x

RASMUS WALTER: Her er mit soundtrack til livet

RASMUS WALTER: Her er mit soundtrack til livet

Rasmus Walter udgiver 13. august sit sjette soloalbum, Oceaner af tid, som han følger op med en turné til efteråret. I den anledning har vi bedt ham vælge otte sange, som betyder noget særligt for ham.

Den her husker jeg tydeligt fra min barndom

Prince - Purple Rain

Min far var kæmpe Prince-fan, da jeg var barn og købte alt, hvad han kunne få fingre i af bootlegs og officielle udgivelser. Jeg husker tydeligt, da vi første gang fik lov at se Purple Rain-filmen fra VHS-samlingen, hvordan det gjorde et kæmpe indtryk. Jeg ved ikke, om det var hans motorcykel, tøjet, guitaren eller bare de gode sange, der gjorde det, men den sang satte sig fast som noget af det første, jeg kan huske og følte mig draget af musikalsk. 

Den her forbinder jeg med min første forelskelse

Lenny Kravitz - Let Love Rule

Som 14-årig var jeg første gang forelsket i en pige fra nabolaget. Det varede dog kun i tre uger – kærligheden er flygtig, når man er ung. Hun introducerede mig til Lenny Kravitz, der på det tidspunkt kun havde udgivet sin debutplade Let Love Rule. Den var i konstant rotation i alle tre uger, og specielt titelnummeret husker jeg som lydtapet til min første forelskelse.

Den her gør mig virkelig sentimental

The War On Drugs - Pain

Jeg elsker The War On Drugs, og den her sang er helt klart en af mine favoritter med dem. Det er en sang, der for mig handler om at forstå ens smerte, og hvor den kommer fra og om, hvordan man forener sig med de kort, man er blevet delt her i livet og tager sin skæbne på sig. Smuk, smuk melodi, tekst og produktion, der altid får mig i det sentimentale hjørne, uden at det kammer over.

Den her er min ultimative partystarter

Rupert Holmes - Escape (The Pina Colada Song)

Den her ener af en sang er blevet min hustrus og min sang. Det skete på en tur til L.A. for en del år siden, hvor vi kørte rundt og altid lyttede til en radiostation, der spillede den ret meget. Lidt mærkeligt, at den er endt med at blive ''vores sang'', da det jo ofte er store kærlighedsballader, der definerer en forholdssang. Jeg danser stort set aldrig og kan egentlig ikke lide det, men den her får mig altid i gang.

Den her ville jeg ønske, at jeg selv havde skrevet

Claus Hempler - Op

Det er mærkeligt med de sange, hvor man tænker ”gid jeg dog bare havde skrevet den”. Hvad der lige gør det, ud over man selvfølgelig synes, det er en god sang, er svært at svare på. Der har været flere sange gennem tiden, men den, der senest har ramt mig har været ”Op” af Claus Hempler

Jeg har siddet herhjemme med guitaren og sunget den for mig selv, og det føles som det mest naturlige i verden at spille den sang. Teksten rammer plet fra en mand med et levet liv, og melodien sidder lige i skabet uden at blive for dvælende og sentimental.

Perfekt sangskrivning! Gid det dog var mig.

Den her roterer non stop lige nu

King Princess - If You Think It's Love

Jeg har lyttet rigtig meget til King Princess’ seneste album, som afsluttes med den her smukke sang. Jeg elsker, når numre får lov at bygge stille og roligt op, men uden fuldstændigt at springe i luften. Der bliver desværre ikke lavet så mange af dem, da alt jo som bekendt handler om singler og singler og singler. Puha, man bliver helt træt af at tænke på det. Jeg tror, jeg sætter Pink Floyds The Wall på.

Den her vender jeg altid tilbage til

Don Henley - Boys of Summer

Den her sang er evig inspiration til sangskrivning. Den ruller derudad i et højt tempo, som rammer mig hver gang. Lyden af det bedste fra 80'erne og fornemmelsen af, at alting nok skal blive okay igen, og at vi er på rette spor, og alt andet kun er bump på vejen. På ”Gi' slip” fra mit sidste album er inspirationen tydelig og komplimenten stor.

Den her skal spilles til min begravelse

Procol Harum - A Whiter Shade of Pale

Det her track kunne også godt havde været under, hvad der gør mig sentimental, men det får lov at lægge mig i graven i stedet for. Uden tvivl et af verdens bedste numre nogensinde skrevet, og hvor vil det være en fin måde at flyve af sted på. Tonerne af kirkeorglet, der spiller introen med de små obligatoriske fejl, der jo skal være der til sådan en gudstjeneste, vil være en fin afslutning.

LÆS OGSÅ: Rasmus Walter annoncerer jubilæumsturné


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA