x

Kaka teamer op med Snoop Dogg på ny single

Kaka teamer op med Snoop Dogg på ny single

Singlen "Dog Bite" er ude nu

For en uge siden offentliggjorde den danske sanger og rapper Kaka i et opslag på Instagram, at han skulle medvirke på en ny single med den amerikanske rapper Snoop Dogg. Med tanke på Kakas udviklede sans for humor var det nok de færreste, der troede, dette var sandt, men i dag kommer singlen ”Dog Bite” så på gaden og jo, den er skam god nok. Drengen fra Allerød er med! 

Kakas karriere begyndte ellers tilbage i 2007, hvor han optrådte med Natasja ved hendes sidste koncert i København, inden hun samme år omkom ved en tragisk bilulykke i Jamaica. I 2009 allierede han sig med producerne Pharfar og Fresh-I og deres sound system Donkey Sound, og i 2011 brød Kaka for alvor gennem lydmuren som gæstevokalist på Wafandes første single ’'Gi’ mig Et Smil'’.

Året efter udsendte han sin første officielle single ’'Bang Bang (Reggaejam)” udsendt på det dengang netop dannede pladeselskab Donkey Records, og i 2013 fik Kaka endnu et hit med singlen "En sidste sang", der blandt andet har modtaget guld for streaming. Siden 2019 og singlen ”Bli’ ved” har der været mere stille på udgivelsesfronten, men nu er han atter tilbage i fuld effekt, denne gang under sit engelske alias Fire Raka.

Ed Sheerans fætter
GAFFA har fået et interview i forbindelse med verdensnyheden om Kakas medvirken på den nye single med Snoop Dogg, og Kaka fortæller ærligt, at det nok mest var tilfældigheder, der gjorde udslaget.

– Det kom sig af, at Waf’ (Wafande, red.) for et par år siden havde skrevet noget musik sammen med producer og musiker Jethro Sheeran, der er fætter til Ed Sheeran. Jethro hedder Alonestar i musikerkredse, og jeg begyndte at følge ham på Instagram, da jeg godt kunne lide hans stil. Vi skrev sammen nogle gange, og jeg fandt ud af, at han rent faktisk boede i Ølstykke. Vi mødtes i 2019 på Christiania og snakkede om at lave noget musik sammen, men så kom Corona-krisen, og så gik det hele ligesom lidt i sig selv igen.

Alonestar har samarbejdet med så kendte navne som Lil Wayne, Macy Gray, Royce Da 5'9", Akon, Popcaan. Snoop Dogg, Michael Jackson, The Game, Massive Attack, Ed Sheeran, Capleton og Amy Winehouse og er i den grad kendt for at have kontakterne i orden. Noget, der viste sig nu at skulle komme Kaka til gode.

– For et par måneder siden spurgte han mig så, om ikke jeg havde lyst til at komme til Ølstykke for at indspille et omkvæd på en ny single, han arbejdede på sammen med Snoop Dogg. Jeg tog straks toget til Ølstykke, og 45 minutter senere var jeg klar til at synge omkvædet. Det tog kun 45 sekunder, og da jeg nu næsten havde brugt en time på togturen, spurgte jeg ham, om ikke jeg også samtidig skulle lave et vers til singlen på 10-12 bars. Det sagde han ja til, og præcis 17 minutter senere – jeg tog tid – var det klart, griner Kaka i telefonen.

Kaka tog herefter toget hjem igen og blev for tre-fire uger siden ringet op. – Det viste sig, at Sony UK var helt vilde med verset og fortalte, at det skulle med på singlen. Jeg kunne slet ikke forstå det, og det er endnu ikke helt gået op for mig, bedyrer Kaka, der er spændt på, hvad fremtiden vil bringe, nu da han kan skrive samarbejdet med Alonestar og Snoop Dogg på CV’et.

Nyt minialbum på vej

– Senere på året skal jeg med Alonestar til England, hvor vi har planer om at mødes med nogle af hans kontakter inden for musikbranchen, og da jeg i den seneste tid har arbejdet på en del engelsksproget materiale, må vi se, hvor det ender, forklarer Kaka, der bortset fra dette lille eventyr med Snoop Dogg er i gang med et andet spændende projekt.

– Der er ikke så mange, der ved det, men jeg har brugt Corona-krisen til at oprette mit eget label kaldet Culture Sound. Jeg havde brug for at skabe mit eget og blive mere uafhængig af de større pladeselskaber, der altid skulle godkende alting. Målet er at favne dansk-afrikanere og hjælpe til med at udvikle og promovere afrikanske artister. Jeg er nok mest kendt som drengen fra Allerød, der syger reggae og dancehall, men der er meget mere under pakken. Derfor er jeg i gang med at lave et dansksproget minialbum med afrikanske rytmer, hvor jeg føler jeg selv kommer tilbage til mine rødder, slutter Kaka, der forventer at udgive albummet i løbet af sensommeren – muligvis på Culture Sound.

Indtil videre kan vi nyde singlen ”Dog Bite”, der er tilgængelig på alle streaming- og downloadtjenester.

LÆS OGSÅ: Kato om samarbejdet med Snoop Doog: Jeg er jo bare en skaldet jyde-knægt, der laver ”umpti umpti”-musik


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA