x

Rockhistoriens 20 bedste akustiske guitar-introer

Rockhistoriens 20 bedste akustiske guitar-introer

Vi har tidligere delt ”Rockhistoriens 20 bedste guitarintroer”, som indeholder de bedste guitarintroer, der er spillet på den typiske elektriske guitar, som er rockmusikkens piedestal; ofte med distortion og andre effekter. Men hvilke guitarintroer, der benytter sig af den mere beskedne akustiske guitar står på toppen?

LÆS OGSÅ: Rockhistoriens 20 bedste guitar-soloer

Vi har også gennemgået "Musikhistoriens 20 bedste trommeintroer" og "rockhistoriens 20 bedste guitar-soloer", skabt af YouTuberen Rick Beato. Hans lister er indsigtsfulde, han fortæller en smule om sangenes historie og musikteori, og desuden spiller han dem selv, så man får lov at høre dem i en lidt anden version end vanligt.

Han fortæller for eksempel om idéen om et såkaldt ”hook” – en melodisk figur, som fanger øret. Og mange guitarintroer er glimrende eksempler på hooks, hvor det melodiske tema præsenteres, samtidig med at der lægges et harmonisk og rytmisk grundlag i guitarfiguren.

Disse lister plejer at skabe livlige diskussioner på GAFFAs Facebook, og det er vi meget glade for at se. Vi lægger op til, at man skriver, hvilke sange man selv ville have haft med på sådan en liste og hvorfor. Se videoen her, der rummer navne som Tom Petty, The Beatles og Rush. Og så en førsteplads, der måske er ret åbenlys – eller hvad?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA