x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær firstmover med GAFFA i baghånden. 

Billie Eilish & Rosalia – Lo Vas A Olvidar

Vi skal helt tilbage til 2019, hvor de to popstjerner lagde et billede på Instagram af en studiesession og derved teasede, at der var et samarbejde i støbeskeen. Endelig er nummeret ude. Billie Eilish synger på spansk, melankolien drypper ned ad væggene, og vokalharmonierne får englene til at synge. Det var ventetiden værd.

Hans Philip – somendrøm – A COLORS SHOW

Den tidligere forsanger i Ukendt Kunstner starter 2021 med en smuk kærlighedsballade – som han har fået lov til at give premiere på på YouTube-kanalen A Colors Show. En nedbarberet fremførelse, hvor Hans Philip står i front med sin melodiske og minimalistiske popmusik, der lover godt for fremtiden.

CHINAH – Mysterious

Hvor den danske trio CHINAH før har været kendetegnet ved lange, langsomme musikalske penselstrøg, ligger der en insisterende elektrisk tromme under beatet på ”Mysterious”, hvilket står i en skøn kontrast til Fine Glinvads sovekammervokal. Klichéen om at være tiltrukket af en mystisk mand har aldrig lydt bedre.

Pil feat. Andreas Odbjerg – Omvendt

Jalousi er en svær størrelse at gribe an, fordi det er en svær følelse at holde af, men når Pils evner til at skrive sange sættes ind i ligningen, føles det pludselig helt okay at være jaloux. Sangen er et smittende popnummer fuld af personlighed og inderlighed, hvor der skabes et rum til de svære følelser – en af Pils spidskompetencer.

Kamma – Drowning

Efter en aften fuld af vin og venner tog Kamma mod til sig og skrev til ingen ringere end Sune Rose Wagner på Instagram og spurgte til et musikalsk samarbejde. To uger efter svarede han, og nu er første nummer fra samarbejdet ude. Det lyder som en skandinavisk Lana Del Rey, som gør ventetiden hen mod debut-ep’en svær.

Tash Sultana – Sweet and Dandy

“Sweet and Dandy” handler om at trække sig selv væk fra negative distraktioner, så man kan leve i nuet og huske på, at man altid er nok i sig selv. Det fortæller vidunderet Tash Sultana om sin nye sang. Det er næsten til at få tårer i øjnene, når nummeret omfavner én i kærlighed og Sultanas vidunderlige væsen.

Years and Years – It’s a Sin

Pet Shops Boys’ 80’er-banger får en helt anden lyd, når Years and Years nedbarberer den til en klaverballade fuld af inderlighed. Nummeret er udgivet samtidig og som gestus til den nye tv-serie af samme navn, hvis fokus er 80’ernes aids-epidemi i England, med forsanger Olly Alexander på rollelisten.

Lana Del Rey – Chemtrails Over the Country Club

Det er så lang tid siden, at Lana Del Rey har udgivet et nummer, som ikke havde et massivt hitpotentiale. ”Chemtrails Over the Country Club” lægger sig i præcis samme bane. Den søvnige vokal og de skæve observationer af verden gør, at vi kun glæder os endnu mere til at høre det forestående album.

Royal Blood – Typhoons        

Sammen med denne nyeste single har duoen fra Brighton annonceret deres næste album, som kommer til april, med samme titel. Og ligesom sidste års ”Trouble’s Coming” leger Royal Blood på ”Typhoons” med en rocket guitarpræget lyd smagt til med elektroniske inspirationer fra blandt andre Daft Punk og Justice.

Dopha – Forget Your Name

Endelig (!) kom debutalbummet fra danske Sofie ”Dopha”, hvorpå vi finder ”Forget Your Name”. En inderlig popballade om en usikker relation og fortællingen om, at ugengældt kærlighed gør ondt ­– og som snildt kunne blive til enhver hjertesorgs nye soundtrack med sin Taylor Swift-lignende tekst og mindeværdige guitartoner.

 Rhye – Safeword

Selv om det nye album Home er udgivet i januar, lyder ”Safeword” derfra som noget, der burde være sommerfesterne og rosébranderternes baggrundsmusik. Det er lækkert, luftigt og dansabelt – og det sender tankerne af sted mod bedre tider. Noget, vi i høj grad har brug for, nu hvor himlen næsten aldrig ændrer farve fra grå.

NØX & PsoriaKriz – BLOD

To lovende navne inden for den danske hiphopgenre har slået sig sammen på et attituderigt nummer, der står som en ode til venskaber, og hvor magiske disse kan være. Produktionen er snorlige, og ”BLOD” fortjener airplay og opmærksomhed. Den lyder nemlig som begyndelsen til noget stort.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival starter kampagne for morgendagens stjerner – lancerer app

Hør sangene her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA