x

Q&A med The Minds of 99: ”Det er den bedste koncert, vi har spillet til dato”

Q&A med The Minds of 99: ”Det er den bedste koncert, vi har spillet til dato”

Niels Brandt i inkognito-mode blandt publikum. For meget larm i spabadet og Søndermarken i snevejr. GAFFA har talt med The Minds of 99 om deres udsolgte koncert i Parken – og deres kommende album.

The Minds of 99 har lige spillet for over 50.000 mennesker i Parken. En fuldstændig udsolgt koncert, som fik fem stjerner af GAFFAs anmelder. Og oven på den historiske aften, det var, har de netop også annonceret en ekstrakoncert i Aarhus til deres Arena Tour, som løber af stablen i det nye år. Og nu kan de også fortælle, at der er et album på vej. Det kører lige ud ad landevejen for det populære band.

GAFFA har taget en snak med forsanger Niels Brandt og trommeslager Louis Clausen fra bandet om deres koncert i Parken og deres kommende album Infinity Action, som udkommer snart. En snak, der både bød på historien om Niels, som i hættetrøje gemte sig mellem publikum i Parken, og navnet på en ny genre.

I har lige spillet i Parken for 50.000 mennesker – hvordan var det?

Niels Brandt (forsanger): – Jeg tror, jeg taler for os alle sammen, når jeg siger, at vi synes, at det er den bedste koncert, vi har spillet til dato. Vi følte os båret på himmelvendte hænder af publikum. Vi følte ikke, at vi kunne sætte en fod forkert, og den følelse er faktisk ny. Når vi kommer ud og spiller, og for eksempel spiller på Roskilde Festival, så er der jo rigtig mange, der gerne vil se koncerten, og gerne vil have, at det går godt, men så er der jo også nogle, som har lidt forbehold og lige skal se, hvad kan vi egentlig og sådan noget der. Det er helt fint, den står vi også op for, den kamp tager vi gerne, men her var det bare som om, at folk havde besluttet sig for, at de ville derind og hengive sig til den fest, som de gerne ville have. De 52.000 mennesker, der var der, de skabte selv den stemning, de ville bare have en fest, og det fik de. De fik lige præcis det, de ville have, og det var det fedeste altså, og det gjorde vi også.

Louis Clausen (trommer): – Så skal man selvfølgelig også huske på, at Niels lige sagde, at det var en ny følelse for os. Præmissen, altså omstændighederne for den her koncert, de kommer jo nok aldrig igen. Øjeblikket, hvor Danmark genåbner, og vi står og skal spille karrierens til dato største koncert, er jo en på en måde en treenighed, som man nærmest ikke kunne have skrevet et eventyr bedre om. Og at det så faktisk blev den aften, vi havde håbet på, er vi jo simpelthen så dødtaknemmelige for. Jeg har det, som om at det var publikum, der spillede os, vi var deres medie, det var derfor, det gik så godt.

Det lyder kæmpestort. Hvordan var det op til koncerten?

Louis Clausen: – Vi tog på hotel tidligere på dagen, og så var vi i spabad, hvor vi havde så meget grinern på, at vi blev bedt om at holde vores kæft, fordi vi larmende for meget.

Niels Brandt: – Lige inden koncerten tog jeg briller, en hættetrøje og en Live Nation (koncertarrangør, red.)-vest på, og så bar jeg vand ind til vores lydpult gennem alle mennesker, fordi jeg skulle op og synge "Solkongen" i den der kurv, og ingen måtte opdage mig. Det var også en meget sjov ting, der lige skulle på plads, det inkognito-moment. Det var lige før, at jeg tog falsk overskæg på. Vi havde købt det, men det så lidt for spansk ud, så vi droppede overskægget, og jeg kiggede bare ned i jorden.

Kan I pege på et højdepunkt for aftenen?

Louis Clausen: – For at være helt ærlig, der var så mange. Der var så mange vilde oplevelser for mig personligt, det var ret vildt. Vi har mange gange prøvet at forklare folk, at vi har jo aldrig oplevet en Minds-koncert, fordi vi altid står oppe på scenen. Men da Niels spillede "Hurtige hænder", og drengene kom ned og joinede ham på c-scenen, nede i den anden ende, der stod jeg og kunne se og høre bandet udefra og koncentrere mig om publikum og være en del af publikum, selv om jeg ikke stod ude blandt dem. Det var for mig en vild oplevelse, fordi der havde jeg tid nok til at blive en del af publikum og kigge på drengene. Det var vildt. At de så også lige spillede "Emil", det var perfekt.

I spillede jo det her nye nummer ”Under din sne”, kan I sætte nogle ord på det?

Niels Brandt: – Det er vores nye periode, vi går ind i her. Det er sådan et mellow, midt-tempo nummer, der bare lyder som Søndermarken i snevejr. Der er sgu ikke så meget andet at sige. Det er Søndermarken i snevejr. Det kommer på vores nye plade, der hedder Infinity Action, som kommer ud snart. Vi har ikke kunnet lave den færdig på grund af, at vi arbejder med nogle folk i udlandet, og der har været nogle rejserestriktioner. Det er der ikke mere, så nu kan vi få den lavet færdig.

Louis Clausen: "Det er vores første ’big life-nummer", vi vil ikke udtale os om, hvad det er.

Niels Brandt: – "Big life" er en genre.

Har det album ikke været lidt længe undervejs? Andre kunstnere har jo sprøjtet albums ud under corona? 

Niels Brandt: – Det er der mange grunde til. Altså, vi har jo udgivet fem singler. Det er en ep lige nu, men det udvikler sig så til en plade. De fem sange er starten på pladen. Det er fordi, det er en plade, som vi har udgivet, imens vi har lavet den. De fem sange, det var dem, der blev lavet først.

Louis Clausen: – Og nu er det jo sådan med musik, at det kommer i det tempo, det kommer i.

Niels Brandt: – Ja, og så har vi jo også været totalt begrænset i, at vi startede den her plade med at arbejde med nogle, som så ikke boede her i landet, og der har corona bare sat en ordentlig stopklods for, hvad vi kunne, og det er begrænset, hvad du kan gøre med sådan nogle Zoom-sessions. Det er ikke interne begrænsninger, der er på det, det har noget at gøre med, hvad for noget musik vi gerne vil lave nu, og det kunne vi simpelthen ikke.

Kunne I finde på at fylde Parken igen?

Niels Brandt: – You damn it. Ja selvfølgelig, mand.

Louis Clausen: – Vi kunne godt finde på det, det kunne vi sgu godt.

Har I noget at tilføje på falderebet?

Louis Clausen: – Det er en floskel, men hvis du havde siddet i vores Instagram-indbakke de sidste 24 timer og set, hvor meget kærlighed, der er kommet ind den vej, og hvor meget vi har fået lov til ligesom at bevidne det, folk har set, det har simpelthen været overdådigt og så smukt. Vi vil gerne i jeres dejlige medie have lov at til at sige tak til dem, der var i Parken. Tak fordi de gav os den oplevelse.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: En koncert, der vil blive husket


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA