x

Mattias Kolstrup om tour og video: ”Energi direkte fra universet og ned til dig”

Mattias Kolstrup om tour og video: ”Energi direkte fra universet og ned til dig”

Den tidligere Dúné-forsanger, Mattias Kolstrup, er med sit solo-projekt Liberty vendt stærkt tilbage til musikscenen i år. Vi taler med ham om hans første tour med Liberty, som netop er blevet skudt i gang, samt hans nyeste single og video "Turning Back Time".

– Forestil dig, at du er på vej hjem fra arbejde. Du kører på E45 i din bil, og du er mega træt. Du tænder for radioen, og så kommer den her sang på, som bare bare giver dig sådan et skud galaktisk energi i dine årer. Energi direkte fra universet og ned til dig.

Sådan beskriver Mattias Kolstrup sin nye single ”Turning Back Time”.

Sangen er ifølge den danske sanger inspireret af tiden og universet, både fra den nye Tenet-film og serien Outlanders, og så er det først og fremmest en sang, der handler om et kærlighedsforhold, der ikke fungerer, fordi de to personer i forholdet trækker i to vidt forskellige retninger. Alt dette blandet med galaktiske referencer og totale energiudladninger.

Og opskriften på disse energiudladninger er blandt andet en meget kort vej fra sangskrivning til udgivelse. Den 31-årige sanger vil nemlig hellere bruge sin tid på at have en høj udgivelsesfrekvens end at risikere at gå og overtænke en hel masse:

– Da vi gik i studiet i september måned og skrev ”Turning Back Time”, kiggede vi på hinanden og sagde "det er fandme et hit, det her", og så blev vi enige om, at det skulle udgives så hurtigt som overhovedet muligt, forklarer Mattias Kolstrup, som samtidig fortæller, at denne hurtige proces er virkelig befriende. I Dúné brugte han nemlig typisk flere år på at producere sine album, og den gode tid han havde mellem indspilning og udgivelse, gav ham muligheden for at overtænke produktionen, hvilket medførte mange unødvendige overvejelser og bekymringer undervejs.

LÆS OGSÅ: Stilskift og nyvunden frihed på solodebut

Et blodigt tankeunivers

Den White Stripes-inspirerede video til "Turning Back Time" benytter farven rød som gennemgående farve i videoen og veksler mellem et dystert blodigt univers og et lysere, mere ekstatisk, dansefremkaldende univers.

Videoen, der både byder på store gran danois-hunde og rigtig meget blod, skal ifølge Liberty-sangeren illustrere et univers, hvor "sindssyge tanker" rammer ham undervejs.

Mattias Kolstrup kan afsløre, at den meget gennemgående scene i videoen, hvor han, helt nøgen, bliver overhældt med blod, ikke var den mest gennemtænkte idé på hele optagelsen. Efter optagelserne stod han nemlig badet i blod og havde kun mulighed for at få det af igen ved hjælp af en lille håndvask på et fællestoilet i baggården, hvis vandhane kun bidrog med en meget tynd vandstråle:

– Den ene og den anden kom ind på toilettet og blev dybt, dybt chokeret, for der var blod overalt, fortæller sangeren og griner.

Se resultatet af de blodige optagelser nedenfor.

Siddende koncerter – alt andet end stive kunstinstallationer

Mattias Kolstrup har ud over at være aktuel med sin musikvideo også netop startet sin tour med Liberty; en tour, som ved sin anden koncert på Posten i Odense fik masser af roser fra vores GAFFA-anmelder. Vores anmelder hæfter sig især ved Mathias Kolstrups anderledes stemme efter en periode med stemmeproblemer: "sengekants-popnummeret får i aften cementeret, at Mattias Kolstrups stemme ikke er den samme længere. Den er blevet endnu bedre".

LÆS OGSÅ: Det er officielt – rockstjernen er tilbage

Selv har Mathias Kolstrup glædet sig virkelig meget til koncerterne efter en lang periode med corona-aflysninger:

– Jeg har simpelthen været så overbegejstret over oplevelsen, at det næsten er helt pinligt, fortæller Mattias Kolstrup om sine første koncerter på touren og fortsætter: – Vi anede jo ikke, hvad vi ville komme ud til, for på billeder ligner de siddende koncerter lidt sådan nogle lidt stive kunstinstallationer. Men alt har kørt på skinner, for spillestederne har været enormt tjekkede, og fuck der har bare været så god stemning og energi hos publikum.

Og selvom sangeren har spillet utallige gange foran et stående og dansende publikum med Dúné, oplever han også, at siddende koncerter kan noget andet. Ifølge ham fungerer opstillingen nemlig ”sindssygt godt” til de mere intime og tilbagelænede numre, som Liberty netop har med på sin trackliste:

– Det er noget, der ikke fungerer lige så godt til en stående koncert. Samtidig er jeg overrasket over, hvor godt det fungerer, når vi rocker ud. Man kan næsten se, hvordan folks baller spænder sådan "højre, venstre, højre, venstre", fortæller Mattias Kolstrup, der samtidig heller ikke lægger skjul på, hvor meget han glæder sig til at kunne udfolde sine sange på en festivalscene, foran et publikum, der har mulighed for at gå helt amok.

Se videoen til ”Turning Back Time” her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA