x

GUIDE: Her er oktobers mest spændende koncerter

GUIDE: Her er oktobers mest spændende koncerter

Det bimler og bamler med interessante shows i oktober

Der er fuld gang i koncert-Danmark igen, efter de sidste restriktioner blev løftet i begyndelsen af september. Her er månedens mest spændende koncerter, som der stadig er ledige billetter til. 

Dicte – Alt er præcis så godt, som det skal være

The Queen of Cool er hun ofte blevet kaldt. Mest fordi hun simpelthen bare er så fandens sej, interessant og kompetent, når hun står på en scene. Hun tager sit nyeste album All Good As It Is under armen. Det er et eftertænksomt et af slagsen, og vi glæder os derfor til at se den side af musikeren på en livescene.

Kan blandt andet opleves her:

24/9 Café Bröns, Brønshøj

8/10 Pakhuset, Nykøbing Sjælland

9/10 Taastrup Teater, Taastrup

14/10 Sønderborghus, Sønderborg

  

Lau Højen – Fra stadionrock til poetiske pophymner

For knap et år siden udgav Carpark North-frontmanden sit første nummer som soloartist, og nu er han klar til at drage landet rundt for at spille sine ørehængende singer-songwriter-hymner i eget navn. Lau Højen lover dansksproget poesi, melodiske hymner og en musiker så garvet, at det kun kan ende godt.

Kan blandt andet opleves her:

30/9 Tapperiet, Køge

1/10 Musikværftet, Helsingør

2/10 Vejle Musikteater

3/10 Musikkens Hus, Aalborg

 

Alphabeat – Sidste stop inden anden pause

I 2019 vendte Alphabeat tilbage efter fem års pause, men nu er det allerede ved at være slut igen. Bandet har nemlig meddelt, at de igen trykker på stopknappen, når efterårets koncerter er overstået. Derfor skal du skynde dig, hvis du skal nå at synge med de mange hits, inden vi igen siger ”vi ses” til Alphabeat.

Kan blandt andet opleves her:

1/10 Jysk Musikteater, Silkeborg

2/10 Musikkens Hus, Aalborg

6/10 Musikhuset, Esbjerg

7/10 Musikteatret, Holstebro

 

Den Sorte Skole – Sfæriske lydbilleder i religiøse omgivelser

En kirketurne, der tager afsæt i religiøse og spirituelle traditioner. Det er, hvad Den Sorte Skole har lovet sit publikum på forhånd. Kontrasten mellem kirkens hvælvinger og elektroduoens legende lydbilleder kommer uden tvivl til at danne grundlaget for en audiovisuel rejse af en anden verden.

Kan opleves her:

1/10 Klosterkirken, Nykøbing Falster

7/10-8/10 Vor Frue Kirke, København

29/10 Skt. Lukas Kirke, Aarhus

18/11 Roskilde Domkirke

 

Malk de Koijn – Tre bananer, du kan nå at se

Det er noget af den bedste hiphop, der kan opdrives i Danmark, som endelig kommer til at stå på en scene igen, når de tre medlemmer af Malk de Koijn indtager KB Hallen. Hvilket de gør næsten samtidig med, at de kan fejre 10 års jubilæum for deres seneste og yderst anmelderroste album Toback to the Fromtime.

Kan opleves her:

1/10 KB Hallen, København

 

Bersærk – Bevæg din krop og gå bersærk

Nogle genrer har man fint kunnet nyde stillesiddende, mens restriktionerne har holdt livemusikken i et hårdt greb – men heavy metal er bare ikke en af dem. Vi ser derfor umådeligt meget frem til at kunne bevæge os frit (og vildt og voldsomt) og suge al energi ud af scenen, når danske Bersærk spiller koncert.

Kan blandt andet opleves her:

1/10 Stars, Vordingborg

2/10 Sønderborghus, Sønderborg

8/10 Skråen, Aalborg

9/10 Godset, Kolding

 

Tessa – Attituderig hitparade med dansk rapstjerne

Det kan ikke blive andet end en hitparade, når rapperen Tessa endelig tager på arenaturne. Billetterne til både Aarhus og København blev nærmest revet væk, så det tyder på, at det har været nogle længeventede koncerter. Vi er i hvert fald sikre på, at det bliver en energieksplosion af en anden verden.

Kan opleves her:

2/10 Aarhus Congress Center (få billetter)

9/10 KB Hallen (udsolgt)

 

Jærv – Dansksproget kvalitetspop på togt

Den danske duo er aktuel med dobbeltalbummet Skud, og nu tager de på landevejene. Jærv byder på alt fra eksperimenterende kunstpop til triphoppede, ligefremme sange, og så har de ry for at være et intenst og utroligt medrivende livenavn, hvor sangene ofte bliver fremført i et mere råt og ublu format.

Kan blandet andet opleves her:

6/10 Posten, Odense

7/10 Radar, Aarhus

8/10 Tusindfryd, Aalborg

22/10 Vega, København

Icekiid – Varme dansegulve til den kolde tid

Icekiid er Danmarks ukronede afrobeat-konge, og nu tager han ud for at sætte ild til de danske spillesteder – om end hans kunstnernavn tyder på den anden ende af temperaturskalaen. Han har over de seneste par år opbygget en imponerende karriere med sine hits, der emmer af tropiske rytmer og varme beats.

Kan opleves her:

7/10 Skråen, Aalborg

8/10 Train, Aarhus

14/10 Posten, Odense

15/10 Vega, København

Nana Jacobi – Magnetisk tiltrækningskraft på turné

Musikerens seneste album er blevet kåret til at være et af 2021’s allerbedste. Og med god grund. Jacobi er nærværende, insisterende og går direkte i hjertekulen, når hun står på en scene. Derfor glæder vi os meget til at se, hvad der sker, når hun får lov til at udfolde sin Magnet Sky-release-tour.

Kan opleves her:

7/10 Godset, Kolding

9/10 Studenterhuset, Odense

15/10 Spillestedet Thy, Thisted

28/10 Ideal Bar, København

Love Shop – Nye melodier fra gamle mestre

I mere end 30 år har danske Love Shop nedlagt spillesteder i Danmark, for de er et sublimt band på en scene, og nu spiller de heldigvis live igen. Derfor kan du igen få fornøjelsen af deres mange, mange hits – og dem, der forhåbentlig også ligger på det nye album Levende mænd i døde forhold, som udkommer den 1. oktober.

Kan blandt andet opleves her:

7/10 Thisted Musikteater

8/10 Paletten, Thisted

9/10 Bygningen, Vejle

14/10 Skråen, Aalborg

Suspekt – Raptrio byder op til blasfemisk fejring af livet

Det er sikkert som amen i kirken, at Suspekt leverer en vanvittig livekoncert. Dette efterår tager trioen rundt i hele Danmark og inficerer os med slibrige vendinger, energiske optrædener, en smule obligatorisk pyroteknik og en sexet stemning, som helt sikkert kommer til at varme langt ind i det nye år.

Kan blandt andet opleves her:

8/10 Slagelse Musikhus

14/10 Tobakken, Esbjerg

21/10 Vega

28/10 Pavillonen, Grenaa

Benjamin Hav – Kongen af kaos inviterer til familiefest

Det er ikke helt sikkert, hvad der præcis kommer til at ske, når Benjamin Hav tager på sin første soloturné. Men det bliver kaotisk, underholdende og fuldstændigt mageløst. Det er helt sikkert. Hvis hans optræden til GAFFA-Prisen 2021 var en forsmag, glæder vi os meget til at smage på næste anretning fra Hav.

Kan blandt andet opleves her:

14/10 Fermaten, Herning

15/10 Posten, Odense

16/10 Godset, Kolding

30/10 Train, Aarhus

Cheff Records 10 år – 10’ernes hitmagere leverer festen

Man skal næsten have levet under en sten, hvis man ikke har sunget med på sange som ”Kysset med Jamel” og ”Gør sin ting” inden for de sidste ti år. Nu har vennegruppen bag Cheff Records, Kidd, TopGunn, Eloq og Klumben, besluttet sig for at holde jubilæumskoncerter for netop at fejre de første ti års hits – og du er inviteret med til festen.

Kan opleves her:

15/10 KB Hallen (udsolgt)

16/10 Aarhus Congress Center

LÆS OGSÅ: CHEFF RECORDS-ANMELDELSE: "Fuck det, jeg tager en øl"

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA