x

Kommentar: Sort Solopgang søges!!!

Kommentar: Sort Solopgang søges!!!

Festen for Wili Jønsson i Amager Bio var fantastisk, og Store-Steen Svarre og resten af TYG med de altid veloplagte Moe-søstre på kor var funky og fede, specielt hyldestsangen til skibet Hela og de seksogethalvt tons, som var dagens akkord. Den forstod vi godt på Amager, Christianshavn og omegn.

Men det var da Steen Jørgensen og Lars Top-Galia medbringende Johan Lei Gellett på trommer og Rune Kjeldsen på guitar entrede scenen, sammen med aftenens midtpunkt på bas, at det hele blev farligt og vi blev mindet om, at rock er og nødvendigvis skal være noget farligt stads. Noget, der leves med livet i hænderne.

Da Steen entrede den scene, fik vi den snert af ærefrygt, som vi måske havde fået, hvis Kim Larsen havde gidet at komme forbi. Fra den første strofe af ”Daughter Of Sad” var der fare på færde, og hen over numre som ”Shaheeba Bay” og ”Dog Star Man” samledes vi om en seriøs rockkoncerts besættende fortættede energi. Lige pludselig var det bare alvor, og på bassen var Wili alt det, som vi hyldede ham for, nemlig bassisten fra seje Gasolin’. Ligesom vi gik direkte ud over Langebro, transporteret af Steen og hans sammensvorne, og vi vidste, at Sort Sol bare ikke er et band, der skal holde for lange pauser. Trods fraværet af Peter Peter, Thomas og Knud var følelsen af, at den hellige gral er indenfor rækkevidde, helt nærværende.

Lad os få den sorte solopgang. Hen over Langebro og ud over det ganske danske land!

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA