x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

Hver måned dykker vi ned i det spirende vækstlag of udvælger nogle favoritter, som vi holder et vågent øje med - og som vi mener også fortjener din opmærksomhed.

Kate Bollinger 

Noget musik kræver din opmærksomhed fra første strofe. Tvinger dig til at tage stilling til det produkt, der masserer dine trommehinder. Andet fungerer som det perfekte lydtæppe i baggrunden til dine daglige gøremål. Her er der ikke behov for, at du mærker andet end stemningen og lader dig rive med.

Kate Bollinger lægger sig lige i smørhullet mellem de to. For hun laver intelligent, melodisk indiepop, hvor man nemt kan fordybe sig og gå på opdagelse i teksterne, mens melodierne tager lytteren i hånden og opløfter ens sindstilstand, helt uden at man lægger mærke til det.

Lyden er en tidlig Joni Mitchell blandet med lidt neo-soul og et kys af Feist. Og i slutningen af august udkommer hun med sin næste ep, A Word Becomes a Sound. En ep, som blev til under lockdown, og som netop er blevet skabt for at opløfte sin lytter i denne mærkelige tid.

Fyr & Flamme 

Teenageidoler, dine forældre kan forstå. Sådan beskriver duoen Fyr & Flamme sig selv. Og det kunne ikke være tættere på sandheden. Fyr & Flamme minder om en fordums tid med højere hår og lidt mere hverdagsglimmer.

Forestil dig lyden af Sanne og Thomas, der kysser Berlinmuren i støvregn til lyden af Pet Shop Boys og Eurythmics. Altså et vaskeægte, fuldstændigt medrivende firserhit fra 2020. Det er sådan, første single fra duoens hånd lyder. ”Menneskeforbruger” er fortællingen om at være håbløst forelsket i en person, for hvem man blot er endnu én i rækken af bejlere.

Selv musikvideoen følger firsernes DNA med sine grumsede billeder, kulørte lamper og glimmeret i øjenkrogen. Og det er netop på grund af helhedsbilledet, at Fyr & Flamme brænder igennem.

Duoen er opstået af et venskab mellem musiker Laurits Emanuel, der er vant til at stå på scenen som den ene af de to forsangere i bandet The Grenadines, og skuespiller Jesper Groth, som vi har stiftet bekendtskab med gennem Sygeplejeskolen og Stormester.

”Menneskeforbruger” er den første af fem singler, som Fyr & Flamme udgiver i løbet af 2020.

Raes 

19-årige Rasmus Lampon ved, hvordan man skærer en vaskeægte popsang. Med debutsinglen ”Sorry, Gotta Go” præsenterer den unge musiker os for popmusik i ordets fineste forstand.

Raes kommer fra den lille jyske by Rønde, hvor han startede med at spille guitar i skolebandet, inden han på efterskolen optog sig selv spille, og opmærksomheden for ham først begyndte at ulme.

I dag laver Raes popmusik med kant og et glimt i øjet – og som emmer af internationalt potentiale. Parallellerne til popmageren Lauv er nemme at trække, når man kigger på sangens opbygning og de skæve valg af lyde fra synthesizeren.

Første single ”Sorry, Gotta Go” handler om at sige nej til kvinderne fra sin fortid, fordi man endelig har mødt hende, man er vild med. En omvendt kærlighedssang fuld af charme og karisma. Og som heldigvis snart bliver fulgt op af flere singler.

Daniel Schulz 

Over 50 millioner afspilninger og omkring 40.000 nytilkomne streams hver eneste dag. Det er, hvad Daniel Schulz’ debutsingle ”Turn Back Time” fra 2017 har præsteret, hvilket man kun kan kalde lidt af en drømmestart på en kometkarriere. Siden da har Schulz haft travlt med at skrive for og med flere internationale artister, heriblandt Craig David. Nu er den unge musiker fra Kolding endelig klar til at udgive i eget navn igen.

”Bad Company” og “AFK” hedder de to sublime popsange, Schulz har velsignet os med efter sin pause. Begge sange passer så fint ind i en international popsfære. Schulz’ tag på popmusik er nemlig så gennemført, at man snildt kan finde ligemænd ud over landets grænser. Det er heller ingen tilfældighed, for Daniel Schulz sigter mod stjernerne og vil helst sammenlignes med kæmpenavne som Justin Bieber – hvilket man allerede fint kan gøre.

LÆS OGSÅ: BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA