x

Sarah Grünewald om sin musiksmag: "Jeg er stadig vild med Spice Girls"

Sarah Grünewald om sin musiksmag: "Jeg er stadig vild med Spice Girls"

Alder: 36 år

Profession: Tv-vært og skuespiller

Aktuel som vært i Vild Med Dans og i Søren Kragh-Jacobsens spillefilm Lille Sommerfugl, der har premiere 3. december

Hvad er dit allerførste musikminde?

Min mor serverede nærmest aldrig et måltid mad eller en kop varm kakao uden at smide et nyt track eller en vinyl på vores gamle anlæg. Vi – min lillebror og jeg – blev fodret med musik, siden vi var helt små. Et særligt nummer, som vi dog havde helt for os selv, uden drengene i huset, var vores gymnastiknummer "One More Round" af Bette Midler fra pladen Some People’s Lives. Jeg hører det lige nøjagtigt aldrig, men det var mit yndlingsnummer som seksårig. 

Vi gik desværre glip af festivalsommeren i år, men hvad er dit bedste festivalminde?

Mit bedste festivalminde er fra Garbitz Festival i Polen. Sara Kreis og Caleesi, to tyske og vidunderlige dj’s, gik på klokken 14.00, og da de satte nummeret ”Dancer” på af Hosh midt i deres sæt, gik der en flash mob i gang, hvor folk bare bouncede i takt. Det var så magisk! Garbitz er en festival i en kæmpe skov ved en badesø, sammensat af kunstnere primært fra Berlin, og hver en detalje i lyd, lys, deco og mad går op i en højere enhed. Alle smiler, danser og sætter kæmpe pris på at være lige præcis dér. For når man er der, vil man ikke være andre steder. Vi sad fire voksne i en bil og græd af lykke, nye indtryk og savn, da vi kørte hjem til København, 

Hvad er din vildeste livekoncert-oplevelse nogensinde?

Alle mine Hess Is More-koncerter er altid en stensikker vinder, men ud over det, så er det Malibou State på Roskilde Festival 2019, som var helt sindssyg. Jeg sad klar en time før koncerten med en flaske bobler … alene. Lidt som når man har blandet sin egen pose fredagsslik og bare gerne vil gumle den helt selv. De var min største grund til dét år på Roskilde, og mine forventninger var enorme. Det viste sig desværre, at jeg sad ved den forkerte scene. Det fandt jeg ud af, da et heavyband gik på. Jeg fandt alligevel den rette scene, fik en god plads, havde solen i øjnene og dansede som aldrig før, imens hver eneste forventning blev indfriet og overgået.

Hvad lyttede du til, da du var teenager?

Jazz og pop. Og så virkelig meget Nirvana, Rage Against the Machine, Marilyn Manson, Insane Clown Posse, Oasis… og Spice Girls i smug!

Spiller du selv et instrument?

Jeg spillede klassisk klaver i mange år. Derudover spillede jeg også violin og alverdens forskellige fløjter. Steiner-barn, du ved. Jeg begyndte at ride i en alder af 14, og min egen hest galoperede lige så stille og roligt af sted med tiden til at fordybe mig i mit klaverspil. En dag skal jeg tilbage til tangenterne. Jeg savner det!

Hvilken kunstner vil/ville du allerhelst opleve live?

Christine and the Queens! Jeg kunne ikke se hende på Roskilde i 2019. Var lidt med på FaceTime, men det udløste intet andet end frustration og kæmpe tårer i øjnene.

Hvad er din største musikalske guilty pleasure?

Jeg er stadig vild med Spice Girls!

Hvilken artist vender du altid tilbage til, når du shuffler rundt på dine playlister?

Rhye! Rhye kan jeg altid høre, lige meget hvilket humør jeg er i. Jeg bruger musik både til at lade mig inspirere, til at fremprovokere følelser eller til at koble helt fra. Rhyes både glade, melankolske og smooth lyd er så dejligt nem at vende tilbage til, fordi det ikke kræver andet af mig end bare at nyde det. Det er så velproduceret, at jeg har svært ved at forstille mig, at jeg nogensinde bliver træt af det.

Hvilken sang kan få dig i godt humør, hvis du er trist?

“Only You” af Theophilus London featuring Tame Impala eller ”Bakerman” af Laid Back. Det er to numre, som jeg er en smule afhængig af, når mit humør daler og har brug for et spark opad.

Hvilken sang kan få dig til at græde uden varsel?

”Song to the Siren” af Tim Buckley. Min lillebror og hans kone blev gift til det nummer uden for Berlin i de smukkeste omgivelser, og det er nok det fineste nummer, jeg har hørt i mange, mange år. Jeg kan helt sikkert ikke høre det uden at tude af følelser. Mange af dem.

Er der noget musik, som du har det meget svært med?

Heavy metal. Jeg forstår det vist desværre bare ikke. Det stresser mig, larmer og lyder for det meste ret ubegavet.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

Den er svær. Jeg vil jo helst bare på date med min egen kæreste, men skulle jeg vælge en anden, og mindre spændende, ville det blive Billie Eilish. Jeg synes, hun er lækker, så talentfuld og så umiddelbar.

Når du engang skal begraves, hvad kunne så være et godt soundtrack til dit liv?

Et soundtrack til mit liv … det ved jeg ikke, om det er. Men jeg kunne drømme om, at Slow Machete-nummeret ”Until Your Father Sleeps” bliver spillet til min begravelse. Det er det smukkeste og mest særlige nummer, jeg kender. 

LÆS OGSÅ: Iben Maria Zeuthen om sin musiksmag: "Leonard Cohen må have været den mest inspirerende elsker i verden”

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA