x

Andrea Heick Gadeberg om sin musiksmag: Britney Spears – jeg elsker det!

Andrea Heick Gadeberg om sin musiksmag: Britney Spears – jeg elsker det!

Alder: 21 år, profession: skuespiller

Aktuel i Anders Thomas Jensens film Retfærdighedens ryttere

Hvad er dit allerførste musikminde?

”Buster” med Nanna. Jeg elskede den film og den sang. Min far, min kusine og jeg lavede, da vi var små, et trestemmigt arrangement af den. Vi kan stadig vores stemmer og er ikke blege for at fyre den af, når muligheden kommer. 

Vi gik desværre glip af festivalsommeren i år, men hvad er dit bedste festivalminde?

Roskilde Festival i 2014, Stevie Wonders koncert. Min far havde købt en endagsbillet, fordi vi kunne se koncerten sammen, og vi dansede, skrålede med og drak bajere. Jeg kan huske, at jeg syntes, min far var så overdrevet cool, og at det var så fedt, at vi kunne drikke øl sammen. Nøj, jeg følte mig voksen! Haha.

Hvad er din vildeste livekoncert-oplevelse nogensinde?

Igen gode, gamle Roskilde. Jeg var til en Blaue Blume-koncert, og jeg var lige blevet kæreste med guitaristen. Blandingen af, at jeg ELSKER deres musik og rusen af, at det var min kæreste, der stod deroppe og spillede den fede guitar, gjorde mig helt høj af lykke. Den følelse glemmer jeg ikke.

Hvad lyttede du til, da du var teenager?

Jeg lyttede rigtig meget til Jessie J, og jeg følte mig sej, fordi jeg var overbevist om, at jeg var den eneste, der kendte hendes musik, og at jeg var totalt first mover... hmm.

Du er vokset op i et musikalsk hjem og har blandt andet optrådt i flere musicals. Hvad betyder musikken for dig personligt? 

Musikken betyder sindssygt meget for mig. At synge er mit frirum. Det er nok der, jeg er mest mig. Mit humør kan altid påvirkes af den musik, jeg hører, så derfor sætter jeg aldrig vemodig musik på, når jeg eksempelvis er ude i offentligheden – med mindre jeg vil tude nede i metroen. Jeg elsker musik og kan ikke forestille mig et liv uden.

Hvilken kunstner vil du allerhelst opleve live?

Michael Jackson! Da han døde, var jeg ikke mere end 11 år, men alligevel påvirkede det mig så meget. Jeg tudede i flere dage og var ulykkelig over, at jeg aldrig nåede at blive en af hans bedste venner. Jeg var kæmpe-kæmpefan. Og det er jeg stadig. 

Hvad er din største musikalske guilty pleasure?

Britney Spears! Jeg elsker det! Jeg elsker det umiddelbare og hjerte-smerte-rim. Det er bare lyden af min ungdom. Men når jeg er ude i offentligheden, tænker jeg da lige en ekstra gang over, om der mon er nogen, der kan høre, at jeg hører ”I’m Not a Girl, Not Yet a Woman” sindssygt højt igennem mine høretelefoner. 

Hvilken artist vender du altid tilbage til, når du shuffler rundt på dine playlister?

Rihannas album Anti sætter jeg næsten altid på, når jeg ikke ved, hvad jeg skal høre. Hun synger så overskudsagtigt, det er totalt velproduceret, og melodierne spiller max! 

Hvilken sang kan få dig i godt humør, hvis du er trist?

“Too Little, Too Late” med JoJo. Den kan altid få mig ud af sengen og videre ud på dansegulvet. Daniel Lopatin (Oneohtrix Point Never) har også, under kunstnernavnet Chuck Person, lavet det vildeste remix af den, som bare er et loop af en sætning fra sangen. Den bliver kun federe og federe. 

Hvilken sang kan få dig til at græde uden varsel?

“Over the Rainbow” med Eva Cassidy. Hver eneste gang jeg hører den, bliver jeg sindssygt rørt over hendes fortolkning af sangen og hendes nærværende stemme. Tårerne triller altid.  

Er der noget musik, som du har det meget svært med?

Nu lyder jeg røvsyg, men jeg har aldrig brudt mig om metalmusik. Det siger mig ikke rigtigt noget. Endnu. Hvem ved?

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

Christine fra Christine and the Queens. Hun er sindssygt inspirerende, og jeg ville elske at høre om hendes vej ind i musikken, og hvordan hun fandt sin helt egen lyd. Jeg elsker også pop på fransk, selvom jeg ikke fatter en skid. Og så er hun jo heller ikke grim.

Når du engang skal begraves, hvad kunne så være et godt soundtrack til dit liv? 

”I Will Survive” af Gloria Gaynor. Fordi jeg krydser fingre for, at jeg bliver reinkarneret, når jeg dør – altså gerne som menneske. Det kunne sgu være fedt. 

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald om sin musiksmag: "Jeg er stadig vild med Spice Girls"

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA