x

Goss: Her er mit soundtrack til livet

Goss: Her er mit soundtrack til livet

Goss alias Mads Damsgaard Kristiansen (eks-Reptile Youth) er aktuel med sit anmelderroste debutalbum, Group Therapy. Vi har bedt ham vælge otte sange, der betyder noget særligt for ham. Hør sangene nederst.

Den her husker jeg tydeligt fra min barndom

Lars H.U.G.: "Solen er så rød, mor"

Min mor sang den for mig som godnatsang, og min far havde den også på plade, så jeg tror, jeg hørte den tit. Jeg kan huske, at jeg var meget draget af billederne og stemningen i sangen. Jeg kan stadig virkelig godt lide den i dag. Lars H.U.G. synger den sindssygt smukt, og jeg elsker instrumenteringen.

Den her forbinder jeg med min første forelskelse

Michael Jackson: "You Are Not Alone"

Jeg havde en barndomskæreste, der hed A.K. Der var en aften, hvor vi hørte den her sang 30 gange i træk, mens vi sad på mit værelse i mørke og holdt om hinanden. Hun havde sit hoved på mit bryst. Sådan sad vi bare i et langt loop. Jeg tror måske, vi var 10 år.

Den her gør mig virkelig sentimental

Eddie Vedder: "Guaranteed"

Den minder mig om en tid, hvor jeg boede i Aarhus. Det var det første sted, jeg boede, efter jeg flyttede hjemmefra. Det var en meget åben periode i mit liv. Jeg vidste ikke rigtigt, hvad jeg ville, eller hvor jeg skulle hen. Og så var der den her film, "Into the Wild", som sangen er fra. Den handler om en ung mand, som ikke tror på samfundet og vælger at tage til Alaska for at bo der. Og jeg tror, der var mange, der havde det ligesom mig: Når man hørte det soundtrack, fik man bare lyst til at skide på det hele og tage til verdens ende.

Den her er min ultimative partystarter

The Coasters: "Down in Mexico"

Det er virkelig svært! Det handler meget om, hvilket humør jeg er i. Jeg blev mindet om den her sang for nylig. Og den synes jeg virkelig er party på sin helt egen måde. Den giver mig i hvert fald lyst til at brænde mig selv helt ned.

Den her ville jeg ønske, at jeg selv havde skrevet

Nancy Sinatra: "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)"

Der er SÅ mange sange, jeg ville ønske, jeg havde skrevet!! Det her er en af dem. Det er en simpel, men meget smuk fortælling, og selvom det er en sang, der har rod i en anden tid og en anden virkelighed, så tror jeg, det er en fortælling, alle kan relatere til. Et gyldent eksempel på, hvordan en guitar og en stemme kan være den perfekte instrumentering.

Den her roterer nonstop lige nu

Celeste: "Strange"

Jeg må indrømme, at jeg ikke hører vildt meget musik for tiden. Jeg er inde i en periode, hvor jeg skriver en del musik, og når jeg har den slags perioder, kan jeg ikke rigtig tage ny musik ind. Som om jeg allerede er fyldt op af den musik, jeg har indeni, og der derfor ikke er plads til mere. Men jeg hørte den her sang for nylig og synes, den er smuk. En sang om, hvor mærkeligt det er, når man går fra en kæreste og pludselig ikke kender hinanden mere. Om hvor skrøbelig sådan en relation er: Det ene øjeblik kender man hinanden helt ind til knoglerne, og det næste øjeblik er det, som om man aldrig har kendt hinanden.

Den her vender jeg altid tilbage til

Neil Young: "My My, Hey Hey"

Jeg vender generelt bare tilbage til Neil Young.

Den her skal spilles til min begravelse

Povl Dissing og Benny Andersen: "Svantes lykkelige dag"

Jeg synes, det er dejligt at tænke på Povl Dissings stemme, mens jeg bliver båret ud af kirken. Det er en virkelig opløftende sang om, hvorfor det er fedt bare at leve. Der skal ikke så meget til. 

Hør sangene her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA