x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Få inspiration til en opgradering af din personlige playliste med vores 12 udvalgte sange, som du virkelig bør tjekke ud. Hør sangene nedenfor, følg playlisten på Spotify og vær first mover med GAFFA i baghånden. 

Lizzo feat. Cardi B – Rumours

For to år siden indtog den amerikanske rapper i sandhed verden. Siden da har der været musikalsk stille. ”Rumours” er derfor det første musikalske pip, vi får fra Lizzo i to år. Det er nok nærmere et kæmpe opråb, hvor hun sammen med Cardi B har lavet et nummer, der snildt kan blive sensommerens største hit.

Falluah – Dance it Better

For blot anden gang har Fallulah inviteret en anden person med ind i sangskrivningsprocessen. Sammen med Kill J har hun skabt ”Dance It Better”. Det er en sang til de dansegulve, vi får igen i september, og som forhåbentlig skal få lytteren til at kunne danse sig ud af sorg – det var nemlig det, den gjorde for Fallulah selv.

Hugorm – REJSDIGOP SÆTDIGNED

Nyeste single fra Hugorm er en ægte Hugorm-sang. Så kort kan den beskrives. Den er en smule kaotisk, en smule komisk og vanvittigt velspillet, velskrevet og vellavet. Alt imens de hurtige rytmer kræver resolut bevægelse fra sin lytter. Den 27. august kan vi selv rejse os op, når Hugorm spiller til GAFFA på Græs.

Høker – James Dean

Høkers nye single har fået sin titel fra den legendariske skuespiller af samme navn. I Høkers favn er ”James Dean” en kærlighedssang tilsat AutoTune, stærke synths og en rappende vokal, der indbyder til, at man synger med – højlydt. Hvilket man kan gøre ude i virkeligheden lørdag den 28. august til GAFFA på Græs.

Iris Gold – Girl Pick Up Your Drum

Iris Gold er altid en eksplosion af sol, glæde og kærlighed, når hun først slår sin hippie-pop an. ”Girl Pick Up Your Drum” er ingen undtagelse. Denne gang har hun allieret sig med inden ringere end Dave Stewart, som var halvdelen af Eurythmics, hvilket har sneget en smule 80’er-lyd med ind i nummeret.

Liberty feat. M.I.L.K – Playing in the Sun

Der er tilbagelænet sommerstemning i ren Mac DeMarco-stil på dette nummer fra Liberty – og så er det skrevet på årets mørkeste dag under vinterens tunge lockdown. Der er derfor en vis melankoli i nummeret, hvilket gør det til en mere tungsindig sommersang. Lad det være sangen, du sætter på, når sommeren går på hæld.

LLNN – Obsidian

”Soniske dommedags-bredsider, klaustrofobiske sci-fi-klingende synths og en tematik om teknologiens magtstrukturer og dets indflydelse på mennesket” er sådan, den danske metal-kvartet LLNN selv beskriver deres seneste single. ”Obsidian” er en stærk oplevelse og sang uanfægtet af, om man er metalfan eller ej.

The Weeknd – Take My Breath

Der er næsten ingen grænser for The Weeknds sejrsgang i popverdenen i disse år. ”Take My Breath” er blot endnu et nummer i rækken, der understreger dette. Med sine tydelige diskoreferencer, dansegulvskrævende rytmer og sin overbevisende vokal manifesterer han endnu engang, at han er en popmusiker i verdensklasse.

Ydegirl – Parody of Crime

Klarinet, violin, spansk guitar, blokfløjte og klaver sat sammen i en moderne produktion lægger grundstenene for singlen ”Parody of Crime”, som er med til at annoncere Ydegirls debutalbum senere på året. Endnu et nummer, hvor de minimalistiske og atmosfæriske toner bygger et sagte lydbillede op om Andrea Novels fængende stemme.

Rebecca Lou – Bad Heart

Forud for danske Rebecca Lous andet album har hun udgivet ”Bad Heart” som albummets tredje single. En tempofyldt rocksang, der rummer historien om at stå op for sig selv og give slip på alle de dårlige energier. Tempoet er solidt og er med til at give sangen en gedigen ”sing-along”-faktor. Vi glæder os til albummet!

Lukas Vanggaard – Natsværmeren

Anden single i år fra Lukas Vanggaard hedder ”Natsværmeren”, og den er forløber for hans debutalbum, som udkommer i starten af næste år. Vanggaard har bedrevet et uptempo pop-rocket nummer med indiekanter og den velklingende, bløde vokal i centrum. Det er en single, der opretholder samme kvalitet som de to tidligere ep’er.

Billie and the Bell – Hey You (Everybody Needs Your Love)

Trioen med Billie Koppel i front har indtil nu udelukkende udgivet covernumre, så selvom de har en ep bag sig, er ”Hey You” reelt set deres debutsingle. Og den er præcis så stemningsfuld, indbydende og dragende, som vi havde håbet på. Singlen fortæller en historie om ensomhed, men føles som at svøbe sig i et varmt tæppe.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA