x

MUSIKERNE FORTÆLLER: Det skal vi i vores sommerferie

MUSIKERNE FORTÆLLER: Det skal vi i vores sommerferie

Der er stadig en måned tilbage af sommeren 2021, og landet åbner fortsat gradvist op med lempede restriktioner. Vi har spurgt en række musikere, hvad de skal fordrive sensommertiden med.

Selina Gin:

I år forbliver sommerplanerne i Danmark. Jeg skal med min kæreste på kanotur ved Gudenåen og Silkeborg. Jeg har hørt så mange gode ting om Silkeborg – især om sommeren. Resten af ferien bliver afholdt på landet på Fyn, hvor vi får nogle venner forbi en gang imellem, som overnatter i telt i haven med bål og musik.

Udover det er der mange gode kulturtilbud derude. Selvom der er rigtig mange store og små festivaler, som har kæmpet under corona-restriktionerne og manglet informationer, og derved har været nødt til at aflyse, er der stadig en del af de små festivaler, der kan lade sig gøre. Jeg vil derfor anbefale, at man tager en tur forbi Høst Møn, Uhørt Festival, Pumpehusets Byhaven eller Nikolaj Kunsthal.

Freja Kirk:

I min sommer skal jeg i hvert fald en weekend til Gæstgiveren ovre på Bornholm. De laver nogle sommerkoncerter, som er et rigtig fedt initiativ. Der skal jeg spise på nogle gode restauranter, høre noget musik og gå nogle ture. Det bliver nice – også fordi, at det på Gæstgiveren er mere intimt end mange andre koncerter.

Jeg er i totalt bryllups-mode, da jeg skal giftes lige om lidt. Så jeg har ikke fået sat mig ordentligt ind i, hvad der foregår af kulturarrangementer. Men jeg elsker altid at komme ud og høre noget musik. Og en af de ting, jeg gør hvert år, er at tage til Copenhagen Jazz Festival (som er afholdt, når du læser dette, red.). 

Det vigtigste, man kan gøre, er jo at deltage og være med til at støtte de små arrangementer, der er derude. Prøv eksempelvis at tage ud til et nyt pop-up madsted eller et spillested og støt dem simpelthen ved at bruge nogle penge.  

Soleima:

Jeg skal faktisk ud at spille en hel del med Live Strings og den nye plade, vi har lavet sammen. Og så har jeg lige fået en lille dreng, så ham skal jeg også hænge rigtig meget ud med.

Så skal jeg en uge til Bornholm på Gæstgiveren, hvor vi faktisk er hver sommer. Jeg har optrådt der i flere år, og nu skal min kæreste spille, så vi har fået lov til at komme med som ekstra hjul for første gang. Vi skal rigtig have det luksus. Det er vidunderligt at høre koncerter i en tid, hvor man sjældent får lov til at samles på den måde.

Det føles stadig så fjernt, hvad man overhovedet kan. Men jeg skal helt sikkert holde mig opdateret den her sommer – for der sker meget. Jeg skal blandt andet spille på et par museer. Det er fedt, at mange off-venues bliver taget i brug, så man pludselig kan opleve musikken i nogle rum og omgivelser, man ikke plejer. Kunsten i Aalborg har de her havekoncerter, som startede sidste år og gentages nu her. Det format, tror jeg virkelig kan noget.

Ninna Lundberg, Ganger:

Jeg er nok den, der har mest tid i Ganger lige nu. Thomas og Andreas arbejder meget på vores pladeselskab, Yachtvej, og Mille har fået nogle produceropgaver. Så de har mega travlt.

Men i sommeren glæder jeg mig til at opleve Alice Summer Series, hvor der spiller en helt sindssyg vokalgruppe, der hedder Ilinx. De bruger deres klange helt magisk sammen, og det er virkelig godt for krop og sjæl.

Og så er der noget, som jeg har gjort meget lidt, men begynder at tage op igen – tage til koncerter med kunstnere, jeg ikke har hørt før. Der er noget helt specielt ved at høre musik første gang live. Bare at købe to billetter og hive en eller anden med - det kommer jeg helt sikkert til at gøre.

Jeg kan også anbefale den animerede dokumentarfilm Flugt. Den skal alle se! Det er en virkelig voldsom historie, som bliver formidlet på en så smuk, hård og sjov måde. Og så skal vi spille på Ærø til Øhavet Festival - og det er bare en virkelig fantastisk, smuk ø. Jeg glæder mig til både at spille og opleve musik i de omgivelser.  

Guldimund:

Jeg har en masse rådighedsvagter ude i Bellahøj Kirke, hvor jeg har et barselsvikariat som rytmisk kirkemusiker. Hele juli måned bliver derfor centreret omkring København og alt i køreafstand. Og så skal jeg se min familie, prøve at komme ned i gear efter et forår med meget knald på. Og nå at lade op til de koncerter, der for alvor går løs i august.

De perioder, hvor alle er ude at spille, er ikke der, man får set andre koncerter. Så jeg glæder mig allermest til Spot Festival, hvor alle kollegerne er samlet, og man netop har mulighed for at se hinanden. 

Jeg vil anbefale folk at høre Baby In Vain, Brimheim og Rebecca Lou. Der er virkelig mange gode for tiden, som har gjort sig pisse umage. Så hvis man ikke har været ude og se en koncert endnu, skal man få fingeren ud – det er federe, end vi husker det. I særdeleshed livemusikken. Det er næsten ligegyldigt, hvad folk tager ind og ser, de skal bare tage del i koncertritualet. Det kan ikke gå hurtigt nok. Det er det, publikum har brug for – og de har brug for det mere, end de aner.

LÆS OGSÅ: OPDATERET OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve denne sommer


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA