x

MUSIKERNE FORTÆLLER: Det skal vi i vores sommerferie

MUSIKERNE FORTÆLLER: Det skal vi i vores sommerferie

Sommeren 2021 er skudt i gang, og på trods af lysere udsigter må vi stadig vente lidt, før den danske sommer bliver helt, som vi kender den. Vi har spurgt en række musikere, hvad de skal fordrive sommertiden med.

Sys Bjerre

Jamen, jeg vil da glæde mig til at tage en tur i Tivoli. Jeg elsker den smukke have og stemningen af barnlig iver efter at opleve det hele. Selv skal jeg bare holde mig fra ting, der drejer hurtigt rundt; jeg prøvede engang tekopperne seks gange i træk og kastede op bagefter. Siden da har jeg været lidt sart, haha.

Ellers skal jeg bruge første halvdel af min sommer ved Det Røde Hav i Israel, i havnebyen Eilat. Der har jeg tænkt mig at lære at dykke, dyrke en masse yoga, nyde varmen og skrive min kommende plade færdig. I starten af august vender jeg næsen hjemad for at spille nogle få, udvalgte koncerter og arbejde videre i studiet.

Når jeg er hjemme igen, skal jeg også bruge en masse tid med min lille, nyfødte nevø Svend. Han er helt fantastisk, og han vokser så hurtigt, at jeg frygter, at han er blevet konfirmeret, før jeg får set mig om.

Fenja

I løbet af sommeren skal jeg spille en række udendørs koncerter på forskellige slotte i Danmark. En på Fyn, en på Sjælland og tre i Jylland. Derudover planlægger jeg at tage til Selma Judith-koncert på Summer Days. Jeg har hørt hendes single “Some Folklores”, som jeg virkelig er faldet for, så jeg glæder mig til at opleve hende live.

Derudover drømmer jeg om at køre til Norge for at sidde og skrive nye sange og vandre i fjeldet. Når jeg mangler en større horisont i min sangskrivning, søger jeg ofte derop. Når jeg står oppe på højfjeldet og skuer ud i det, der ligner uendelighed, bliver jeg altid så overvældet af nye indtryk og input. Det gavner virkelig min kreativitet og evne til at finde og sætte ord på verden. Men det er corona, der kommer til at bestemme, hvorvidt det kan lade sig give sig. Under alle omstændigheder skal jeg skrive nogle flere sange og i studiet igen for at påbegynde en masse nyt.

GRETA

Min sommerferie er jo ikke så lang, fordi jeg skal spille rigtig meget, blandt andet på Roskildes Summer Days, G Festival på Færøerne, Alive i Haven, på Radar og H.C. Andersen Festival. Jeg skal ind og høre min veninde Brimheim, når hun skal spille på Summer Days. Hvis Roskilde Festival havde været der, var jeg helt klart taget dertil.

Det meste af tiden skal jeg nok bruge i København. Jeg elsker København om sommeren. Jeg kan både lide at tage til Amager Strand – og så elsker jeg La Banchina ude på Refshaleøen, selvom der er mange mennesker. Jeg plejer at tage derhen tidligt om morgenen, når der ikke er så mange endnu, og så tager jeg et koldt morgendyp og spiser morgenmad der. Det kan også være rigtig godt sent om aftenen. Jeg skal helst være i nærheden af noget vand, når det er virkelig varmt. 

Hvis jeg ikke kan klare varmen udenfor, kan jeg rigtig godt lide at tage til Louisiana eller Arken på nogle udflugter. Det giver mig visuel inspiration at være sådan nogle steder, og det er dejligt.

Troels Gustavsen

Sommeren i år byder, for mig, på både arbejde og afslapning. I øjeblikket er jeg i gang med at lægge sidste hånd på mit kommende album, som udkommer til september. Derudover er jeg i gang med min turné rundt i Danmark.

Efter de sidste sommerkoncerter er spillet, rejser jeg i årets sommerferie til Sydfrankrig og Italien med familien, hvor vi skal opleve både den skønne natur i Provence samt ”De Fem Byer” i den italienske Riviera. Vi har valgt at køre turen selv for at være mest muligt fleksible med børnene og for at kunne opleve landene helt tæt på.

Theo X

Jeg har igennem det sidste år bygget et dejligt sommerhus sammen med min far. Det eneste gode ved corona er, at vi har haft sindssygt meget tid til byggeriet, og sommerhuset står nu færdigt. Huset ligger i Ordrup og er "tilfældigvis" tæt på en golfbane. Så sommeren kommer til at byde på masser af stunder i mit nye hus med familien og forhåbentlig masser af golf og kold hvidvin.

Ud over det glæder jeg mig helt vildt til WorldPride/Copenhagen 2021, som jo er i København i år! Her skal jeg til en masse spændende talks og koncerter. Jeg skal heldigvis også selv spille, blandt andet i KB Hallen, og jeg glæder mig rigtig meget til at være en del af det her kæmpe event.

Annika Aakjær

Jeg har ikke planlagt så meget, da min sommer er godt fyldt op. Jeg har 30 jobs hen over sommeren. Men jeg kommer jo rundt og oplever noget de steder, hvor jeg spiller koncerter. Folkemødet på Bornholm, ”Sommerliv” på Fanø og ”18b Går Ud” i Harboøre. Jeg er jo sådan et menneske, som ikke er pjattet med sommeren. Jeg kan bedre lide efteråret. Da jeg var barn, kunne jeg bedst lide at bruge sommerferien indenfor og surmule og mest af alt bare se fjernsyn.  

Der er et eller andet ved, når vejret bliver varmt. Jeg føler mig presset og utilpas i min krop om sommeren. Der er varmt, og jeg har altid for meget eller for lidt tøj på. Jeg sover dårligt på grund af lyset og varmen, og derfor er jeg altid søvnig om sommeren. Og værst er det ulidelige pres, der er for at skulle alt muligt med alle mulige, holde fri og huske at være ude, når vejret er godt. Jeg kan godt lide at spilde en sommerdag inden døre. Sådan noget, man ikke fik lov til som barn, men som man selv må som voksen – det er ligesom at spise bland selv-slik til aftensmad. 

Dét, jeg rigtig godt kan lide ved sommeren, er at bade. Jeg er nødt til at bade. Jeg er ikke vinterbader, men jeg starter tidligt med at hoppe i vandet allerede i marts og så frem til september. Jeg har badet meget på Samsø og på Amager. Helst ikke for crowdede steder. Badevandet er bedst i maj måned, fordi det ikke er blevet alt for varmt endnu.

LÆS OGSÅ: OPDATERET OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve denne sommer


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA