x

GAFFA-jubilæumsinterview: 2007 – The Raveonettes

GAFFA-jubilæumsinterview: 2007 – The Raveonettes

Hvad husker du som det bedste, der skete i 2007?
– Det var nok at gøre vores plade ("Lust, Lust, Lust", red.) færdig, og det var faktisk ikke nemt. Det tog os lang tid at få skovlen under den. Men Sune sendte mig på et tidspunkt "Lust" og "Expelled From Love", og da jeg hørte dem, vidste jeg, at den var der. "Lust" havde den dér intensitet og mørke lyd, og det føltes bare rigtigt. Så vidste jeg, at vi var på rette vej.

Hvad husker du som det værste, der skete i 2007?
– Vi skulle til Canada og spille, men så havde Sune mistet sit pas, og så kom vi aldrig af sted. Han opdagede det dagen før, og så ringede han til mig og sagde det, og så måtte vi aflyse koncerterne. Det er jo altid frustrerende for alle, når man bliver nødt til det. Men vi har oplevet så mange ting, så der skal mere til at ryste os. Det nytter ikke noget at gå i panik.

Hvilken musik hørte du især i 2007, og er det noget, du stadig lytter til?
– Ja, jeg synes egentlig, der er meget. P.J. Harveys "White Chalk" lytter jeg stadig meget til, og Liars-pladen fra 2007. Black Angel lyttede vi rigtig meget til, og det gør vi stadig. Og ham fra Animal Collective, der kalder sig Panda Bear – det var faktisk nok en af mine yndlingsplader (Person Pitch, red.). Og LCD Soundsystem, og Deerhunter.

2007 var året, hvor alverdens ører blev fyldt med "Intervention" af Arcade Fire. Hvad tænker du, når du tænker tilbage på den single?
– Jeg var ikke lige så pjattet med "Neon Bible", som jeg var med deres første ("Funeral", red.), men jeg er helt klart fan. Jeg kan huske, at Sune og jeg sad og tjekkede dem ud på diverse David Letterman-shows, og vi var meget imponerede over, hvor intense de altid var. De var helt klart inspirerende. Jeg så dem på Coachella, hvor de spillede Intervention med stort kirkeorgel, og det er meget storslået og medrivende, men det fanger mig ikke lige så meget som den første plade.

2007 var også året, hvor rydningen af Ungdomshuset fandt sted. Hvad tænkte du, da du hørte om det første gang?
– Jeg havde svært ved at forestille mig, at det skulle ske, og jeg kan stadig ikke helt forstå, at det ikke er der længere. Det var en fejltagelse. Jeg kan huske, at efter MTV Awards snakkede Sune og jeg om, hvorfor vi ikke havde taget vores ”Lad Ungdomshuset blive”-T-shirts på, men da var det jo lidt for sent.

Hvordan husker du dig selv, som du var i 2007?
– Det meste af 2007 var jeg markant anderledes, for jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle være gravid. Jeg skulle ikke være mor, og det var en rimelig stor forskel. Men i december 2007 besluttede jeg mig for, at nu var det tid, og så skete det ret hurtigt. En anden ting var, at jeg flyttede til L.A. fra New York, og det var selvfølgelig også en stor ændring. Der er meget mere plads og ro i L.A., så jeg er blevet mere fokuseret.

Hvordan oplevede du det danske musikmiljø i 2007?
– Trentemøller har faktisk været en stor del af, hvordan vi oplevede musikmiljøet det år. Han har lavet remixes af nogle af vores sange, og det var rigtig fedt at møde ham og føle, at vi havde en form for kollega. Vi kunne forholde os til hinanden, og vi havde meget lyst til at arbejde sammen med ham.

Du sagde i 2007: ”Jeg synes, der er så meget forfærdeligt musik i forvejen, og jeg vil nødigt bidrage med mine egne pigesoveværelsessange.” Holder det stadig?
– Det er nok fordi, jeg er blevet spurgt om, hvornår jeg udgiver min soloplade – men ja, det er sådan set rigtigt nok. Det vil jeg stadig gerne stå ved. Jeg har da skrevet nogle sange – jeg tror, alle musikere går igennem, at ”jeg skal være sangskriver og ytre mig” – men det gik ret hurtigt op for mig, at det var simpelthen ikke noget, der vedkom resten af verden.

Hvad ville du gerne have vidst dengang, som du ved i dag?
– Vi ville nok ønske, at det var sket tidligere, at vi fik mere kontrol over vores udgivelser, så vi var blevet vores eget pladeselskab – hvilket vi faktisk er nu. Når jeg ser det i retrospekt, så synes jeg, det er en meget bedre model for os.

The Raveonettes på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA