x

GUIDE: Her er maj måneds mest spændende koncerter

GUIDE: Her er maj måneds mest spændende koncerter

Spillestederne må omsider genåbne den 6. maj

Torsdag den 6. maj genåbner spillestederne omsider at have været tvangslukkede siden midten af december. Det er ifølge DR.dk stadig uvist, præcis under hvilke restriktioner de må genåbne. Kulturminister Joy Mogensen har tidligere udtalt, at hun indtil videre ville anbefale spillestederne at genåbne med samme restriktioner som i efteråret, altså maskimalt 500 personer, siddende og med et sædes afstand mellem hver.

Som noget nyt skal man dog fremvise coronoapas, der viser, at man enten er vaccineret mod corona, er testet negativ inden for 72 timer (enten med PCR-test og antigen-test) eller tidligere har været smittet med coronavirus.

Uanset hvad jubler vi over, at spillestederne nu må genåbne, og vi er derfor tilbage med vores månedlige koncertanbefalinger.

Patina – en patineret boble fyldt med drømme
Patina har for alvor fået sit indtog på den danske musikscene. Bandet, der består af tre trommeslagere – men ikke på den der kitschede Safri-Duo måde – leverer musik, som emmer af højintensitetsbeats og insisterende sangstemmer, der får dig til at sætte tempoet op på den daglige gåtur for at kunne følge takten.

Kan opleves her:
6/5 Train, Aarhus (udsolgt)
7/5 Gimle, Roskilde
8/5 Pumpehuset, København (udsolgt)
20/5 Pumpehuset, København (udsolgt)
21/5 Posten, Odense (få billetter)
22/5 Posten, Odense (udsolgt)

Fribytterdrømme – episk rockfest
Fribytterdrømme har netop udgivet albummet Ikke bange for at dø, men rædselsslagen for at miste livet. Det nye album ligger i forlængelse af forgængeren Skin fra 2019, men har i højere grad et fokus på groove, beats og tekster med erfaringer fra det virkelige liv.

Kan opleves her:
6/5 Posten, Odense
7/5 Spillestedet Thy
8/5 Studenterhuset Aalborg
3/6 Train, Aarhus
4/6 Templet, Lyngby (med Neu Sierra)
5/6 Rising Festival, Rønne
11/6 Gimle, Roskilde (med Neu Sierra)
17/6 Store Vega, København (med Neu Sierra)

Ganger – dansk pops fremtid
2020 har været et godt år for Ganger (billedet). Her på GAFFA har vi således givet Gangers 2020-album Tro de sjældne seks stjerner og givet dem mærkatet som dansk pops fremtid. Samtidig kårede GAFFAs samlede skribentstab Tro som årets femte bedste danske album. Nu kan de endelig høres live igen.

Kan opleves her:
6/5 Gimle, Roskilde
7/5 Train, Aarhus
27/5 Magasinet, Odense
28/5 Kulturloft, Ebeltoft
29/5 Sønderborghus, Sønderborg
3/6 Fermaten, Herning
4/6 Tobakken, Esbjerg
5/6 Kulturværftet, Helsingør
13/6 Bremen Teater, København

Brimheim + Reveal Party – dobbelt op på mystik
Med mørke, flygtige guitarer og en stærk og inderlig vokal kan Brimheim bedst beskrives som Florence Welsh og PJ Harveys illegitime kærlighedsbarn. Med referencer til både shoegaze, Midwest emo og bedroom-pop har Reveal Party Emily Holm Nyhuus i front. Nu kan begge dele opleves på Vega.

Kan opleves her:
12/5 Vega, København

Andreas Odbjerg – popelsk dig i Danmarks nye popcharmør
Andreas Odbjerg laver dansk populærmusik af bedste skuffe. Det er pop, man kan forelske sig til, pop man kan forelske sig i, og pop, man forelsker sig på grund af. Med singlen "Føler mig selv 100" blev Andreas Odbjerg i 2020 et navn, der kom på alles læber. 

Kan opleves her:
13/5 Train, Aarhus
14/5 Posten, Odense
29/5 Hotel Cecil, København

Rikke Thomsen – å sønnejysk manér
Hun har lige været nomineret til en GAFFA-pris som ”Årets nye danske navn”. Noget tyder på, at Thomsens kærlighed til at fastholde det sønderjyske sprog – for det er et sprog, siger hun – går lige i danskernes hjerter. Nu kan de sønderjyske toner opleves live.

Kan blandt andet opleves her:
13/5 Tøjhuset, Fredericia
14/5 Skråen, Aalborg
15/5 Paletten, Skive
20/5 Beta, København
22/5 Rampelys, Silkeborg
23/5 Kulisselageret, Horsens
2/6 Train, Aarhus
12/6 Nord-Als Musikfestival, Nordborg
3/9 Fanø Vesterland, Nordby
22/10 Sønderborghus, Sønderborg
10/12 Mantziusgården, Birkerød

Aksglæde – en højenergisk tekstmager
Aksglæde er på spil i et drømmende og nostalgisk univers. Med raffinerede formuleringer akkompagneret af dansable beats er han for alvor på vej frem. Her er energien opadgående. Her er natten spillevende. Her er en invitation til ungdommens rus. En blanding, som er særlig mærkbar, når han står på scenen i maj.

Kan opleves her:
14/5 Train, Aarhus
15/15 Posten, Odense
28/5 Vega, København (udsolgt)

Selina Gin – kamæleonen fra Nelson Can
Det kom lidt som et chok, da Nelson Can trak stikket i januar 2020. Det forventede tomrum efter bruddet blev dog hurtigt skiftet ud med håbefulde forventninger til forsanger Selina Gin, der som soloartist bevæger sig mellem fængende popmelodier og melankolske lydlandskaber.

Kan opleves her:
19+20/5 Loppen, Christiania 

Ginne Marker  – “Årets Talent” ved Carl-Prisen 2020
Den 25-årige aalborgenser, der går under kunstnernavnet Ginne Marker, kan med sit guitarspil og sin rørende stemme formidle store følelser på en lavmælt, underspillet, ja, nordjysk manér. Ginne Markers debutalbum, For Seasons to Come, udkom i november 2019 og tæller over en million streams. 

Kan opleves her:
19/5 Spillestedet Thy
20/5 Musikkens Hus, Aalborg
22/5 Musikhuset, Aarhus
23/5 Hotel Cecil, København (udsolgt)
26/5 SG25, Haderslev
27/5 Sønderborghus, Sønderborg
30/5 Musikhuset, Aarhus
16/6 Dexter, Odense
17/6 Viften, Rødovre
20/6 Toldkammeret, Helsingør

Slægt – en heavy-palet med mange nuancer
Slægt har i de seneste år cementeret deres plads som et yderst spændende metalband på den danske scene. Med et udgangspunkt i traditionel, skandinavisk black metal kombineret med klassiske heavy metal-dyder og et vildt og til tider uforudsigeligt liveshow har Slægt skabt noget, som er deres helt eget.

Kan opleves her:
15/5 Aalborg Rock & Metal Festival (udsolgt)
22/5 Atlas, Aarhus

Iceage – skubber musikalske grænser
Iceage skubber gang på gang til grænserne for, hvordan deres musik kan lyde, og den kommende udgivelse, Seek Shelter, er ingen undtagelse. Elementer af blues og gospel samt bandets nyeste tilføjelse, guitaristen Casper Morilla Fernandez, spiller op ad eksperimenterende produktioner.

Kan opleves her:
26/5 Posten, Odense
27/5 Studenterhuset, Aalborg
28/5 Drivhuset, Skive
2/6 Harders, Svendborg
3/6 VoxHall, Aarhus
4/6 Sønderborghus, Sønderborg
5/6 Tobakken, Esbjerg

Selma Judith – vil have lov til at være vred
Selma Judith slipper vreden og musikken løs på Hotel Cecil den 26. maj. Den nye single "Some Folklores" viser Selma Judiths frie tilgang til popmusikken. Her er livlig violin, ukonventionel rytmik og en strittende lyrisk langefinger til et samfund, hvis forventninger man aldrig kan indfri.

Kan opleves her:
26-27/5 Hotel Cecil, København (koncerten 26/6 er udsolgt)

Chinah – er endelig tilbage
Den rettidige tilbagekomst af nogle af Danmarks foretrukne leverandører af mørk pop er mere end velkommen, og med deres spritnye album Feels Like Forever viser det sig uden tvivl, at de er lige så dragende og spændende som nogensinde før.

LÆS OGSÅ: MEDIE: Johnson & Johnson ude af dansk vaccineprogram – augustfestivaler i fare?

Kan opleves her:
27/5 Vega, København
28/5 VoxHall, Aarhus
29/5 Godset, Kolding 
4/6 Kulisselageret, Horsens
5/6 Spillestedet Thy, Thisted
11/6 Studenterhuset, Aalborg
12/6 Harders, Svendborg


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA