x

GAFFA-jubilæumsinterview: 2006 – Veto

GAFFA-jubilæumsinterview: 2006 – Veto

Hvad husker du som det bedste, der skete i 2006?
– Vi lavede en koncert inde på Rust i forbindelse med vores plade, og der kom ret mange mennesker. Der var ret udsolgt – og lidt til. Det var sgu fedt, at man kunne mærke, at det også betød noget, at man spillede ude. I forhold til tidligere, hvor vi havde spillet jobs, hvor der nærmest bare var to ludere og en lommetyv.

Hvad husker du som det værste, der skete i 2006?
– Det værste, sådan kollektivt for bandet, var, da vi skulle spille på Nibe Festival, og vi troede, at vi ikke nåede at komme hjem og se Tool på Roskilde! Men takket være vores fartdjævel af en lydmand, så nåede vi det faktisk. Fra det mørkeste Nordjylland og helt over til Roskilde på noget, der ligner fire timer.

Hvilken musik hørte du især i 2006, og er det noget, du stadig lytter til?
– Jeg hørte meget Bloc Party i den periode. Det var der rigtig meget af. Men den dér "Flux"-single, den var ikke særligt god. Den var lidt pinlig. Jeg synes, de trak veksler på nogle ting, som var lidt unødvendige. Jeg synes, "Silent Alarm" er et megafedt album, men de har ikke fulgt det så godt op.

2006 var året, hvor alverdens ører blev fyldt med "SexyBack" af Justin Timberlake. Hvad tænker du, når du tænker tilbage på den single?
– Det er en rigtig fed plade, den kommer fra. Jeg har meget stor respekt for Justin Timberlake og hans måde at lave musik på. Nu tænker jeg ikke så meget på promoveringen omkring det, for det er det samme gøgl og ballade, som det altid har været. Men jeg synes virkelig hans plader bærer præg af rigtig meget integritet omkring hans udtryk, og det er eddermame ved at være sjældent i popverdenen.

2006 var også året, hvor Saddam Hussein blev henrettet. Hvad tænkte du, da du hørte om det første gang?
– Jeg tænkte, at det var måske lidt unødvendigt at henrette manden, og det var da også en temmelig tjep rettergang, han fik. Jeg sympatiserer ikke med diktatorer, men jeg synes, det var forfærdeligt, ligesom alle andre dødsdomme også er det. Det var dejligt, at Irak blev befriet for en diktator, men at det så lige var USA, der skulle stå i spidsen for det – det synes jeg ikke om. At det altid er World Police, der skal ud.

Hvordan husker du dig selv, som du var i 2006?
– Vi oplevede meget fremgang med Veto, og jeg følte mig nogle gange lidt malplaceret i de sammenhænge, vi lige pludselig havnede i. Da vi skulle spille på Roskilde for eksempel – det var sådan: "hallo mand, hvad sker der?!" Man følte sig lidt kastet ind i noget, som man ikke havde momentum til at bære.

Hvordan oplevede du det danske musikmiljø i 2006?
– Jeg oplevede det meget som om, alle kendte hinanden. Noget meget sammentømret. En branche, hvor folk hjælper hinanden på tværs af konkurrenceinteresser, frem for at modarbejde hinanden. Og det synes jeg er en meget stor force i den danske musikbranche og noget, som man skal lære at værdsætte – at Danmark er så lille, at det kan ikke nytte andet end at hjælpe hinanden.

Du sagde i 2006: "Det er enormt syret, når man taler om forventningerne, for det er ikke noget, man går og tænker over i sin hverdag, og jeg har ikke kunnet mærke den hype, der tilsyneladende har været." Holder det stadig?
– Nej, det synes jeg ikke, for jeg kan godt mærke en større interesse for det, vi laver nu, i forhold til dengang. Men jeg føler ikke noget pres. Jeg er fuldstændig ligeglad med anmeldelser, for det rager mig en papand, hvad ét menneske synes om min musik. Så længe man laver det, man allerhelst selv vil lave, så tror jeg ikke, man føler noget pres.

Hvad ville du gerne have vidst dengang, som du ved i dag?
– Jeg ville godt have kendt skattereglerne for musikere lidt bedre! Det kunne have sparet en del papirarbejde. Der er mange, der kunne have godt af at tage nogle af de kurser, som Dansk Musiker Forbund udbyder, for reglerne er simpelthen så langt ude, at der er mange skattearbejdere, der ikke selv kender dem.

Vetos hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA