x

OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve til sommer

OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve til sommer

GAFFA bringer en oversigt over de mindre festivaler og musikevents, der fortsat planlægger at blive afholdt over sommeren, eller er i tænkeboks omkring en alternativ afvikling.

Tirsdag den 4. maj var det, mildest talt, en sort dag for dansk kulturliv. De store festivaler faldt på række, mens festivalelskere landet over fik slukket den sidste flig af håb for en sommer med musikfestivaler. Men fortvivl ej. Der er stadig lidt lys forude, hvis du hungrer efter øl, bas i brystet og festival. GAFFA bringer her en guide over de mindre festivaler, der fortsat står til at blive afviklet over sommeren. Nogle i en anden form, mens andre er nye tiltag, der er blevet til inden for pandemiens rammer.

Tivoli, Havefest og Lillefredag – hele sommeren

Tivolis Fredagsrock er udskudt på ubestemt tid, men til gengæld præsenterer Tivoli intimkoncerter under navnet Havefest hver fredag på de tre scener Orangeriet, Pantomime og på Plænen, med navne fra dansk musiks vækstlag. Desuden vender Lillefredag tilbage hver torsdag.

Nordic Noise, Amager Bio 7.- 8. maj

Allerede i denne kommende weekend afholdes en indendørs rock-og metalfestival i København. Festivalen er for længst udsolgt med 330 solgte biletter.

Minifestival på Ofelia Plads 17.-20. maj

Ofelia Plads danner rammer omkring en minifestival, der er indgået i samarbejdet med Roskilde Festival og Det Kongelige Teater. Festivalens tager udgangspunkt i det oplysende værk, skabt af kunstner Martin Creed. Et roterende neon-kunstværk under navnet ”UNDERSTANDING”, som har stået på pladsen siden slutningen af 2020. Her bliver afslutningen på udstillingen fejret ved en fire dages minifestival, der byder på kunst, musik og talks. Og selvom festivalen nu melder udsolgt, kan du dog stadig nå at opleve værket. Ganske gratis.  

Esbjerg Fuzztival 21.-22. maj

Garagerock- og psychfestivalen gennemfører, men med et nyt lineup af rent danske bands – og reduceret billetpris.

Brundby Rockhotel, Samsø – hele sommeren

Det intime spillested og hotel på Samsø har koncerter hele foråret og sommeren – med blandt andre Hugorm, Peter Sommer, Steen Jørgensen, Claus Hempler og Ginne Marker.

Alice, København – hele sommeren

Nørrebro-spillestedet rykker udenfor i gården og ind på andre spillesteder grundet udfordringer med deres ventilationssystem, som skal opgraderes. Der er dog koncerter i Alice-regi hele sommeren med blandt andre Clarissa Connelly (5. juni), Afsky + Gabestok (10. juni) og Jakob Bro, Arve Henriksen og Jorge Rossy (13. juni).

Gæstgiveren, Bornholm – hele sommeren

Spillestedet i Allinge på Bornholm lover intimkoncerter som i de seneste adskillige år. Programet offentliggøres inden længe.

De Grimmeste Aftener, Brabrand – juni-august

Brabrand-festivalen vender tilbage hver fredag sommeren over. De offentliggjorte navne er indtil videre Bersærk, Steen Jørgensen, podcasten Fries Before Guys, Bogfinkevej og Kristian Leth.

Rising Festival, Rønne 4.-6. juni

Den bornholmske Wonderfestiwall i Allinge har desværre måttet aflyse, men den lidt mindre Rising Festival gennemfører, inden døre i Muzikhuset i Rønne. De optrædende er velanskrevne navne som blandt andre Joyce, Fribytterdrømme og Baby in Vain.

Sommer på Værftet, Svendborg 4. juni-24. juli

Der er masser af koncerter på Svendborg Havn med blandt andre TV-2, Christopher, Medina med flere.

Haze over Haarum, Harboøre 10.-12. juni

Festivalen Haze over Haarum ved Harboøre i Vestjylland planlægger fortsat en afvikling. Dog ikke indenfor de normale rammer. Festivalen skriver på sin hjemmeside: ”Desværre ikke i den form, som vi allerhelst så – og heller ikke, som den plejer. Men vi går efter at lave den allerbedste festival inden for de rammer, der bliver fastsat af myndighederne." Hvordan festival præcis kommer til at tage sig ud, er dog stadig ikke offentliggjort. 

Aarhus Åbner Op 10. juni-10. juli

Musikhusparken i Aarhus er klar med koncertrække med blandt andre Peter Sommer & Tiggerne, Annika Aakjær, Aura Dione, Marie Key, Carl Emil Petersen, Thomas Dybdahl, Bo Kaspers Orkester, Baest, Orm, Xenoblight med flere.

Randers Åbner Op 11. juni-10. juli

Pladsen ved Arena Randers præsenterer koncertrække med blandt andre Queen Machine, Sko/Torp & Sanne Salomonsen, Dodo & The Dodos med flere. 

Sammen om Sommer, Horsens 10. juni-19. juli

Fængselsparken i Horsens byder på fire siddende udendørs koncerter i juli:

Torsdag den 10/6: Rasmus Walter + Jonah Blacksmith
Fredag den 11/6: Christopher (akustisk)
Fredag den 18/6: Scarlet Pleasure
Lørdag 19/6: Søren Huss / Karl William

Midland Festival, Hasmark Strand 17.-19. juni

Festivalen på Hasmark Strand Camping på Fyn byder på blandt andet Johnny Madsen Band, Sweethearts og The Consolation.

Bloom Festival, København 18.-20. juni og 15. juli

Den københavnske natur -og videnskabsfestival lancerer hele to begivenheder over sommeren. Først en gratis festival i juni, under navnet ”Bloom Under The Oak”, hvor Søndermarken fyldes med gratis talks, smagsoplevelser og musik, som løber af stablen fra den 18. til 20. juni. Senere på sommeren afholdes endagsfestivalen ”Summer Bloom”. En endagsfestival, der afholdes i Klintebjerg i Geopark Odsherred, og som har særligt fokus på smag, lyd og natur, men også byder på livemusik.

Byens Ø, Odense 23. juni-11. september

Koncertrække på Odense Havn med følgende kunstnere:

23. juni: D-A-D
24. juni: Magtens Korridorer
25. juni: Scarlet Pleasure
26. juni: Hugorm
2. september: Jung
3. september: Alex Vargas
4. september: Kesi
9. september: Hjalmer
10. september: Tim Christensen
11. september: TBA

Picnic På Plænen, Thyholm – 25. juni-20. august

Thyholm-spillestedet Høloftet er atter klar med en udendørs koncertrække. Årets optrædende er blandt andre Allan Olsen, Ida Corr, Jacob Dinesen, Sebastian solo, Michael Falch, Rugsted & Kretzfeldt, Jonah Blacksmith, Poul Krebs og Søren Huss.

Sommerkoncerter på Musikkens Plads, Aalborg 25. juni-8. august

Pladsen ved Musikkens Hus i Aalborg byder på koncerter med følgende:

25. juni Marie Key + Carl Emil Petersen 
25. juni Hugorm
27. juni Annika Aakjær + Malte Ebert
27. juni Anne Linnet + Aura + Fenja
6. august: Christopher
8. august: Mads Langer

Grøn Fest, Horsens 26. juni

Festivalen for bæredygtighed præsenterer blandt andre Kristine Hoelgaard.

Musik og Kultur i Odsherred 26. juni-14. august

Koncertrække med blandt andre Barbara Moleko, Annika Aakjær og Magtens Korridorer.

Copenhagen Jazz Festival 1.-24. juli

Den traditionsrige jazzfestival gennemfører, men med store ændringer. Festivalen fortæller, at den har besluttet at 1) primært basere årets festival på byens spillesteder, 2) udvide perioden fra 10 til 24 dage samt 3) invitere spillesteder og arrangører i Københavns omegnskommuner til at være med i 2021-udgaven.

Come2Live Slotskoncerter 3. juli-29. juli

En række danske kunstnere, blandt andre Tim Christensen, Carl Emil Petersen og Annika Aakjær giver koncerter ved danske slotte i smukke omgivelser, og der er også live podcast med Mads og A-holdet og Nikolaj & Millings Let’s Groove-funk-cast. Koncerterne kan opleves her:

3.-4. juli: Gram Slot

31. juli-1. august: Gaardbogaard

14.-15. august: Frijsenborg Slotspark

21.-22. august: Lundgsaard Gods

28.-29. august: Ledreborg Slotspark

18b Går Ud, Harboøre 8. juli-6. august

Harboøre-kulturhuset 18b præsenterede sidste sommer det coronavenlige live-initiativ ‘’18b går ud’’, hvor læssevis af sofaer blev linet op udendørs, hvorfra et siddende publikum kunne nyde livemusik i det fri. I år er 18b går ud tilbage med et stjernespækket musikprogram – som dog denne gang kan opleves fra teakstole i stedet for sofaer. Årets optrædende er blandt andre Hymns from Nineveh + Teitur, Tim Christensen, Marie Key, Christopher, Malte Ebert og Anne Linnet

Metal Magic Festival, Fredericia 8.-10. juli

Fredericias metalfestival melder klar med blandt andre Gabestok og Nervegas.

Parasol Festival, Odense 9.-10. juli

Den restriktionsvenlige festival i Odense Centrum så første gang dagens lys sidste år og vender tilbage i år – denne gang med blandt andre Barselona, Bbybites og URO.

Aarhus Jazz Festival 10.-17. juli
Også den aarhusianske jazzfestival agter at gennemføre i 2021, ligesom den gjorde i 2020

Sommerliv, Fanø 12.-25- juli

Arrangørerne fra Fanø Vesterland håber stadig at kunne holde festival i september, og helt sikkert er det, at de byder på 14 aftener i træk fra den 12.-25. juli med koncert i Nordby på øen hver aften. Alt fra Benjamin Hav over Annika Aakjær, Marie Key og Signe Svendsen til Folkeklubben.

Golden Island Festival, Rønne 16.-18. juli

Nystartet elektronisk festival på det tidligere landsstævnestadion byder på blandt andre ItaloBrothers.

5700 Summer, Svendborg 23.-31. juli

Svendborg-festivalen blev ligesom Parasol i Odense første gang afholdt sidste år og finder også sted i år. Blandt årets navne er D-A-D, Alphabeat, Folkeklubben, Drew Sycamore, Artigeardit og mange flere

Fjordfest i Hals 31. juli

Festen byder blandt andet på Rugsted & Kreutzfeldt, The Powls og We Love Sanne.

Engage Festival 27. juli og 14. august

Festivalen arrangeret af og til støtte for veteraner knokler for at kunne afvikle deres festival i 2021, der finder sted den 27. juli på Kastellet i København og den 14. august på Skive Kaserne.

New Note Festival, Hillerød 6. august

Hillerød-festivalen melder også klar med blandt andre Joyce, Fraads og Lalune.

Strøm Festival, København 11.-14. august

Den elektroniske festival skriver på Facebook: ”Midt i festivalmørket er der heldigvis også lys: Vi afholder Strøm Festival 2021 som planlagt den 11. - 14. august. Vi arbejder hårdt på at få de sidste detaljer på plads og glæder os til at dele det fulde program med jer snart - følg med her!”                      

ØreSound, Amager 12.-14. august

Den nystartede festival på Amager agter at gennemføre i nedskaleret udgave med plads til 5000 personer – der kan hæves til 10.000, hvis restriktionerne løftes.

Cirkus Metal, Ringe 13.-15. august

Event i Ringe med både cirkus og metal – ren win-win. Blandt andre kan man opleve Terrorpy, Killing og Galge, samt klovne og ildshow

Vi Elsker 90’erne 14.-28. august

”Vi arbejder ud fra en model, hvor vi må være 5000 mennesker pr. arrangement og vil så hurtigt som muligt melde ud, hvor mange billetter der er tilbage til salg i de respektive byer,” melder festivalarrangør Riffi Haddaoui i en pressemeddelelse, hvor han også udtaler: "Hos os stopper festen aldrig".

Garagefæst, Odense 14.-15. august

Gratisevent ved Kansas City i Odense med lokale bands.

Atlantia Sommerlyd, Slagelse 20.-21. august

Festivalen i Slagelse melder klar – de optrædende offentliggøres snart.

Uhørt Festival, København 20.-22. august

Den københavnske upcoming-festival satser på at gennemføre.

Den Grænseløse Festival, Jernhatten ved Ebeltoft, 20.-22. august

Ud over musikken og fællesskabet er kunst, måltider og natur også en del af den lille festival. Musikken leveres af Baby in Vain, Ibrahim Electric, Fastpoholmen, Babylove & The Van Dangos, Sært Skarn, Hvalfugl og Guiding Star Orchestra.

Karrusel, København 26.-28. august

Den Distortion-relaterede festival udvider festivalen med en dag, der løber over weekenden 26.-27. august på Refshaleøen i København.

Juicebox Festival, Frederiksberg 28. august

Vækstlagsfestivalen under Bispeengbuen på Frederiksberg bliver afholdt for fjerde gang.

Skive Festival – første weekend i september

Den jyske festival planlægger at afvikle festivalen, der tidligere er blevet udskudt fra juni til september. Som følge af de nye restriktioner må festivalen melde udsolgt med makskapacitet på 5000. Til gengæld lover de i samme sammenhæng, at de afvikler en Open Air i løbet af august.

Tomorrow Festival,København – 3.-4. september

Den nye festival i Valbyparken, der markedsfører sig med en bæredygtig profil, forsætter, hvor du blandt andet kan opleve navne som Scarlet Pleasure, GRETA, Den Sorte Skole og Savage Rose.

Aarhus Festuge – slut-august og start-september

”Vi har hele tiden håbet, at vores placering i sensommeren ville komme til at tale til vores fordel. Så det er utrolig betryggende at vide, at det til trods for den forsinkede vaccineplan ser ud til, at vi til den tid er så langt i genåbningsfaserne, at de fleste af de planlagte arrangementer kan indordne sig de nye retningslinjer og komme ud og leve”, fortæller direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner. 

Midtfyns Festival 3.-4. september

Festivalen, der genopstod i 2019 efter 15 års stilhed, men også måtte aflyse i 2020, satser på at gennemføre i 2021- Programmet består af blandt andre Magtens Korridorer, Sanne Salomonsen, Nymalet, Lasse Helner og Back to Back. 

Backlands Festival, Odsherred 10.-12. september 

Den danske minifestival, der forener natur, cykling og musik, finder som planlagt sted i september, i Geopark Odsherred. 

Spot Festival, Aarhus 16.-17. september

Den aarhusianske vækstlags -og branchefestival, der tidligere på foråret offentliggjorde sin flytning til det tidlige efterår, lover en fortsat afvikling. Den 4. maj delte festivalens leder, Gunnar Madsen, en offentlig kommentar, der understregede vigtigheden af afviklingen – af hensyn til de danske musikere, der er hårdt ramte af nedlukningen.  

Vesterbro Rock Fest 17.-18. september

Festivalen gennemfører og har blandt andre Superloader, Odd Palace og Roxy Jules på plakaten.

Festivaler, som endnu er uvisse, og som lover at vende tilbage med mere info:

Frederikssund Festival (opdatering: festivalen oplyser, at den bliver gennemført)

Kun For Forrykte Festival (opdatering: For For Forrykte flyttes til 27.-28. august med stort set uændret program – også hovednavnet Ten Years After kommer)

Stella Polaris (festivalen melder, at dens dj's bliver en del af Tivolis Havefest-koncept. Om selve Stella Polaris bliver gennemført, er pt. uvist)

Badesøen (opdatering: festivalen oplyser, at den bliver gennemført)

GrimFest (opdatering: GrimFest oplyser, at den bliver gennemført) 

Grøn Koncert – skal under alle omstændigheder nedskalere (opdatering: Grøn Koncert oplyser 10. maj, at de desværre må aflyse årets koncerter)

Alive Festival (festivalen oplyser, at den stadig er i tænkeboks)

Wonderfestiwall (opdatering: festivalen aflyser)

Wall of Sound (opdatering: festivalen aflyser)

Fanø Vesterland (opdatering: festivalen oplyser, at den bliver gennemført)

Kalundborg Rocker (opdatering: festivalen oplyser, at den bliver gennemført)

Desuden overvejer Smukfest en mindre endagsbegivenhed, mens Tønder Festival lover en koncertrække i Kulturhuset Schweizerhalle 17.-29. august.

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Disse festivaler har aflyst


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA