x

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

HOLD ØJE MED: Fire favoritter fra vækstlaget

I vores "Hold øje med"-sektion præsenterer vi dig for en række nye artister, som du med fordel kan tjekke ud. Alle upcoming artister har brug for så meget opmærksomhed som muligt i den her svære tid for den spirende kultur. 

Sonic Girl 

Sonic Girl er en facade. Sådan forklarer Maria Damgaard Jensen det i hvert fald. Hun er musikeren bag det nye, hypede popnavn Sonic Girl, og under sit alias udforsker hun de forskellige personaer, en popstjerne kan påtage sig – og som vi i og for sig alle kan tage på.

Med sine to første singler ”Girlfriend” og ”Haskerboy” er den danske musiker med til, at vi herhjemme endelig kan omfavne hyperpoppen. En nyere nichegenre af popmusikken med blandt andre Charli XCX og 100 gecs i front, hvor digitaliserede forvrængninger af både melodi og vokal står i centrum, mens AutoTunen er alfa og omega. Så vi ender et sted, hvor tankerne lidt flyver mod 90’ernes tyggegummi-pop.

Man kan også næsten smage tyggegummien, når Sonic Girl inviterer ind til fortællinger om afsavn og lyst. Fortællinger, vi forhåbentligt kan dykke mere ned i, når debutalbummet udkommer.

Bonad 

Randers er en af de danske byer, hvor det ikke er svært at finde fordomme. Det er noget med Mokai, at være en slagsbror og køre på Puch Maxi.

Men Randers kan også andet end det. For eksempel er Randers det sted, hvor et af landets nye, solide, danske popbands stammer fra. Bonad hedder de, og det udtales vist også bedst på randrusiansk.

I Bonad møder vi fire unge musikere, der leverer popmusik af fineste kaliber. Ud over den dominerende guitar og den legende synth bør der lyde en helt særlig cadeau til forsanger Rachel Grace Lund, der står som en lysende stjerne i front for bandet. Den storladne vokal er særligt det, der gør Bonads poppede toner til noget helt særligt.

I skrivende stund har vi kun kunnet finde musik på bandets egen Facebook. ”Done” og ”Don’t Forget Me” er begge præsentereret som livesessions, der skaber høje forventninger til fremtiden.

Billie and the Bell 

Hvis du også sidder og synes, at der er noget genkendeligt over stemmen fra Billie and the Bell, kan det forklares med, at forsanger Billie Koppel er datter er Annisette fra det ikoniske The Savage Rose. Den hæse, personlige stemme er gået i arv, og i Billie and the Bell viser Koppel sig fra en inderlig og stemningsfyldt side.

Selve Billie and the Bell er et nyt projekt, kan der næsten være tale om et comeback. For godt ti år siden havde Billie Koppel nemlig duoen Catbird sammen med tangentspilleren Frank Hasselstrøm. Han er også med i dette nye band, og sammen med guitarist Joel Gjærsbøl Pedersen er trioen fuldendt.

Ved forårets start teasede trioen, hvad man kan forvente af Billie and the Bell med deres selvbetitlede debut-ep. En ep, der bestod udelukkende af covernumre. To sange fra Tim Buckley og en enkelt fra Antony and the Johnsons. Så vi på den måde kan smage på, hvordan Billie and the Bell forstår at dyrke stemninger og efterlade et indtryk, alt imens de er i fuld gang med at indspille originalt materiale til deres debutalbum. Et snedigt træk fra en meget interessant trio.

Astrid Cordes 

Måske har du ikke hørt om Astrid Cordes før, men hun er ej heller et nyt navn på den danske musikscene. Gennem flere år har hun nemlig været den ene halvdel af den populære indieduo Shy Shy Shy. I 2020 gik hun dog solo og står nu under eget navn. Samtidig har hun skiftet den sødmefulde indiepop ud med et mørkere lydbillede. Det er skrøbeligt og storladent, og debut-ep’en fra foråret rummer en hel del facetter, som er utroligt spændende at udforske.

Beautiful Mess hedder ep’en, og det er en ærlig og personlig fortælling – næsten som et portræt på lyd. Det er både dystert og håbefuldt, præcis som livet selv kan være. Gennem seks sange viser Cordes os, at hun som soloartist både kan præstere langsom sovekammerpop og insisterende elektroniske indiebangers, alt imens hun bevæger sig i et tekstunivers, som godt tør stå ved livets mørke sider.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Varm, fyldig og smuk debut med lidt røde kinder


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA