x

ANMELDERNE HAR ORDET: Årets 15 bedste album ifølge Adam Bouttai

ANMELDERNE HAR ORDET: Årets 15 bedste album ifølge Adam Bouttai

Traditionen tro har GAFFAs samlede skribentstab ved en afstemning kåret de årets bedste danske og udenlandske album. Hen over julen giver vi ordet til de enkelte anmeldere og fortsætter med Adam Bouttai.

Årets 10 internationale album: 

1. Live at Tomorrowland 2020 - Armin van Buuren

Live-album til en fest uden mennesker – det kan lykkes. For alle os, der fik Armin van Buuren på Magicbox aflyst af skæbnen, så er dette festen, der aldrig blev. Skru helt op for anlægget og dak igennem.

2. Neon Future IV - Steve Aoki

Halvanden times featurings i sætformat. Fjerde installation af Neon Future-serien er én lang affyring af banger-arsenalet med Timmy Trumpet, Bassjackers og andet godtfolk fra de affolkede dansegulve.

3. Miss Anthropocene - Grimes

Himmelsk science fiction i MP3-format. Albummet rammer ud-af-denne-verden tangenterne og kan kun honoreres med allerstørste kærlighed til en kunstner, der rykker grænserne – hver gang.

4. Music to Be Murdered By - Eminem

Eminem cementerer, at speed-rap flow og hitsikkerhed aldrig har været mere in-your-face. Mastodonten "Godzilla" er allerede en ny-klassiker og har sikret salig Juice Wrld et posthumt giga-hit.

5. Future Nostalgia - Dua Lipa 

Tracks som "Physical" vidner om en kunstner, der sætter dagsordenen for, hvordan populærmusik skal lyde. Albummet begynder med: 'You wanted a timeless song' og det er dét, vi fik – 13 sange i streg.

6. Church - Galantis

En solid-langspiller fra den svenske producer-duo i det bløde EDM-segment. Pladen har skrevet feel-good-eftermiddag over sig  og det har i disse tider aldrig været vigtigere.

7. New Rave - David Guetta x MORTEN

Dansk og fransk EDM's største producere teamer up på en sprængfarlig udgivelse med en veldefineret futuristisk lyd. Det er back to basics med progressive house uden leflen for moderne EDM-konventioner.

8. Never Dies - Yellow Claw

Nogle af Amsterdam's finest er tilbage med et træfsikkert sammensurium af pop, trap, moombahton og basudladninger i stride strømme.

9. "RTJ4" - Run the Jewels

Med bestialske 808's og gæsteoptrædener fra Pharell og Josh Homme er Westcoast-duoens seneste udgivelse umulig at komme uden om. Brooklyn-drengene kan ikke sætte en finger forkert.

10. Chromatica - Lady Gaga

Foruden "Stupid Love" går Gaga imod 80'er-strømmen med 90'er dance-galore og en episk larger-than-life stemme. Gaga dikterer med stor autoritet, hvad der fungerer i den kommercielle dance-dimension.

LÆS OGSÅ: REDAKTIONEN KÅRER: Her er årets 20 bedste udenlandske album

Årets fem danske album:

Blitz - Jung

Guddommelig nektar på vinyl og i Spotify-æteren fra et band, der meget vel kan blive sin generations vigtigste lydkilde til tro, håb og kærlighed.

T.I.D.O.Y.S - Phlake

Danmark er blevet inficeret med en virus, og hun hedder Mercedes. Stort, stort, stort album, der står tilbage som hidtidig højdespringer i en forrygende diskografi fra Albertslund-drengene.

Technodad - Faustix

Endnu et full-fledged psytrance-udspil fra Danmarks ukronede dakkedak-konge. Faustix har begået soundtracket til dit næste sommerhus-rave.

Idiot - ArtigeArdit

Ardit Aliti er landets mest brandvarme rapper uden stopklods for lyriske spidsfindigheder, tight flow og en personlighed, der vil få alt i sin omkreds til at gå bonanza.

Kunsten at lade som om - Angående Mig

Laura Lilholt Andersen er et fremragende talent, der har begået en storladen debut-ep. Den danske musikscene har fået et nyt talent, der først kun gået i gang med at excellere.

LÆS OGSÅ: REDAKTIONEN KÅRER: Her er årets 20 bedste danske album

Adam Bouttai

Indfødt odenseaner i det herrens år 1990, cand.mag. og deltids-paragrafrytter på jurastudiet med et støvsamlende mobildiskotek i garagen. Min bilradio har været stuck på The Voice i et år, jeg fik –3 i B-niveau musik og har besteget Sinai-bjerget iført Crocs. Ungdomsheltene hed Roger Waters, The Libertines og Bloc Party, indtil bassen åbenbarede sig gennem White Sensation. Efter en årti-lang dakkedak-dannelsesrejse gennem det europæiske fastland gik raveren på pension. Tastaturkrigeren vågnede op til dåd i sommeren '18 og har siden bedømt koncerter indenfor EDM, hardstyle, rock og pop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA