x

RIKKE THOMSEN: "John Mayer er grunden til, at jeg ville være sangskriver"

RIKKE THOMSEN: "John Mayer er grunden til, at jeg ville være sangskriver"

Rikke Thomsen, der er aktuel med singlen "Ballade" og kan opleves live under WorldPride/Copenhagen 2021 og andre steder denne sommer, fortæller om otte sange, der har betydet noget særligt for hende.

Den her husker jeg tydeligt fra min barndom

“Little Did I Know” - Jette Torp

Jeg behøver kun duften af en cigaret eller oliemaling på lærred, så hører jeg Jette Torp synge for mit indre øre. Gennem min barndom stod min mor altid ude i vores bryggers med en smøg og strøg penslen hen over sit seneste maleri. Ved cd-afspilleren lå alle Jette Torps udgivelser i én bunke. 

Den her forbinder jeg med min første forelskelse

“Will You Still Love Me Tomorrow?” - Carole King

Jeg forelskede mig hovedkuls i min veninde på gymnasiet. Og skæbnen ville, at vi en varm sommeraften på hendes værelse kyssede hinanden for første gang, mens vi lyttede til Tapestry på repeat. Sangtitlen er nu tragikomisk, for det sluttede pludseligt igen, inklusive den enorme weltschmerz, der følger med ens første knuste hjerte.

Den her gør mig virkelig sentimental

“Believe” - Cher 

Jeg voksede op i Blans i Sønderjylland. Min stedfar kom fra en landmandsfamilie, hvor vi hver sommer skulle hjælpe høsten i hus. På vej hjem i vores Totota, gennem varmen på Blans Østermark og med kornet tørt rivende i næsen, tændte mine forældre for Radio Mojn – og i disse slut-90’ere kunne man være stensikker på, at Cher ville spørge, om du tror på livet efter kærlighed.

Den her er min ultimative partystarter

“Jeg vil la’ lyset brænde” - Ray Dee Ohh

Den første guitarsolo, jeg for alt i verden ville lære at spille og øvede, til mine fingre blødte, var Poul Halbergs solo til den her sang. Da jeg senere blev gammel nok til at gå i byen, gjorde (og gør!) jeg en dyd ud af at udføre luftguitar-versionen på dansegulvet til perfektion. Så er der fest!

Den her ville jeg ønske, at jeg selv havde skrevet

“Slow Dancing in a Burning Room” - John Mayer

Jeg er verdens største John Mayer-fan – og denne sang er grunden til, at jeg ville være sangskriver. Inden da så jeg mig selv som rock’n’roll-guitarist. Men som 17-årig, på vej hjem i bussen fra en øver med bandet, trykkede jeg play på min iPod og hørte for første gang guitarintroen til “Slow Dancing”… og så spidsede jeg sangskriverblyanten.

Den her roterer nonstop lige nu

“Chinatown” - Bleachers

Jack Antonoff dyrker en 80’er-æstetik i sine produktioner, som jeg selv er meget inspireret af. I det hele taget repræsenterer han med sin musik sit New Jersey-ophav på en utrolig stærk måde.

Den her vender jeg altid tilbage til

“A Case of You” - Joni Mitchell

På grund af denne linje: “Part of you pours out of me in these lines from time to time”. Simpelthen så smukt.

Den her skal spilles til min begravelse

“Milky White Way” - Elvis Presley

Elvis Presley er min første helt og musikalske kærlighed. Ingen over, ingen ved siden af. Når han synger, mener han hvert et ord. Og denne sang findes på min farfars gamle Elvis lp His Hand in Mine, som jeg elsker utrolig højt.

LÆS OGSÅ: Rikke Thomsen-interview: "Vores dialekt gør os til dem, vi er"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA