x

Esbjerg Fuzztival 2021 var endnu en succes – festivalarrangørerne har store planer for fremtiden

Esbjerg Fuzztival 2021 var endnu en succes – festivalarrangørerne har store planer for fremtiden

Bo Sejer og Thomas Sørensen fra Esbjerg Fuzztival har været travle herrer i de seneste par uger, efter alle internationale bands meldte deres aflysning inden for 48 timer. Derefter havde arrangørerne tre muligheder: At aflyse 2021-udgaven, flytte den eller booke 11 nye navne på knap to uger. Det blev det sidste scenarie, hvor blot ét band ikke var dansk, Sleeping Child fra Hamburg. Dertil sænkede man billetprisen til det halve (250 kroner for en partout-billet, red.) og lod samtidigt de oprindeligt købte billetter forblive gyldige til Esbjerg Fuzztival 2022. Festivalen fandt sted på Tobakken i Esbjerg 21. og 22. maj. Mens det stod på, talte vi med to af arrangørerne.

Interviewet foregår i spillestedet Tobakkens lille sal, som fællesareal for frivillige, kunstnere samt presse. Undertegnede så københavnske Måneskjold (*****) før interviewet, hvor sangen ”Atomknuser” fungerede allerbedst under bandets optræden.

Thomas Sørensen: – Det har været en udfordring på mange fronter. Derudover gav det et par bump på vejen. Vi satte det hele op i solskin i denne uge, og idet vi åbner dørene, vælter regnen bare ned. Når det er sagt, er vi glade og særligt glæde for opbakningen på trods alle de her ting. Vi mærker, at folk er sultne. Efterhånden har vi meget trofaste billetkøbere, der har været der alle fire eller tre gange, og de kommer igen. Det er et kæmpe skulderklap for os.

Tag mig lige lidt i hånden: For to uger siden fik I alle disse afbud på blot 48 timer – hvad gjorde I derefter?

Thomas Sørensen: – Til at starte med overvejede vi igen at flytte festivalen, ligesom sidste sommer, men faktisk skulle vi genbooke alle bands undtagen ét sidste år, efter vi flyttede festivalen med et par måneder. Med dette in mente fik Bo idéen, at vi godt kan lave en festival, fordi der ikke er nogle danske restriktioner, der ville kunne forhindre vores festival. Det er egentlig kun de udenlandske restriktioner, der ramte os og forhindrede, at de udenlandske bands kunne komme. Derfor udsætter vi årets billetter og lader dem forblive gyldige til næste år, starter fra nul og booker hele programmet på ny og sælger nye billetter dér inden for de få uger. Det var en genial idé, selvom det er sindssygt svært at planlægge og organisere en festival på så kort tid.

Imponerende. Nu er vi halvvejs med dette års udgave af Esbjerg Fuzztival (interviewet blev lavet lørdag den 22. maj, red.) – er jeres forventninger blevet indfriet?

Bo Sejer: – Vi vidste faktisk ikke, hvad vi helt skulle forvente. Hvad sker der, når man nulstiller helt og har 0 solgte billetter – formår vi at sælge 200 eller flere billetter på så kort tid, på baggrund af udelukkende danske bands? Det var lidt gambling. Mange af de her bands kan trække 30 til 60 mennesker i København – kan de så trække 200 mennesker i Esbjerg? Vi kan konstatere, at det lykkedes.

Thomas Sørensen: – Jeg synes også, at det er værd at notere sig, at 60 procent af billetkøberne af de oprindelige billetter har valgt at beholde deres billet til 2022. Dermed har vi samtidigt sikret os allerede en god likviditet til planlægningen af 2022-udgaven. Derudover kan vi sælge flere billetter i det hele taget…

Bo Sejer: – … og dermed kan vi også grave endnu højere i forhold til endnu større bands til næste år.

Og med ingen restriktioner og Tobakkens kapacitet in mente kan det hele vokse meget hurtigt og tiltrække mange gæster.

Thomas Sørensen: – Helt klart. Det er også noget, som vi går efter. Vi går også efter det tyske marked og Hamburg. Jeg elsker det tyske community omkring denne genre, og der ligger et kæmpe potentiale i fremtiden.

Bo Sejer: – Der ligger mange muligheder, og uden restriktioner kan vi endnu mere gå efter bands, vi drømmer om at booke, som for eksempel Colour Haze. Vi har nogle gode faciliteter her hos Tobakken og et godt samarbejde. Vi håber ikke kun at vokse som festival, men håber også at vækste denne genre i Danmark. Vi vil arbejde hårdt for dette i fremtiden. Det er vildt svært for eksempel at tiltrække københavnere til Esbjerg. For folk i København er Esbjerg nærmest på den anden side af jorden. Det havde faktisk været nemmere med sådan en festival i København, men vi valgte bevidst at satse på Esbjerg. Jeg er passioneret omkring at gøre Esbjerg til en fed musikby og vil give esbjergenserne noget, som de ikke i forvejen har. Faciliteterne er der jo. Nu er det op til os at omsætte vores idéer yderligere.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Esbjerg Fuzztivals fjerde udgave er anden udgave i pandemiens skygge


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA