x

CS Nielsen, Amalie Riis og Tobias Stenkjær - turnedagbog del 2

CS Nielsen, Amalie Riis og Tobias Stenkjær - turnedagbog del 2

Vores lyseblå KLM-fly lander med et blødt bump på Billunds asfaltbaner efter en fin hjemtur over vadehavs- øer og gyldne skovstrækninger. Det er onsdag eftermiddag og tid til at gøre status over de sidste par dages tour.

Mandag aften kl. 23. Efter en fantastisk thaimiddag i hjertet af Amsterdam hanker vi op i guitarerne og begiver os ned til bluesklubben Maloe Melo. Et skramlet lokale domineret af en langstrakt bar og i bunden en lille scene indrammet af et gammelt træskilt med ordene Juke Joint. Det kunne vist ikke være helt ved siden af. Vi har ikke rigtig nogen forventninger til aftenen, men værten på denne åbne scene viser sig at være en fremragende rootsmusiker ved navn Peter Lavell, som er helt hjemme i den amerikanske folkemusik-tradition. De næste fire timer bliver der spillet, jammet og udvekslet anekdoter i helt stor stil, og alle barens gæster byder ind med sange, de gerne lige vil høre med Townes Van Zandt, Hank Williams eller Johnny Cash. Som regel synger CS Nielsen eller Peter Lavell for, mens vi andre lægger kor på, spiller mundharpe og supplerer med ekstra guitarspil. Kl. 3 slendrer vi langs byens kanaler, enige om at Amsterdam er noget helt særligt!

Tirsdag, og vi kan slappe lidt af i Amsterdam, før vi vender vores ”ministerbil” mod Rotterdam og den lille radiostation LON-radio. Her venter et tre timers liveprogram med både musik og interviews. Efter tre timer i kø på motorvejen kan vi heldigvis lige nå en hurtig gang Mustard Soup på den lokale diner ”Cartoons”.

Bygningen, som huser LON-Radio, er et lille firkantet hus i et parcelhuskvarter cirka 10 km uden for centrum af Rotterdam, og det ligner mere en transformatorstation end en radiostation – men det bliver igen en fremragende aften. Tænk at lade tre forholdsvis ukendte, danske artister spille otte sange live hver, kombineret med uddybende interviews – den var nok ikke gået ret mange steder i Danmark. Det lille hus bliver hurtigt pakket med folk, da alle radioværter og teknikere har medbragt koner, rødvin og god stemning, så det bliver nærmest en slags huskoncert og radioshow på én gang.

Om det er den indbyrdes konkurrence eller de hyggelige omgivelser, der gør det, ved jeg ikke, men Amalie Riis åbner med et brag af et sæt, som virker helt magisk på os alle sammen, hvorefter CS og Tobias følger trop med superintense koncerter. Alt bliver heldigvis optaget og øjeblikkelig sendt til os per email, og værterne er helt overstrømmende i deres begejstring – programmet skal genudsendes fredag, de vil ringe mig op i Danmark næste tirsdag for yderligere interview og de beder om ekstra kopier af pladerne for at kunne promovere os over for andre radiostationer i Holland. Ikke så sært, at vi svæver lidt på turen tilbage mod Shiphol, hvor vi afleverer lejebilen og indlogerer os på det lokale IBIS Hotel og runder tre dages succes af med en god smagsprøve på en anden hollandsk kvalitet – øllet!

 

 

 

 

 Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA