x

ZULU AWARDS: Drew Sycamore & Mattias Kolstrup: “Savner musik-tv” 

ZULU AWARDS: Drew Sycamore & Mattias Kolstrup: “Savner musik-tv” 

Allerede i 2019 spåede GAFFA, at Drew Sycamore stormede mod gennembruddet og som skrevet så gjort. Nu er hun nomineret til Årets Nye Navn til Zulu Awards 2021. Vi tog først en snak med den voldsomt intense kunstner og derefter med hendes vedhæng, musikeren Mattias Kolstrup. 

Drew Sycamore, tillykke med nomineringen til Årets Nye Navn. Vi har jo holdt øje med dig et par år, så hvordan føles at skulle fejre gennembruddet nu? 

- Altså jeg har jo været i gang længe, men 2020 var i den grad året, hvor jeg følte tingene begyndte at ske. Der er for alvor kommet skub på, og der er så meget opmærksomhed omkring min musik.

Hvordan har det været at bryde igennem i et corona-år, hvor man jo ikke kan møde sit publikum fra scenen? 

- På en måde har det faktisk været godt, for der var mulighed for at arbejde med alt det andet hele 2020, og så vokser lysten bare mere og mere til at komme ud og spille live. Så når vi må, er jeg også klar med en turné, hvor jeg skal hele landet rundt fra den ene ende til den anden.

Du skal også spille i aften, og det er jo superfedt at Zulu Awards byder musikerne indenfor, men hvordan synes du ellers musikken bliver dækket i tv? 

- Jeg savner musik-tv. Og jeg tror, dansk musik sagtens ville kunne være et stort program. Jeg ville ønske stationerne turde slå et stort brød op.  Lige nu kan du nærmest kun se et internationalt navn i fjernsynet, når der er finale i X Factor, der er ingen andre programmer, de passer ind i. Det kunne være fedt med et primetime talkshow med musik i fokus. 

Vi sender Drew Sycamore ind i salen og får fat i en storsmilende Mattias Kolstrup. Eks-Duné forsangeren solodebuterede sidste år under navnet Liberty, og som så mange andre musikeren savner han at komme ud at spille. Men for hans vedkommende sker det måske lige om lidt. 

Hej, Mathias, du er da ikke nomineret til noget... ! Skal du spille? 

 - Nej, jeg skal bare nyde det. Og så heppe lidt. På min hustru. 

Hun er også værd at heppe på. Hun er nomineret til Årets Nye Navn, men man har jo kendt hende et stykke tid, så hvordan tager man egentlig imod sådan en nominering?

- Haha, det bliver man da glad for. Det betyder jo at der er nogen, der synes, at man er ved at bryde igennem. Benjamin Hav er jo også nomineret, og han har da været i gang længe. Mit eget band havde spillet i seks år, før vi blev nomineret. 

Din kloge kone sagde at man godt kunne savne mere musik i fjernsynet, synes du også det? 

- Der kunne helt klart godt være mere, men der er jo nogle gode musikprogrammer. Dels er der jo en aften som denne, men det er selvfølgelig kun en gang om året. Jeg har selv deltaget i Toppen af Poppen og det kommer igen lige om lidt. Men det synes jeg er et rigtig godt musikprogram.  

Og herfra vil vi gerne have lov at sige, at din version af Sebastians “80’ernes Boheme” var meget, meget fin. Hvis man vil høre mere til dig, hvor kan man så opleve Liberty live? 

- Jamen, vi havde egentlig sat en hel tour op, som så er blevet udskudt nogle steder. Men de steder, den ikke er udskudt, har vi holdt fast i bookingerne. Så jeg skal faktisk spille i Esbjerg allerede den 6. maj! 

På Tobakken? 

Lige præcis! 

LÆS OGSÅ: REPORTAGE: Zulu Awards 2021 bød på den livemusik, vi alle sukker efter

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA