x

JULIE RUDBÆK: "Father John Misty har stadig en chance, hvis han skynder sig"

JULIE RUDBÆK: "Father John Misty har stadig en chance, hvis han skynder sig"

Julie Rudbæk

Alder: 33 år

Profession: Skuespiller og manuskriptforfatter

Aktuel med femte sæson af hitserien 29, der nu er nået til 33 – kan ses fra 1. januar 2021

Hvad er dit allerførste musikminde?

Jeg kan huske, at min søster og jeg ofte hørte Alberte på børneværelset. Og nede i stuen spillede mine forældre Suede, Queen, Sting og Lis Sørensen. Det er virkelig lyden af min barndom i 90’erne.

 

Vi håber (virkelig) på en mere aktiv festivalsommer i 2021. Hvad er dit bedste festivalminde? Det håber jeg godt nok også! Det, jeg savner allermest ved at være på festival er at stå foran Orange Scene med mine venner i høj sol og drikke fadøl. Det er følelsen af festival for mig. Jeg drømmer mig ofte tilbage til The Minds of 99-koncerten på Orange Scene i 2018. Den var lige præcis sådan og helt perfekt.

Hvad er din vildeste livekoncert-oplevelse nogensinde? 

Jeg husker mange gode koncerter med blandt andre Robyn, Jada og MØ. Men jeg synes især The Minds of 99 har lavet de vildeste koncerter de sidste par år. Det har været en fest at være med til hver eneste gang.

Hvad lyttede du til, da du var teenager?

Al popmusik, tror jeg! I gymnasiet lyttede jeg meget til Mews album And the Glass Handed Kites, kan jeg huske. “The Zookeeper’s Boy” minder mig om den lange bustur til gymnasiet. Og så var der L.O.C! Det startede faktisk lidt som en joke for mig og nogle venner, men så blev det langsomt til en reel besættelse og en kæmpe idoldyrkelse. Jeg lyttede til AL hans musik. 

Spiller du selv et instrument?

Hmm… jeg kan spille introen af Metallicas “Nothing Else Matters” på en guitar.

Hvilken kunstner vil/ville du allerhelst opleve live? 

Sia. Hun er en fantastisk sangerinde og har lavet så mange hits, som jeg virkelig elsker.

Hvad er din største musikalske guilty pleasure?

Det må væreRamt i natten” med Lizzie. Kan du huske den? Den har jeg det med at sætte på til fester, når jeg har fået en vis mængde alkohol. Jeg vil danse til den; den gør mig glad. Men det er meget sjældent, at folk er enige med mig.

Hvilken artist vender du altid tilbage til, når du shuffler rundt på dine playlister?

Lana Del Rey. Jeg har dyrket hendes musik virkelig meget. Den får mig til at føle rigtig mange ting, fordi det er smukt, melankolsk og drømmende.

Hvilken sang kan få dig i godt humør, hvis du er trist?

Ofte er det sange, som jeg forbinder med nogle dejlige oplevelser og minder, der gør mig glad. Men jeg synes for eksempel, at The Weeknd har virkelig mange gode feel good-numre!

Hvilken sang kan få dig til at græde uden varsel?

Sia med “Breathe Me”. Jeg så tv-serien Six Feet Under, hvor sangen er en del af seriens meget sørgelige og smukke afslutning. Jeg tror, at alle, der har set den, har fældet en tåre. Ellers er der Tame Impala med “Eventually”. Den minder mig om et breakup og om at give slip. Og så er der Cranberries med “Linger”, som kan hive mig tilbage til teenageårenes forvirrede følelser og sårbarhed.

Er der noget musik, som du har det meget svært med?

Heavy metal. Det lyder ikke godt.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

Jeg havde et ret stort crush på Father John Misty for nogle år siden… så han har stadig en chance, hvis han skynder sig.

Når du engang skal begraves, hvad kunne så være et godt soundtrack til dit liv?

Det får mine venner og familie lov til at bestemme. Det kan jo være, at de vælger “Ramt i natten”...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA