x

FOTOSERIE: Da Rock for Afrika indtog Idrætsparken – i dag er det 35 år siden

FOTOSERIE: Da Rock for Afrika indtog Idrætsparken – i dag er det 35 år siden

Koncerten indtjente syv millioner kroner til Afrika

I dag den 21. september er det præcis 35 år siden, den store støttekoncert Rock for Afrika blev afviklet i Idrætsparken. Koncerten var arrangeret af Røde Kors i samarbejde med DSB og Danmarks Radio for at indsamle penge til de nødlidende i Afrika efter den store hungersnød i Etiopien. Inspirationen var kommet fra de store Live Aid-koncerter i juli 1985 i London og Philadelphia og oven på udgivelsen af støttesangen "Afrika" skrevet af Nanna Lüders og indspillet af en lang række kendte danske sangere.

De medvirkende til Rock for Afrika var en hel stribe af store danske musiknavne, og blandt de optrædende var Anne Linnet & Marquis de Sade, C.V. Jørgensen, Shu-Bi-Dua, TV-2, Sort Sol, Nanna og mange flere. Koncerten, som er en af de største danske støttekoncerter nogensinde, varede i ni timer, afsluttede med en fælles udgave af Nannas sang "Afrika", blev transmitteret direkte i dansk tv og samlede ifølge danmarkshistorien.dk cirka 30.000 publikummer og indtjente cirka syv millioner kroner til blandt andet Røde Kors' kampagne "Plant et træ i Afrika".

GAFFAs fotograf Jan Jul dækkede i sin tid begivenheden, og du kan se hans flotte fotoserie ved at klikke på "Galleri" ovenfor.

LÆS OGSÅ: FOTOSERIE: Dengang den danske musik-elite indspillede Nannas "Afrika"

Hele koncerten kan i øvrigt ses på DR's Bonanza-site


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA