter Brixtofte blev afsat. Hvad tænkte du, da du hørte om det første gang?
– Jeg kan huske, jeg tænkte, at det var utrolig fedt og sjovt. Det virkede helt vildt meget som sådan noget dansk folkekomedie. Sådan noget rigtig pamper-noget. I kommunerne sidder de og drikker rødvin til 8.000 kroner flasken. Og det er bare fun, at de ikke kan se, at det er lidt wrong!

Hvordan husker du dig selv som du var i 2002?
– Lidt ligesom jeg er nu, bare lidt mindre klog. Jeg synes ikke, mit liv er blevet så frygteligt anderledes. Der er sket utrolig meget siden, men det, der nok mest bare, at man har fundet ud af, at det faktisk godt kan lykkes.

Hvordan oplevede du det danske musikmiljø i 2002?
– Nok mindre nuanceret, end det er nu. Danmark har altid haft en sygdom med, at det var nogle år bagefter. Og nu er danskerne måske kun tre måneder bagefter. Der er stadig ikke så mange bands, der har opfundet den dybe tallerken, men i virkeligheden er der heller ikke så mange bands fra England, der har det. Der er kommet utrolig meget mere forskelligt musik ud af Danmark i forhold til dengang. Det er lidt mere moderne at være alternativ nu.

Du sagde i 2002: ”Vi har lidt den der med at se det gode i noget skidt. Der er mere charme i de gamle ting, en slidt vinyl, der må gerne være ridser i lakken.” Holder det stadig?
– Vi har nok ment, at vi kan se det gode i, hvad andre synes er noget skidt – for eksempel en masse musik fra 80’erne, som en del folk har haft svært ved at se det gode i, især for 5 år siden. Men der er heldigvis kommet en masse bands siden, som også har kunnet se det gode i det, som blev kaldt skidt for nogle år siden – M.I.A. eller The Go! Team eller Klaxons for bare at nævne nogle af de mere kendte. Der er jo andet musik i verden end Nick Cave og Radiohead.

Hvad ville du gerne have vidst dengang, som du ved i dag?
– Det var helt vildt fun og ikke nederen, men man havde bare så travlt, så det, jeg måske gerne ville kunne prøve at lave om, ville være bare at prøve at nyde det hele lidt mere. Alle sådan nogle fede ting, man oplevede, som at spille på Top Of The Pops og alt sådan noget, man havde drømt om.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA