x

ANMELDERNE HAR ORDET: Årets bedste album ifølge Anders Bøgh

ANMELDERNE HAR ORDET: Årets bedste album ifølge Anders Bøgh

Traditionen tro har GAFFAs samlede skribentstab ved en afstemning kåret de årets bedste danske og udenlandske album. Mellem jul og nytår giver vi ordet til de enkelte anmeldere og fortsætter med EDM-ekspert Anders Bøgh. 

Årets internationale albums:

1. Kygo: Golden Hour
Kygo spillede med sikre kort på tredie album, men det er hurtigt tilgivet, når kortene er så gode, som de er her. Hans hidtil bedste album, hvor numrene fungerer perfekt både som singler og samlet værk.
 
 
2. Ava Max: Heaven & Hell
Ava Max er braget ind på popscenen og er i mine øjne den nye, strålende popkomet, der overgår Dua Lipa med flere længder.
 

 
3. Lost Frequencies: Cup of Beats
Lidt ensformigt som ep, men med to fremragende singler i form af “Love To Go” og “Don’t Leave Me Know” og generelt gode numre, der gør sig godt enkeltvis eller på playlister.
 

 
4. Seeb: Sad in Scandinavia (Part 1)
Seeb er bedst kendt for deres super succesfulde remixes. Men viser her, at de kan selv, med et mix af tropical house og nordisk melankoli der går op i en højere enhed.
 

 
5. Kylie Minogue: Disco
Langt fra niveauet i Kylies storhedstid, men godt at høre hende tilbage i de rammer, hun fungerer bedst i, hvilket også gør Disco til hendes bedste album de sidste ti år.
 
 
6. The Avener: Heaven
Debut-albummet The Wanderings of The Avener er et af det sidste årtis ti bedste albums. Der er vi ikke helt her på opfølgeren, men det fortjener bestemt mere end bare en enkelt gennemlytning.
 
 

Årets danske albums:

1. TigerSwan: H/E/R
En overset popperle, der ikke bare er årets bedste danske album, men også et af de bedste de sidste mange år.
 

 
2. mags: mags
Mags har siden debut-ep’en fra sidste år leveret den ene ørehænger efter den anden, det forstætter på debut-albummet, der må siges at være mere end godkendt.

LÆS OGSÅ: REDAKTIONEN KÅRER: Her er årets 20 bedste danske album 

Om Anders Bøgh:
Har skrevet for GAFFA i 11 år, primært som anmelder af elektroniske albums, koncerter og events, men en række reportager og interviews er det også blevet til gennem årene. Arbejder ellers primært som grafisk designer, men har også en baggrund som dj og partner i et elektronisk indie-label, og så har Anders selv prøvet at ligge #1 på TDC Play, som den ene halvdel af edm-duoen Copenhagen Bass, der dog sidenhen er gået i glemmebogen.
 
Hør sange fra alle albummene her:
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA