x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær firstmover med GAFFA i baghånden. 

Baest - “Genesis”

Sidste single er landet, inden Baest udgiver deres album Necro Sapiens. En sang, der spiller en særlig rolle på hele den “Necro Sapiens”-mytologi, pladen tager afsæt i. En totalitær kosmisk sammensværgelse, der i grundlæggelsen af det altomspændende herredømme viser “Genesis” som den ultimative undertrykker af den frie tanke. Baest optræder desuden til GAFFA-Prisen 4. marts.
 
Artigeardit ft. Barselona - “Stå op gå ned”

Rock og hiphop i en sammensmeltning? Barselona og Artigeardit er gået sammen om den noget overraskende fællessingle, som viser, at begge artister er villige til at prøve grænserne i deres musikalske universer af. Vi kan konkludere, at det holder. Artigeardit er desuden nomineret til GAFFA-Prisen.

Lydmor ft. Eivør - “Nevada”

Lydmor kanaliserer sin egen 007 ved at gå sammen med Eivør i den nye single “Nevada”. Forestil dig, at du vågner op i et uventet scenario, og virkeligheden ikke længere kan forstås. Forestil dig et mørkt synthpop-stykke. Og forestil dig så koblingen af Lydmor og Eivør. Det kan nærmest kun gå op i en højere enhed. Og det gør det.

Rosegold ft. Noah Carter - “Special” 

Rosegold og Noah Carter reflekterer på “Special” over, hvordan man i ensomhed let kommer til at crave tryghed fra et andet menneske. Hvorfor lede efter ”the special someone”, hvis du ikke engang har fundet dig selv? Den dansk-britiske r&b-duos nye single "Special" bliver frontløber for albummet Pure (Please Use Real Emotion).

Benjamin Hav - “Den Dejligste Boy”

Singlen ”Den dejligste boy” er ifølge solisten selv et skud ud til alle de tvivlende væsener. Nummeret er produceret af den fremadstormende rapper og producer Pind, som Hav før har arbejdet sammen på sangen ”Plastic” fra 2019. Og ligesom “Plastic” byder “Den dejligste boy” på et festligt, glad og upbeat lydtrack. Benjamin Hav er desuden nomineret til GAFFA-Prisen 2021.

føl som - “Brænder Ud”

Sidste års vindere af Karrierekanonen, hiphop-duoen føl som, er klar med deres anden single. En emotionelt klingende sang om et parforhold i krise og en sang om at komme videre. "Brænder ud" er en breakup/makeup sang og en sang, der rammer lige midt i et breakup og de indre dialoger, man kan have efter et hektisk skænderi med sin kæreste.

Chinah - “What I’ve Become”

Mens vi venter på Chinahs kommende album, kan vi passende bruge tiden på at lytte til det her nummer, som på en og samme tid er et lille arrangement, som samtidig føles stort og overvældende. Med en minimalistisk lydkilde og et gammelt plastickeyboard med grynet guitarlyd bliver “What I’ve Become” et unikt nummer.

Iceage - “Vendetta”

Iceage har annonceret deres nye album Seek Shelter, der udkommer 7. maj. For at ledsage udgivelsen har gruppen nu smidt den nye, mørke single “Vendetta” af sted. “Vendetta” følger singlen “The Holding Hand”, og det kommende album markerer bandets femte lp, opfølgeren til 2018’s Beyondless.

Kings of Leon - “Echoing”

Endnu en single fra Kings of Leon, som også for nyligt udkom med “The Bandit” og “100.000 People” til manges store glæde. Lyden er velkendt og bare lyden af Kings of Leon. Men indholdet har også spor af en mere personlig side, og vi glæder os meget til det kommende album.

Taylor Swift - “Love Story” (Taylor’s Version)

Da musikmogulen Scooter Braun i 2019 opkøbte pladeselskabet Big Machine Label Group, måtte Taylor Swift bittert erfare, at han med købet samtidig tiltuskede sig rettighederne til hendes seks første plader– uden hendes viden eller samtykke. Det fik Taylor Swift til at sætte gang i en række genindspilninger af alle hendes første udgivelser. Taylor Swift er desuden nomineret til GAFFA-Prisen.

Drew Sycamore - “45 Fahrenheit Girl”

Drew Sycamore er blevet et etableret navn på den danske musikscene. Til maj får verden lov at opleve sangerindens andet album Sycamore. Albummets første to singler, “I Wanna Be Dancing” og “Take It Back”, har begge haft stor succes, og senest udkom “45 Fahrenheit Girl” som bevæger sig i et mere mørkt og dystert univers.

Rag’n’Bone Man  - “All You Ever Wanted”

Rag’n’Bone Man er omsider ude med en ny single, efter han har ladet vente på sig siden albummet Human fra 2017. Klassisk kender man Rag’n’Bone Man i en mere r&b-klingende lyd, men på “All You Ever Wanted” er vi ovre i poprockens univers, som trækker stærke paralleller til Future Islands.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2021: Vi rydder sendefladen og broadcaster 3,5 timers musik-tv


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA