x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær firstmover med GAFFA i baghånden. 

Sulka og Tue Track – "Babushka"

Tidligere i år udgav Sulka og Tue Track albummet Epoker, og nu er de to atter gået sammen på nummeret “Babushka”. En sang med alternative beats, der blandet andet inkluderer et cello-baseret beat (!) og stærke rim. Sammen udgør de et unikt team, hvilket “Babushka” er et strålende eksempel på.

Annika Aakjær – "POP (Himlen over København)"

Aakjærs seneste single “POP” handler om forlist kærlighed og det at bære den nye titel som eks under en pastelfarvet himmel. Temaet lyder måske ikke så sjovt, men “POP” er faktisk ret munter og opløftende. Måske er det lige netop den breakup-sang, vi alle burde lytte til, når kærligheden gør ondt.

Yungblud – "Cotton Candy"

“Cotton Candy” er ifølge Yungblud selv et sexual liberation anthem. Sangens intro giver associationer til Tame Impalas “The Less I Know the Better”, men fulgt op af rytmiske pop-beats får sangen en selvstændig lyd, som uden tvivl vil ramme plet hos vaskeægte pop-elskere.

Frit Løb – "Drømme"

“Drømme” er den første single fra duoen Frit Løb, som består af Cillian Murphy og Jonas Holmark. Den handler om det eftertragtede musikalske gennembrud, som bliver beskrevet gennem skarpe rim, soulfulde toner og afbalancerede beats. Et meget lovende første udspil fra Frit Løb.

Julias Moon – "Drive"

Efter fire års pause er Julias Moon tilbage med singlen “Drive”. Nummeret handler om lysten til at smide alt, hvad man har i hænderne og tage væk. Det er et solidt og velkonstrueret popnummer med behagelige og enkle toner, der markerer en ny æra for bandet.

Girlhood – "It Might Take a Woman"

"It Might Take a Woman" er seneste single fra den britiske duo Girlhood, som består af Christian Pincheck og Tess Cavanna. Nummeret er spækket med tempofyldte pop- og house-beats, der flyder bag Cavannas behagelige og alligevel kraftfulde vokal. Sangen er ifølge duoen selv en hyldest til den indre femininitet.

Kidd – "Uh"

Det er nok de færreste, der vil forbinde Kidd med oprigtige kærlighedssange, men det er ikke desto mindre dét, vi får på hans seneste udspil, “Uh”. Den danske ener viser sig fra en mere sårbar side, men nummeret er stadig tilpas upoleret og afviger derfor ikke helt fra den Kidd, vi kender.

The Streets og Mike Patrick – "Difficult Times Freestyle" 

“Difficult Times” tager dig tilbage til “Blinded by the Lights”-dagene. Kombinationen af de klassiske keys, tunge beats og Skinners poetiske rim kan bare noget helt unikt. At nummeret blev til som freestyle, gør ikke “Difficult Times” mindre imponerende at lytte til.

Lykke Li – "Bron"

Lykke Li har med “Bron” udgivet sin første svensksprogede single. Hun har tidligere i år udtalt, at hendes kommende album vil være anderledes end hendes tidligere udgivelser; mere roligt og nedskaleret. “Bron” fremstår med sit lave tempo og melankolske tekst som en god forsmag herpå.

Folkeklubben – "Ring når du får tid (aber dabei)"

6. november udgiver Folkeklubben deres femte album Børn af den tabte tid. Singlen “Ring når du får tid (aber dabei)” er en lovende smagsprøve på, hvad vi har i vente. Fantastisk instrumental beherskelse, stærk vokal og fængende tekst gør nummeret til en født klassiker.

Liberty – "Turning Back Time"

Mattias Kolstrup, hvis soloprojekt går under navnet Liberty, har med sin seneste single “Turning Back Time” kreeret et solidt poprock-nummer, der med garanti vil kunne løfte stemningen på de grå efterårsdage, vi går i møde. Tempoet og lyden er energisk, og vokalen er som altid spot on.

Sille Nilsson - "Hvorhen"

“Hvorhen” er seneste skud på stammen fra den fynske sanger, som tidligere i år udgav singlen “Omvej”. Nummeret er en smuk komposition af elektroniske lydelementer og Nilssons flotte vokal. Det rolige tempo og de drømmende toner danner baggrund for de smukke tekster om forelskelsens tvivl.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA