x

GAFFA-PRISEN-AKTUELLE EMIL THORUP: "Jeg kan ikke høre Barndommens Gade uden at tude"

GAFFA-PRISEN-AKTUELLE EMIL THORUP: "Jeg kan ikke høre Barndommens Gade uden at tude"

Alder: 37 år

Profession: Emil Thorup er iværksætter, radio- og tv-vært og ikke mindst vært på GAFFA-Prisens tv-transmitterede efterfest 4. marts – se med på TV2 Zulu og TV2 Play hele aftenen.

Hvad er dit allerførste musikminde?

Min farmor, der har lavet et mixtape, hun var så sej, med blandt andre Anne Linnet til mig, da jeg måske er fire-fem år. Jeg kan ikke høre ”Barndommens Gade” uden at sidde og tude, så det må have sat dybe spor. Derudover findes der en optagelse af mig og min mor, der synger ”Lille Peter Edderkop”, hvor jeg stopper hende og siger, hun synger falsk. Jeg er to år. Og har ret. Min mor er konservatorieuddannet pianist og korleder…

Vi håber virkelig på en mere aktiv festivalsommer i 2021. Hvad er dit bedste festivalminde?

Der er så mange, at jeg har svært ved at sortere i dem. Jeg er jo typen, der kommer på festival for festen og ikke musikken, sorry, GAFFA-typer. Jeg har det stramt med mange mennesker samlet, så koncerter er naturligt ikke lige mit habitat. Jeg tror, det bedste minde er en åben fest på KærligHeden på Smukfest sammen med min gode ven Abdel. Det var en aften, hvor sol og måne stod helt perfekt, og alt var sjovt. Jeg kan ikke rigtig forklare hvorfor, det var bare en af de aftener. 

Hvad er din vildeste koncertoplevelse nogensinde?

Mystisk nok en Daniel Bedingfield-koncert i Vega for mange år siden. Jeg var kæmpe fan af ham og havde aldrig hørt ham live. Det viste sig, at han var en fuldstændig insane liveperformer, der ikke missede et eneste pitch og lavede ikke en eneste fejl i en frasering i en 120 minutters koncert. Det er der ikke mange sangere, der kan prale af.

Hvad lyttede du til, da du var teenager?

Gud, jeg var en popdreng. Især N*Sync, Westlife, Backstreet Boys, A1 og 5ive, men havde også en kæmpe kærlighed for de store kvinder, Mariah Carey, Whitney Houston, Celine Dion. Jeg kan nok stadig samtlige af disse kunstneres bagkataloger og b-sider. 

Generelt var musik meget stort for mig som ung og er det stadig. Jeg investerer mange penge i god HiFi og har højttalere overalt i mit hjem og skal altid have det bedste anlæg i mine biler. Musikken fra dengang kan finde følelser frem, jeg ikke har følt i flere årtier, så det er meget følelsesladet for mig at sætte et gammelt Westlife-album på. 

Hvilken dansk musiker har du stor respekt for?

Åh, jeg har jo en form for man crush på Mads Langer, jeg elsker Burhan G – syng for mig! – og Lydmor – sindssyg lyd og så vild på en scene, helt alene – men for tiden er min kærlighed fokuseret på Jada. Så sej. Så inspirerende. 

Hvilken kunstner vil/ville du allerhelst opleve live?

Brian McKnight – kan frasere opad som ingen andre – Stevie Wonder, Celine Dion og Mariah Carey for 30 år siden. Generelt vokalister, der mestrer chops og fraseringer til perfektion, det er sådan en fornøjelse live.

Hvad er din største musikalske guilty pleasure?

Jeg har ingen guilty pleasures, kun pleasures. Jeg bruger ikke guilt på den måde og står ved alt, hvad jeg gør og er. Men når det så er sagt, så har jeg en forkærlighed for sådan noget meget clubbed dance-agtigt 90’er – Vengaboys og så videre – som jeg elsker at høre, når andre ikke er der…

Hvilken artist vender du altid tilbage til, når du shuffler rundt på dine playlister?

Drake. Så basic, I know, men det er bare perfekt til næsten alle moods. 

Hvilken sang kan få dig i godt humør, hvis du er trist?

”Søvnløs” med Kesi. Fuck me, den virker hver gang. Jeg vil bare smide alt, jeg har i hænderne og bryde ind på nærmeste natklub, bestille 6 liter (kunne også være den med TopGunn) og lade dem vide, vi er på. 

Hvilken sang kan få dig til at græde uden varsel?

Ud over ”Barndommens Gade” (og generelt Anne Linnets langsomme sange), så får ”In Your Atmosphere” med John Mayer næsten altid skovlen under mig. Jeg svælger sjældent i følelser, men når jeg først åbner op for sluserne, så går det stærkt. 

Er der noget musik, som du har det meget svært med?

Jeg har egentlig en bred smag, men garagerock og faktisk alt med en el-guitar har jeg det meget stramt med. Jeg tror bare, lyden af sådan en guitar går direkte imod alle mine menneskelige svingninger, så det gør fysisk ondt, når nogen har sat Weezer på. 

Du lavede engang programmet Emils damer, hvor du kom ret tæt på en lang række kvinder. Hvis du skulle på date med en musiker i dag (m/k), hvem skulle det så være?

Der er virkelig mange, jeg godt gad på date med. Tessa – jeg tror, vi ville have en rigtig, rigtig sjov aften – er et godt bud, jeg tror også, Barbara Moleko og jeg kunne have det sjovt, men jeg tror, jeg ville vælge MØ ultimativt. Kan man fornemme, jeg har en ting for powerkvinder? Lad os få spurgt min mor om, hvorfor det mon er.

Når du engang skal begraves, hvad kunne så være et godt soundtrack til dit liv?

Bare alle sangene fra The Bodyguard bliver spillet, så ville jeg være lykkelig. ”I Will Always Love You” sunget fra mig til mig.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2021: Vi rydder sendefladen og broadcaster 3,5 timers musik-tv


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA