x

Marcuz Jess Petersen: ”Jeg kan finde på at sidde derhjemme og lytte til Ude Af Kontrol”

Marcuz Jess Petersen: ”Jeg kan finde på at sidde derhjemme og lytte til Ude Af Kontrol”

Alder: 23 år

Profession: Skuespiller, aktuel i Klovn sæson 8 som Bo.

Hvad er dit allerførste musikminde?

Det er lidt svært at sige, hvad der helt konkret er mit første musikminde. Vi har altid lyttet enormt meget til musik i min familie. Men jeg har fået fortalt af min far, at det første minde med mig og musik, som han husker, er fra dengang, hvor jeg var meget lille, og hvor jeg simpelthen ikke kunne lade være med at bevæge mig og danse, hvis de satte et nummer på med Hampenberg. 

Hvad betyder musik for dig?

Jeg er en kæmpestor forbruger af musik. Jeg lytter til musik konstant, og hver fredag er jeg inde på Spotify-playlisten New Music Friday for at tjekke op på, hvilke nye numre der er kommet. 
Hvis jeg selv skal sige det, har jeg en meget bred musiksmag, hvor jeg lytter til alt fra Kim Larsen og Jung til Gilli og Ude Af Kontrol. Men jeg har selvfølgelig stadig noget, som jeg lytter til mere end andet, og der vil jeg nok sige, at mine favoritgenrer er urban, rap/hiphop og pop. 
Musik kan bruges alle steder, til fester, i bilen, når du gør rent, når du ligger og slapper af og så videre. Man kan altid finde et nummer, der passer til lige den stemning eller situation, man befinder sig i, og det er det, jeg synes, der er så vildt ved musik. 

Vi må desværre vente til 2022 med at komme på store festivaler igen. Hvad er dit bedste festivalminde?

Roskilde Festival 2018!!! Det var på så mange måder en af de vildeste og sjoveste oplevelser. Det er en uge, jeg aldrig glemmer. For det første var det første gang, jeg var på festival – ud over Smukfest under optagelserne til Klovn the Movie. Sammen med ni af mine venner lavede vi en Camp Bo, hvor vi fik trykt T-shirts med vores campnavn foran, og bagpå var vi nummererede fra 1-10, samt at der stod hvilket kælenavn, vi hver især havde. Når nu vi var Camp Bo, drak vi selvfølgelig også Underberg, som der bliver gjort i Klovn the Movie, så det startede hver morgen med.

Det var også en af de somre, hvor vejret viste sig fra sin allerbedste side med høj sol alle dage. Der var bare ikke en finger at sætte på noget som helst. Det var samtidig også på denne festival, jeg havde en af de bedste og vildeste koncertoplevelser nogensinde, nemlig The Minds of 99 på Orange Scene. Energien og stemningen var fuldstændig fantastisk.  

Hvad lyttede du til, da du var teenager?

Da jeg gik i gymnasiet, lyttede jeg rigtig meget til Gulddreng. Han havde bare den der fuldstændig geniale kombination, hvor musikken både er underholdende og samtidig vanvittig ørehængende. Jeg var faktisk så stor fan af Gulddreng, at når han udgav nye sange, lagde jeg billeder på Instagram, hvor jeg klædte mig ud som ham. Et nummer, jeg også har lyttet voldsomt meget til i min gymnasietid, er Blak med ”Nede Mette”. Især fordi den blev spillet rigtig meget til fester. 

Har du nogensinde drømt om at blive musiker selv?

Nej, det har jeg ikke. Jeg er mere til at udtrykke mig gennem skuespilfaget, som jeg elsker mere end noget andet. Jeg synes, det er det fedeste job, man overhovedet kan have. For som Ghita Nørby engang sagde: ”Man skal kun blive skuespiller, hvis man ikke kan lade være”, og jeg kan ikke lade være. 

Hvilken dansk musiker har du stor respekt for?

Jeg synes, at Christopher gør det vanvittig godt. Jeg har desværre aldrig mødt ham, men synes ud fra de forskellige interviews, programmer og så videre, jeg har set med ham, at han formår at holde begge ben på jorden. Jeg synes, det er beundringsværdigt, hvis man kan håndtere og have kæmpe succes uden at få storhedsvanvid. Og det synes jeg virkelig, Christopher formår ved bare at være sig selv. En anden kunstner, jeg har stor respekt for er Hjalmer. Han har formået at skabe sin egen karriere og blive en selvstændig artist med sin egen lyd uden at stå i skyggen af sin far Kim Larsen. 

Hvad er din største musikalske guilty pleasure?

Det må nok være, at jeg kan finde på at sidde derhjemme, altså uden jeg er til en fest, og lytte til Ude Af Kontrol. Ikke fordi der overhovedet er noget galt med deres musik, men det er bare en genre, der passer langt bedre til at høre for fuldt smadder til en fest, fremfor når man sidder hjemme i sofaen og stener Instagram.  

Hvilken artist vender du altid tilbage til, når du shuffler rundt på dine playlister?

Jeg har som tidligere nævnt en meget bred musiksmag, og det skifter derfor, hvilke kunstnere jeg lytter meget til. Men nogle, som jeg altid vender tilbage til, er Christopher og Citybois.
Christopher, fordi jeg er kæmpe fan af ham, både hans musik og hans personlighed. Og Citybois har bare en virkelig universal lyd, forstået på den måde, at uanset stemningen, humøret eller situationen kan du finde et Citybois-nummer, der passer. De har bådet lavet numre, der egner sig til at blive spillet på klubben, og numre, som passer, når man ligger og slapper af. 

Hvilken sang kan få dig i godt humør, hvis du er trist?

Det skifter meget, men der er stadig to numre, som hænger ved, hvor det første er Imagine Dragons med ”On Top of the World”. Når det nummer bliver spillet, får jeg følelsen af virkelig at have det godt. Det er sommerferie, solen skinner, man er sammen med vennerne, og der er intet, der kan røre en, man føler simpelthen bare, man er på toppen af verden. Og den anden sang er Scarlet Pleasure med ”What a Life”. Det er det vildeste nummer!! Det har så meget energi, glæde og power. Hvis ikke man bliver bare en lille smule hyped af at høre det nummer, er der simpelthen noget galt. 

Artiklen fortsætter nedenfor

Hvilken sang kan få dig til at græde uden varsel?

Her har jeg endnu engang svært ved at sætte mig fast på et enkelt nummer, for der er tre numre, som jeg ikke kan vælge imellem. Det første er Louis Armstrong med ”What a Wonderful World”. Det er måske det smukkeste nummer, jeg overhovedet kender. Teksten, musikken og så Louis Armstrongs fantastisk rørende, lidt knasende stemme, det hele passer bare sammen. 

Det andet nummer er L.I.G.A., som har lavet et cover af Sebastians ”Du er ikke alene”. Jeg bliver virkelig rørt, hver gang jeg hører det. Jeg kan ikke rigtig forklare hvorfor, der er bare noget ved det nummer, som påvirker mig dybt. Jeg vil faktisk gå så langt og sige, at covernummeret er stærkere end originalen.

Det sidste nummer er Citybois med sangen ”Mor”. For det første er det vanvittigt smukt leveret, og så kan jeg virkelig relatere til teksten. Sangen er lavet til Anthon Edwards’ afdøde mor. Jeg mistede selv min mor til kræften tilbage i 2009, så derfor bliver jeg på alle måder påvirket af det, som bliver sunget.     

Er der noget musik, som du har det meget svært med?

Heavy metal. Det er nok den eneste genre, jeg aldrig lytter til. Jeg kan for eksempel godt lide rock. Men heavy metal bliver bare for voldsomt, i mine ører lyder det mest bare som råb og skrig uden nogen mening. 

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

Så skulle det enten være Selena Gomez eller Zara Larsson. De er begge to virkelig lækre og sindssygt talentfulde, hvilket er en rigtig stærk kombination. Og nu kender jeg dem ikke personligt, men hvis de også har humør, gør det kun kombinationen endnu stærkere. 

Hvad ville være et godt soundtrack til dit liv, når filmen om dig en dag skal laves? 

Det synes jeg er enormt svært at svare på. Det er aldrig noget, jeg har tænkt særlig meget over, og det faktisk også noget, jeg prøver at undgå at tænke over, da jeg så meget som muligt forsøger at leve i nuet. Men det skulle nok være et festligt nummer af en slags, for i mit hoved er hver dag en fest. 

LÆS OGSÅ: Lille Christian fra Klovn: – Jeg havde booket en ret ukendt gruppe ved navn Volbeat som opvarmning


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA